Skocz do zawartości
JazoN

dobry odtwarzacz, lub łatka do filmów

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebny mi jest mało absorwójący odtwarzacz filmów na PC, jak można zobaczyś w moim info nie mam potwora, ale filmy ga się oglądać, tylko dźwięk wyprzedza obraz, jak temu zapobiec. Proszę równierz o propozycjie programów, które likwidują ten problem, oraz odtwarzaczy które nie p[rzeciążają za mocno procka. (allplayer i cinema player odpada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebny mi jest mało absorwójący odtwarzacz filmów na PC, jak można zobaczyś w moim info nie mam potwora, ale filmy ga się oglądać, tylko dźwięk wyprzedza obraz, jak temu zapobiec. Proszę równierz o propozycjie programów, które likwidują ten problem, oraz odtwarzaczy które nie p[rzeciążają za mocno procka. (allplayer i cinema player odpada)

Na identycznym procku u dziewczyny i mniejsza iloscia RAM (96mb sdram) ogladam filmy bezproblemowo. Polecam ffdshow (filtry do odtwarzania filmow) z ustawieniem Postprocessing-u na MIN oraz BestPlayer-a jako player do spolki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim sprzecie zdarza sie, ze obraz nie idzie rowno z dzwiekiem.

Wszystko zalezy od konfiguracji kodekow. Z pewnoscia da sie to zrobic.

Sprobuj wlasnie z FFDSHOW, jak napisal przedmowca.

Kiedys uzywalem tez programu Playa, dostarczanego z DivX'em 4 i szlo dobrze. Problem pojawial sie tylko z napisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod windowsem 2000 o wiele lepiej fulmy chodzą niż pod win98, nawet na takim cienkim sprzęcie. Zalecam więc instalke win2000 +fddshow +player co się z divx instaluje +kodeki sub (nie wiem jak to sie dokładnie nazywa, a napisami w fddshow sie nie bawiłem) coby napisy odtwarzały i powinno śmigać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi