Skocz do zawartości
CHIKEN

Czesci uzywane czy nowki

Rekomendowane odpowiedzi

jak dotad kupilem 2 uzywane proce, 1 plytke glowna, zasilacz, bezprzewoda karte sieciowa i 2 lapy. wszystko smiga i wszystko bylo za mniej wiecej 60-70% ceny sklepowej.

ALE: za kazdym razem (przynajmniej ja tak mam) jest dreszczyk, czy to co odebrales z poczty bedzie dzialac. Zastanawiasz sie, czy cos wlasnie ci sie w kompie sypie bo szaleje windows (itd itd), czy moze bo sprzet jest wadliwy. Do tego czesto trzeba sie znac, by odpalic jakas sprzet kompletnie bez sterownikow. ZA TO: mozna oszczedzic duzo kasy.

Ale nowki na allegro tez mozna dosyc tanio wyrwac, wiec jak kto lubi.

ps ale nie kupilbym czesci, na ktore nie ma gwary rozruchowej (3dni minimum).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo mam malo kasy i tak sie zastanawialem nad wyborem miedzy tymi czesciami. bo by sie przydalo zmienic sprzet a nie ma kasy. chcialbym sobie kupic jakas lepsza plytke glowna i mocniejszego procka i nie drogo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze inny sposob aby kupowac taniej i pewnie...

Ja osobiscie korzystam z tego, ze moj starszy moze brac na sprzet komputerowy fakture VAT i odliczac sobie, tzn. po chyba miesiacu(nie jestem pewien dokladnie po jakim czasie) ok. 20% kosztow wraca do niego :).

I nie tylko ja z tego korzystam, bo wykorzystuja to takze moi znajomi dla ktorych tez biore fakture na ojca ;).

Jest to chyba najlepszy sposob, bo jest taniej i pewnie, bo masz przeciez gwarancje.

Popytaj sie znajomych czy ktos moze ci cos takiego zalatwic bo to sie naprawde oplaca :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze inny sposob aby kupowac taniej i pewnie...

Ja osobiscie korzystam z tego, ze moj starszy moze brac na sprzet komputerowy fakture VAT i odliczac sobie, tzn. po chyba miesiacu(nie jestem pewien dokladnie po jakim czasie) ok. 20% kosztow wraca do niego :).  

I nie tylko ja z tego korzystam, bo wykorzystuja to takze moi znajomi dla ktorych tez biore fakture na ojca ;).

Jest to chyba najlepszy sposob, bo jest taniej i pewnie, bo masz przeciez gwarancje.

Popytaj sie znajomych czy ktos moze ci cos takiego zalatwic bo to sie naprawde oplaca :).

No ja tak robie już od bardzo dawna i nie nażekam, ja za swojego proca i mobo w sklepie dawałem coś ok 500zł, po odliczeniu VAT zaoszczędziłęm jakieś 100zł. A jak wiadomo 100 zł na ziemi nie leży :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi