Skocz do zawartości
adamm

SmartMod - Mój pierwszy mod

Rekomendowane odpowiedzi

Oto mój pierwszy mod który będzie jeszcze nadal tworzony

Galeria www.smartmod.prv.pl(uwaga modemowcy)

Juz kupiłem okrągłą katode ale jeszcze nie doszła do mnie. Będzie ona na wiatraku od procka. Wiatrak na tylnej ściance też będę montował w następnym tygodniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmniejsz zdjęcia lub ich wagę, dotego transfer jest kiepski i strona ładuje się strasznie długo. Wokół zdjęć daj innego koloru ramki bo nie wiadomo gdzie się kończy zdjęcie (zdjęcie w ciemności).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak , po chyba 20min w kocu to widze ;) :

1.Ta pleksa co jest z boku to troche Ci nie wyszla... Moglbys przynajmniej jakos zatuszowac te prowadnice do boku (nie wiem , moze jakas farba to pomaluj)

2.Burdel w kablach jakiego dawno nie widzialem :D (no offence) Zrob z tym cos bo to razi strasznie . Te kable , ktore sie da wrzuc na druga strone tak zeby ich nie bylo widac .

3.Te zelowki to strasznie slabo swieca :( Wiec nie wiem , albo zrob 2xtyle co masz i ja daj tak , zeby sie tak od razu w oczy nie rzucaly i sprobuj je jakos wyprostowac ;)

4.To sam sie tyczy diod . Ladnie by wygladalo jakby ich nie bylo widac a dawaly swiatlo :) Wiec albo wiecej diod albo lepiej od razu kup sobie katode...

A tak poza tym to jak na poczatek nie jest zle :) Plastikowe rurki fajnie wygladaja , tylko chyba w jednym miejscu troche zabraklo ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak , po chyba 20min w kocu to widze ;) :

1.Ta pleksa co jest z boku to troche Ci nie wyszla... Moglbys przynajmniej jakos zatuszowac te prowadnice do boku (nie wiem , moze jakas farba to pomaluj)

No nie pomyślałem o tym. Ale może spróbuję białą tasmą papierową albo wogóle je wychlastam i wstawie przyspawane nakretki

3.Te zelowki to strasznie slabo swieca :( Wiec nie wiem , albo zrob 2xtyle co masz i ja daj tak , zeby sie tak od razu w oczy nie rzucaly i sprobuj je jakos wyprostowac ;)  

4.To sam sie tyczy diod . Ladnie by wygladalo jakby ich nie bylo widac a dawaly swiatlo :) Wiec albo wiecej diod albo lepiej od razu kup sobie katode...

Na zdięciach one słabo wyszło w rzeczywistości świecą troche lepiej ale katoda juz do mnie jedzie (okrągła) i później dokupie jeszcze jedną prostą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wokńcu widzem fotki i ...?

Codegen 6013 r00x ;) mam identyko bude ;)

Dołączona grafika

Widać, że do zrobienia jeszcze sporo, tak jak umnie zresztą :D

Z tymi abelkami troche przesadziłeś i to jedyne co mogę się przyczepić, reszta to warianty kosmetyczne ;)

good lack w dalszym moddingu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wokńcu widzem fotki i ...?

Codegen 6013 r00x ;) mam identyko bude ;)

Widać, że do zrobienia jeszcze sporo, tak jak umnie zresztą :D

Z tymi abelkami troche przesadziłeś i to jedyne co mogę się przyczepić, reszta to warianty kosmetyczne ;)

good lack w dalszym moddingu ;)

Widze że masz naklejke na szybie. Może wiesz gdzie kupić takie firmowe z napisami typu:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mała modyfikacja :P wiec duzo powiedziec nie mozna ale napewno bym zmienił zasiłke :P i nie trzymał tej w srodku :P

No ale jak wyjme zasilke to kable mi nie sięgną do dysku itp. Bym musiał jakies przedłużacze do molexów kupić albo zrobić. Miałem jeden przedłużacz to mi cały czas dysk rozłączał aż wtreszcie sie spalił (dysk) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mała modyfikacja :P wiec duzo powiedziec nie mozna ale napewno bym zmienił zasiłke :P i nie trzymał tej w srodku :P

No ale jak wyjme zasilke to kable mi nie sięgną do dysku itp. Bym musiał jakies przedłużacze do molexów kupić albo zrobić. Miałem jeden przedłużacz to mi cały czas dysk rozłączał aż wtreszcie sie spalił (dysk) :?

chodzi mi oto ze codeshita masz a ja bym go zmienił na chiefa albo cos:-) :P bo niewiadomo jak długo ten twoj codeshit pochodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymien zasilke pod dokladnie tak jak powiedzial moj przedmowca nie wiadomo ile ci pochodzi a jak trafi go szlak to moze sie okazac ze nie tylko dysk bedziesz kupowal nowy !!!

mod dopiero mozna powiedziec ze sie rozwija, zobaczymy co bedzie dalej.

Ja juz szykuje malego moda ale to dopiero w polowie czerwca na pewno odmieni on moja obudowe nie do poznania i bedzie mnie kosztowal troszeczke czasu i pieniedzy. Ale to tylko na marginesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko, co to jest to co mocuje plexi do obudowy, jak to sie nazywa i gdzie kupiłes 8) sam mam problem z przymocowaniem plexi do boku obudowy i szukam jakiś ozdobynch srób, nakrętek, czy czegoś podobnego tylko nie wiem gdzie takie cuś moge dostac :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko, co to jest to co mocuje plexi do obudowy, jak to sie nazywa i gdzie kupiłes 8) sam mam problem z przymocowaniem plexi do boku obudowy i szukam jakiś ozdobynch srób, nakrętek, czy czegoś podobnego tylko nie wiem gdzie takie cuś moge dostac :|

Są to śruby imbusowe. One są złote ale jak sie patrzy na nie pod kątem to zmieniaja kolor na taki lekko zielonkawy. I ja je dostałem bo w sąsiedztwie mam sklep meblowy :D więc nie wiem ile kosztują. Jeszcze dzisaj wrzuce foty tej malowej budy na chrom, ale blachy zewnętrzne będą dopiero jutro albo pojutrze :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, żeś coś chciał zrobić z tymi kablami, ale jak mawiał mój ticzer od analogów - "wiesz, że bije dzwon, ale nie wiesz, gdzie on" i wyszła taka pajęczynoidalna rzeźba. Naokoło kajś nie dało rady ich ciepnąć?

Dla czterech zdjęć nie można było podać jeno linków, lubo zgoła wstawić oweż zdjęcia tu? Bajdełej - gdzież są owe "nowe foty", bo ja jestem ze wsi i nie widzę?

Może z tego się coś jeszcze wykluje, ale będzie to wymagało obfitych ofiar krwi, potu, łez, many i niewolników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee to co teraz jest na stronce to sa kable PO uporzadkowaniu??? rany - dobrze ze nie zalapalem sie na fotki PRZED :| ja bym sie bal ze cos kiluodnuzowego zyje mi w kompie :) i te zelody sa hmmmm no poprostu mi sie nie podobaja - ogolnie (+) za checi (-) za wykonanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi