mac441 Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Witam. Mam plyte Asrock k7s8xe w ktorej zrobilem update biosu do ver. 1.9 Pojawila sie nowa funkcja w opcjach chisetu o nazwie IDE DRIVING w ktorej mozna ustawic opcjonalnie NORMAL bądz STRONG. w opisie tej funkcji bylo napisane cytuje :" If non-UDMA CD-ROM is connected with HDD on same IDE channel, Windows XP can be installed correctly" Mam pytanko o co w tym chodzi, co dokladnie robi ta funkcja, czy polepsza wydajnosc? Lepiej miec ja na normal czy strong? Aha mam zainstalowane stery do Ide ze strony producenta. Peoszę o odpowiedź i POZDRAWIAM! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 " If non-UDMA CD-ROM is connected with HDD on same IDE channel, Windows XP can be installed correctly" - wczoraj nabylem plyte k7s8x - czyli starszego brata Twojej... i z 3 h z zycia na instalowanie windows xp mi poszlo... - a wszystko przez ta opcje w biosie(a wlasciwie jej brak) i podpiecie cdromu i dysku na jednej tasmie, w efekcie windows sie niebiescil przy kazdej probie instalacji:[ czyli jak to zaznaczysz to na 99% da Ci tylko mozliwosc zainstalowania windowsa xp bez problemu (majac wszystko na jednej tasmie) i tyle;p najlepsze i tak w tym ze linux sie nie plul o nic i ruszyl na jadrze skompilowanym pod stara plyte (k7vza) a winda zabzykala zabzykala i zniebiescila sie skubana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...