kucyk Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Przeczytałem dość ciekawy artykuł na onecie; http://info.onet.pl/919917,69,item.html Poszperałem w necie i znalazłem zdjęcia oraz dane techniczne: Dane techniczne - LAMBORGHINI Gallardo (2003) Silnik: V10 (90o), 4 zawory na cylinder; DOHC; umieszczony centralnie, stały napęd na cztery koła Pojemność skokowa: 4961 cm3 Maks. moc silnika: 500 KM / 7800 obr./min. Maks. moment obrotowy: 510 Nm / 4500 obr./min. Maks. prędkość: 309 km/h Przyspieszenie: (0-100 km/h) brak danych Skrzynia biegów: 6-biegowa manualna Zużycie paliwa: (w l/100km) brak danych Masy i wymiary: - długość całkowita: 4300 mm - szerokość całkowita: 1900 mm - wysokość całkowita: 1165 mm - rozstaw osi: 2560 mm - rozstaw kół przednich: 1622 mm - rozstaw kół tylnych: 1592 mm - pojemność zbiornika paliwa: brak danych - masa własna: 1430 kg Opony: 235/35ZR-19 - przód 205/55R-16 - tył Cena: brak danych Po przeczytaniu artykułu i obejrzeniu zdjęć jestem pod ogromnym wrażeniem.... Respect dla włoskiej drogówki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 fajnie fajne ale warto nadmienic ze wiekszosc wydziałów policji "autostradowej" w wielu krajach (aach polska i te jej tysiace km autostrad) ma niezłe autka. w niemczech np widziałem ppolicyjne porschaki 911 śmigające patrole po tranzytówkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Ojej !! A kto wytrze moj dywan ze sliny? ;) Boskie =) Niemiecka policja miała .. chyba już nie ma bo stwierdzono ze koszty sa zbyt wysokie, porsche :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Fajne mocowanie na "lizaka"... Pewnie będą wchodzić na bosaka do takiego autka :lol: hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 ja chyba chce być włoskim policjantem drogówki... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 W niemczech mają GT2. W angli McLareny W polsce Atu Plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 no normalnie NFS: HP wchodzi w życie ;) żeby tylko naszym takich nei dali ;) bo ilośc wypadków na drogach wzrośnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 ja chce zostac policjantem we wloszech i moge pracowac za darmo byle bym jezdzil tym lambo ; P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 no normalnie NFS: HP wchodzi w życie ;) żeby tylko naszym takich nei dali ;) bo ilośc wypadków na drogach wzrośnie :D u nas? przy takich drogach? he, takim autkiem można sobie w Polsce najwyżej w tunelu aeorodynamicznym "pojeździć" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Cudne autko 8O , chociaż i tak nieumywa się do naszych rodzimych poldków :D :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Ciekawe co trzeba zrobic, aby dostac przydzial do takeigo autka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Nie co tylko raczej komu :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 do dzisiaj myslalem ze policja jezdzaca lamborghini to jedynie need for speed... a tu co sie dowiaduje ? O k***a takie auto.. bosko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 W niemczech mają GT2. W angli McLareny W polsce Atu Plus Tjaaa... McLareny (pewniakiem myslisz o modelu F1?) No fu**in way :? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 w Miami na autostradach widzialem policyjne Lamborghini tylko nie wiem jakie chyba Diablo (nie potrafie rozroznic za bardzo, ) wygladalo super, widac ze nowe bylo (tak nie starsze niz z 2000) Jutro jade w dluga trase, jak zobacze to wam powiem dokladnie co to bylo, bo teraz jak sobie przypomniam to mysle ze to byla Corvette, ale to chyba przez to ze za duzo NFS 3: hot pursuit :D co do tego we wloszech to wyglada to auto super, ale wypas, te co widzialem w miami to napewno nie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 z zx12r nie maja szans:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 z zx12r nie maja szans:Dtak samo jak z dziesiatkami ztuningowanych aut, ale moc to nie wszystko, jeszcze trzeba potrafic jezdzic autem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 A mnie na Sikorskiego w Warszawie prawie staranowal swego czasu policjant w Octavii 1,8T, jechal przy ograniczeniu do 50 czy 60 km/h tak na oko ok. 150 km/h, bynajmniej nie na sygnale... Wole, zeby tacy goscie nie dostali w swe rece czegos szybszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Niemiecka autostradówka nie ma już 911.... Ostatnio dostala Viper'y :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Panowie, Ja chce do policji. BTW Ciekawe ile takie autko kosztuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 400tys dolarow (kolo tego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 myśle ze Mazda RX-8 by wystarczyla nie za szybka nie za wolna w sam raz :) no i ma te 6,5s do setki :) czyli nie najgorzej jak z silniczkiem 1,3L :) (WANKEL) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 A mnie na Sikorskiego w Warszawie prawie staranowal swego czasu policjant w Octavii 1,8T, jechal przy ograniczeniu do 50 czy 60 km/h tak na oko ok. 150 km/h, bynajmniej nie na sygnale... Wole, zeby tacy goscie nie dostali w swe rece czegos szybszego.Racja. Ja też widziałem w Wawie te Octavie 1.8T oraz Passaty. Ale i tak najszybsze w Polsce są nie oznakowane Fordy Mondeo z videoradarami niektóre to ST220 taki Polski odpowiednik tego włoskiego Lambo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Juz jezdza ST220 (mk III)?? Na Slasku niebiescy maja pare V6 (170km) i tyle. Nie ma nawet ST200 (mk II). Ach, te plotki, ploteczki (vide viper na uslugach Polizei)... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 CHWDP- Chcę Wstąpić Do Policji ;) A najszybsze maszyny, jakie jeździ Poicja to fakt- Fordy Mondeo ( poprzednia generacja silniki 2.5 V6 Ghia), motocykle Yamahy i gdzie niegdzie VW Vento WR6 ( też fajniutkie :>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 az mnie sciska jak widze taki samochodzik :D u nas takie beda chyba za..ho ho ;) wpierw musza powstac te slynne autostrady ;) i znalesc sie pieniadze na "LAMBO" ;) a moze ktos sie skusi ;)?? piekne czarne GALLARDO :twisted: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...item=2477954686 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ee tam, brzydki kolor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hehe chlopcy uwazajcie na srebrnego VW Golfa 3 VR6 :D Wyglada na lekko stuningowany , w stylu "wiejski tuning" mogloby sie wydawac , ze w srodku chlopcy w czterech paskach i sloma w butach (przynajmniej ja sie nabralem :) ) Video Radar :D:D 500zl poszlo fpistu :D Trasa na Łódź , a ostatnio widzialem go na Górnośląskiej wiec nogi z gazu :D Resjstracja jeszcze stara KAT i cos tam dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hehe chlopcy uwazajcie na srebrnego VW Golfa 3 VR6 :D Wyglada na lekko stuningowany , w stylu "wiejski tuning" mogloby sie wydawac , ze w srodku chlopcy w czterech paskach i sloma w butach (przynajmniej ja sie nabralem :) ) Video Radar :D:D 500zl poszlo fpistu :D ahhh golf 3 vr6 ...<buja w oblokach> .... miodzio :) musze sobie takiego sprawic ;) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 taaa i obowiazkowo dresik i ogromniasty spojler,a najlepiej dwa,no i najwazniejsze ...wielgasna naklejka MAYDAY na tylniej szybie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...