RS Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 500 koni i 510 niutonometrow, naped na 4 kola, 1400 kilo + osprzet dodatkowy, pewnie z 1600 wazy, mogli by sie postarac i podbic momet obrotowy kosztem mocy np, to by smigal jak dziki bąk :). Aczkolwiek z takim wielgachnym mometem i moca ciekawe jak szybko sie zurzyje taki wozik w policji... pewno tylko do specialnych zadan bedzie przeznaczany czy cos podobnego...... nie wierze zeby na codzien smigal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Tia tez tak mysle. Zreszta w Polsce rowniez ponoc sie zdarzaja auta w policji z "odzysku". Tzn odnalezione i nie ustalono wlasciciela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Ale Rusy sie lansuja- 500SL i tt'eka (imho paskudna bryka :/) i na dodatek jeszcze kabrio. Heh, dzungla a nie panstwo prawa (bo przeciez wiadomo jak oni "kupili" te bryki"...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 ehhh.. gdyby takie Lambo dostala polska policja to dlugo by nie pojezdzilo... UKRADLI BY... :lol: :lol: :lol: rozsypało by sie na pierwszej lepszej dziurze , szymon_ nie zarekwirowane tylko przysponsorowane :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Eee Ruskie dostały Merca i Audice za to, żeby przymknąć oko. Dla bandziorów takie furki to grosze, a za to policja nie będzie im przeszkadzać :P. Ps: W polsce nie są potrzebne takie samochody bo niby kogo oni mieliby ściagać? Kolesia, który jedzie poldkiem 110km/h? U nas nie ma dużo dobrych fur więc stykają im Mondeo, Focusy, Octavie spokojnie, a jak nie to robią obławe i koniec :P. A we Włoszech chyba bardziej będą wykorzystywać Lambo do przewozu organów ludzkich, ale z drugiej strony nie taniej i wygodniej byłoby dostarczać je helikopterem? Hymm...szpanery ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Eee Ruskie dostały Merca i Audice za to, żeby przymknąć oko. Dla bandziorów takie furki to grosze, a za to policja nie będzie im przeszkadzać :P. Ps: W polsce nie są potrzebne takie samochody bo niby kogo oni mieliby ściagać? Kolesia, który jedzie poldkiem 110km/h? U nas nie ma dużo dobrych fur więc stykają im Mondeo, Focusy, Octavie spokojnie, a jak nie to robią obławe i koniec :P. A we Włoszech chyba bardziej będą wykorzystywać Lambo do przewozu organów ludzkich, ale z drugiej strony nie taniej i wygodniej byłoby dostarczać je helikopterem? Hymm...szpanery ;> Helikopter nie zawsze jest do dyspozycji i nie wszedzie bedzie mogl wyladowac. Co do kosztow nie nie byl bym takie pewien. Fakt ze samochod duzo pali ale nie az tyle ile helikopter i ten drugi wymaga duzo bardziej kosztownej obslugi po kazdym locie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Eee Ruskie dostały Merca i Audice za to, żeby przymknąć oko. Dla bandziorów takie furki to grosze, a za to policja nie będzie im przeszkadzać :P. Ps: W polsce nie są potrzebne takie samochody bo niby kogo oni mieliby ściagać? Kolesia, który jedzie poldkiem 110km/h? U nas nie ma dużo dobrych fur więc stykają im Mondeo, Focusy, Octavie spokojnie, a jak nie to robią obławe i koniec :P. A we Włoszech chyba bardziej będą wykorzystywać Lambo do przewozu organów ludzkich, ale z drugiej strony nie taniej i wygodniej byłoby dostarczać je helikopterem? Hymm...szpanery ;> No co ty pierdzielisz. Już nie będe mówił o jakiś E320, M5, S6 albo Volvo S60R bo wiadomo co te samochody potrafia i że dla nich 220 to nie problem. Ale mówisz Polonezy? Ok racja. Ale w polsce jest kilka milonów samochodów w tym również takie jak wymieniłem wyżej ale są też np. Camry 3 litry rok 1997 coś ponad 200KM i jak przydusisz to stykną 2 paki. Jakieś stare BMW M3 z 93,94 roku które jak się nie rozsypią to smigną 220. Wiem że takch samochodów w Polsce jest naprawdę sporo. A policja?? No właśnie. Policja nie ma chyba żadnego 200KM samochodu! Są mondeo ST220 i te stare V6 po 170 z hakiem. Ale to koniec i jest ich z 30 na cała polske. Reasumując przydała by się polskiej policji szybkie samochody do pościgów dlatego nie masz racji mówić: W polsce nie są potrzebne takie samochody bo niby kogo oni mieliby ściagać?Problem w tym ze nie ma hajsu! BTW. według statystyk Polska jest w Europejskiej człówce pod względem szybkości jazdy samochodami! i to jest udowodnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 ........... W polsce nie są potrzebne takie samochody bo niby kogo oni mieliby ściagać? Problem w tym ze nie ma hajsu! BTW. według statystyk Polska jest w Europejskiej człówce pod względem szybkości jazdy samochodami! i to jest udowodnione. tez o tym slyszalem, heh i najsmieszniejsze jest to ze jezdzimy z takimi predkosciami jak europejska czolowka, a drogi mamy najgorsze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Polak potrafi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 mam pomysl na najbardziej bezsensowny topic roku :) jakie fury ma policja w Twoim miescie;)?? u mnie Astra II, Astra I, VW Vento and Transporet, and of course POLDEK w roznych wersjach nadwoziowych: 5d and kombi :D pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 mam pomysl na najbardziej bezsensowny topic roku :) jakie fury ma policja w Twoim miescie;)?? u mnie Astra II, Astra I, VW Vento and Transporet, and of course POLDEK w roznych wersjach nadwoziowych: 5d and kombi :D pozdro!Lepszy jest " Jakimi furami woziła Cię policja' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Polacy to powinni dostac jakies terenowki, na te nasze drogi. : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 chyba czołgi... Nuttie, av-> twoja laska? fajna :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Polacy to powinni dostac jakies terenowki, na te nasze drogi. : Pto bylo by dobre: Porsche Cayenne Turbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 mam pomysl na najbardziej bezsensowny topic roku :) jakie fury ma policja w Twoim miescie;)?? u mnie Astra II, Astra I, VW Vento and Transporet, and of course POLDEK w roznych wersjach nadwoziowych: 5d and kombi :D pozdro! W Gdyni jeździ fiat seicento, naprawde fajnie to wygląda :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 transit, transporter, poldek, astra2, mondeo V6, vento, passat 1.8T, octavia 1.8T, lanos nieoznakowany video radar, espero i troche innych fur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 U mnie po Szczecinie takie jezdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 U mnie po Szczecinie takie jezdza.yyyyyyy jasne ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Paskudny bodykit ale mustang, mniam mniam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 eee Cayenne na polskie drogi to za malo ;) jak juz to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 U mnie objazdowe kino jeżdzi fordziakiem Mondeo, no i z 1 transit reszta to szrot stare wento i polska myśl technologiczna :) czyli borewicze. (dla nie kumatych albo za młodych -polonez :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 No co ty pierdzielisz. Już nie będe mówił o jakiś E320, M5, S6 albo Volvo S60R bo wiadomo co te samochody potrafia i że dla nich 220 to nie problem. Ale mówisz Polonezy? Ok racja. Ale w polsce jest kilka milonów samochodów w tym również takie jak wymieniłem wyżej ale są też np. Camry 3 litry rok 1997 coś ponad 200KM i jak przydusisz to stykną 2 paki. Jakieś stare BMW M3 z 93,94 roku które jak się nie rozsypią to smigną 220. Wiem że takch samochodów w Polsce jest naprawdę sporo. A policja?? No właśnie. Policja nie ma chyba żadnego 200KM samochodu! Są mondeo ST220 i te stare V6 po 170 z hakiem. Ale to koniec i jest ich z 30 na cała polske. Reasumując przydała by się polskiej policji szybkie samochody do pościgów dlatego nie masz racji mówić: W polsce nie są potrzebne takie samochody bo niby kogo oni mieliby ściagać?Problem w tym ze nie ma hajsu! BTW. według statystyk Polska jest w Europejskiej człówce pod względem szybkości jazdy samochodami! i to jest udowodnione. :evil: To daj jakieś dane odnośnie tego, że tak szybko jeździmy :P, ja też dużo rzeczy słysze, a ile z tego prawdy...Co do tych samochodów, pomyśl "logicznie" wszystkie te samochody, które wymieniłeś (co one potrafią?) - policja ma radia robią obławe i kolesia nie ma :P, patrząc na nasze drogi to też duża szansa, że taki uciekinier sam się rozwali, dlatego nie są nam potrzebne takie super furki,. A i jeszcze jedno co ma moc samochodu - tak jak to przytoczyłeś do tego czy kogoś się złapie? To, że ma się 50km więcej nie znaczy, że się umie jeździć, taka Octawia, Passat czy Mondeo spokojnie wystarczą żeby złapać fure (te co wymieniłeś) uciekającą przez zatłoczone miasto, autostrade or smth. Więc mi tu z pierdzieleniem nie wyskakuj :P :lol: . PS: U mnie jest lanos i dwa palio weekend, transporter, cinquecento i chyba jeszcze z 2 poldki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 ehh,,, a niech nawet mają i ferrari F50 albo koenigsegg cc ... ale pomyślcie logicznie... super autko ściga super autko... dajmy na to że je i nawet dogoni ( chodzi mi o to że glina w super lamborgini dogoni może i porsche )... ale chyba musi go zatrzymać nie? i co będzie go tłukł bokiem nadwozia żeby zwolnił? przy predkości ponad 300km/h takie lekkie walniecie kończy się smiercią czyt. autko udaje "kozicę górską". Pozatym kto by chciał obijac Lamborghini? ehhh smiech... Moim zdaniem te wszystkie "superszybkie wozy" są tylko po to by PRZESTRASZYĆ potencjalnych piratów a nie po to by ich łapać... przestraszyć w sensie "ty pirat mamy szybszą fure od Ciebie więc niepodskakuj " ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 A i jeszcze jedno co ma moc samochodu - tak jak to przytoczyłeś do tego czy kogoś się złapie? To, że ma się 50km więcej nie znaczy, że się umie jeździć, taka Octawia, Passat czy Mondeo spokojnie wystarczą żeby złapać fure (te co wymieniłeś) uciekającą przez zatłoczone miasto, autostrade or smth. Więc mi tu z pierdzieleniem nie wyskakuj :P :lol: . PS: U mnie jest lanos i dwa palio weekend, transporter, cinquecento i chyba jeszcze z 2 poldki. No tak napewno takim mondeo passatem cyz pozal sie boze octavia, zlapiesz na autostradzie jakies bmw, merca czy porsche (samochody ktore jezdza 250km/h albo i wiecej i nie odltatuja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Octavie to najczęściej wersje 2.0... Straszne ścierwo... 115 koni :P :lol: :P Do pościgów najlepsze jest Mondeo... Dobre zawieszenie + dynamiczny silnik. Passat ma dupne zawieszenie... Kanapa :P Biały... Jesli twierdzisz, że Mondeo byś złapał M3... To załatw te dwa auta... Po pierwszym kilometrze dasz sobie spokój... Mondeo pójdzie max licznikowe pod 230... A M3 ponad 250... Nie patrząc na ponad 2 sekundy różnicy w osiągach do 100 km/h Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę determinację uciekiniera... Jak będzie chciał zwiać za wszelką cenę, to ma szansę to zrobić... Wystarczy, że obława nie wyjdzie... A mój kumpel 2 lata temu zwiał Mondeo bez problemu :D Mercem C AMG... Tzn. zniknął im i później się zatrzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 No ale co tak liczycie tylko predkosc max przyspieszenie, co z tego ze autostrada, przeciez w czasie poscigu policja ma ogromną przewage po pierwsze sygnal i wszystko zjezdza im z drogi wiec moga pruc do woli po drugie komunikuja sie z pojazdami ktore sa przed sciganym, a auto scigane ma przed soba same przeszkody, przeciez co z tego ze ma bmw m3 jak mu cinkus wyskoczy na lewy i jedzie 130 to tez musi zhamowac a policja juz z tylu ma 200... W tv amerykanskiej np na Reality TV sa pokazywane takie poscigi bardzo czesto i policja ma czasami bardzo kiepskie auta w porownaniu do uciekajacych czesto nawet superszybkich motocykli i co z tego jak i tak poscig zawsze konczy sie fiaskiem uciekajacego lub co gorsza tragedią np pod postaci lekkiego puknięcia w sam srodek z v=200 km/h np w autobus na skrzyzowaniu... :-) Dozeer po co ma scigac kogos do upadlego? i zatrzymywac? w takich przypadkach robi sie zdjecia z kamery, film i pozniej wpada na mieszkanko i do kicia na 8 lat za samą jazde, sposoby na zatrzymanie sa i to ogromne, paliwo w takich szybkich autach konczy sie bardzo szybko (~250km) a policja sie wymieni, jednemu sie skonczy jedzie nastepny i tak w koncu konczy sie kazdy jeden poscig czym by to nie bylo, ja tam nie wierze w cudowne ucieczki policji, moze sie raz udac zwlaszcza polskiej policji bo oni poprostu nie maja wyszkolenia w poscigach... ale w koncu i tak zlapią kazdego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 przeciez polska policja ma terenowki 8) : ps. a jaka rejestracja :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Hhahaha to jest dobre, ciekaw jestem czy to realna policja czy ktos jest ich milosnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 HWDP ?Ale los (jesli to nie fotomontaz ;] ) czasem plata zajebiste figle... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmieszny Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Dozeer po co ma scigac kogos do upadlego? i zatrzymywac? w takich przypadkach robi sie zdjecia z kamery, film i pozniej wpada na mieszkanko i do kicia na 8 lat za samą jazde... A słyszałeś że już został wymyślony specjalny bezbarwny spray który pryska się na tablicę rejestracyjną a on w jakiś sposób na zdjęciach zamazuje numery. Sam nie wiem czy cośtakiego naprawdęistnieje ale coraz więcej się o tym mówi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...