Skocz do zawartości
Liptonti

Mandrake 10....

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd mozna śćiagnąć oficjalna, ostateczną, finalną, wersje dyszki ?

nie jestem członkiem klubu i niestać mnie by nim zostać czy pozostaje mi allegro ?? nie chce nie po to używam darmowego softu by za niego płacić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eech, nie musisz byc czlonkiem plubu aby dorwac oficjalna wersje 10, wszystko lezy na eftepach, trzeba sobie tylko samemu iso zrobic, więć tak, ponizej pisze to co trzeba zrobic aby miec oficjalnego mandraka 10 na DVD:

1. zassac z jakiegos szybkiego eftepa zrodla, np. :

ftp://ftp.esat.net/pub/linux/mandrake/off...cial/10.0/i586/

(całą zawartosc tego katalogu)

2. zciagnac cdrtools np. z :

ftp://ftp.berlios.de/pub/cdrecord/alpha/w...2-win32-bin.zip

3. zciagniete zrodla umiescic w:

x:mandrake10pubLinuxMandrakelinuxofficial10.0i586

(x - litera dysku)

4. przejsc do katalogu x:mandrake10pubLinuxMandrakelinuxofficial10.0i586

i wydając komendę:

mkisofs -v -V Mandrake10DVD -r -J -b isolinux/isolinux.bin -c boot.cat -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -o mandrake10dvd.iso x:mandrake10pubLinuxMandrakelinuxofficial10.0i586

zrobic obraz płyty dvd

ps. mkisofs jest w pakiecie cdrtools, najlepiej wszystko gdzies na dysk i dopisac do $PATH, bedzie łatwiej

miłej zabawy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto wogóle wymyślił że trzeba wstąpić do klubu żeby pobrać iso ?????????????????

http://www.mandrakelinux.com/pl/ftp.php3 wybieramy opcje 2

z tym wstąpieniem do klubu to jest tylko uprzejma prośba żeby wspierać projekt i wiążą się z tym jakieś inne dodatkowe korzyści a najnowsze wersje iso można sobie ciągnąć bez żadnego wstępowania

LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga: to jest stabilne wydanie Mandrakelinux 10.0. Będzie ono regularnie uaktualniane w zakresie bezpieczeństwa i poprawy ewentualnych błędów aż do wydania edycji Mandrakelinux 10.0 Official w maju.

no to poco LOLUJESZ jak nie wiesz o co chodzi w wątku ?

btw. wersje oficjal tak jak napisałem mozbna sobie zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga: to jest stabilne wydanie Mandrakelinux 10.0. Będzie ono regularnie uaktualniane w zakresie bezpieczeństwa i poprawy ewentualnych błędów aż do wydania edycji Mandrakelinux 10.0 Official w maju.

no to poco LOLUJESZ jak nie wiesz o co chodzi w wątku ?

btw. wersje oficjal tak jak napisałem mozbna sobie zrobic

Wcale cię nie LOLUJE i co sie obrażasz, Loluje to że nie trzeba wstępować do klubu żeby mieć wogóle officiala wystarczy poczekać kilka dni :) Znaczy teraz na to wyszło bo przyznam że nie zwróciłem uwagi na to community :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi