Skocz do zawartości
kucyk

Lamborghini Gallardo + włoska drogówka

Rekomendowane odpowiedzi

ahhh golf 3 vr6 ...<buja w oblokach> .... miodzio :) musze sobie takiego sprawic ;) :twisted:

No fura juz swoje lata ma , ale takiego kopa jak to ma to normalnie szok . Ja ich mijalem dokladnie w miejscu , w ktorym sie zaczyna kawalek autostrady do Łodzi . Ja lecialem 140km/h a oni wyjezdzali z bezkolizyjnego i wlaczali sie do ruchu... Zaczal sie kawalek autostrady i ja juz mialem 170 i po okolo minucie (jak dla mnie to bylo mniej ale tak wynikalo z nagrania) byli juz za mna :D

Jak ogladalem ta tasme to nie moglem uwierzyc jak oni sie tak szybko pozbierali (w koncu to ylko 170bhp ;) ) Fajnie sie cos takiego oglada :) Szkoda , ze nie chcieli dac kopii lol :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa i obowiazkowo dresik i ogromniasty spojler,a najlepiej dwa,no i najwazniejsze ...wielgasna naklejka MAYDAY na tylniej szybie  :lol:

:P :P :P :P :P :P :P :P czepiasz sie :P dresik by mi do dlugich wlosow nie pasowal a scinac ich nie bede :P a autko bez tjuningowania go jest calkiem ladne ;)

birdman heh a po co takie bajery ? jezdzac 200-240 takie cos to juz zbedne ;) jezeli nie wierzysz to tu http://www.gdmoto.pl/forum/viewtopic.php?t=744 sa dowody ... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa i obowiazkowo dresik i ogromniasty spojler,a najlepiej dwa,no i najwazniejsze ...wielgasna naklejka MAYDAY na tylniej szybie  :lol:

i koniecznie grupa krwi na masce i drzwiach...
A wszystko okraszone nieodłącznym umc-umc-umc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee ja sobie wypraszam _Vip_, w golfami nie jeżdzą drechy :? :P, to są bardzo fajne samochodziki, chyba Ci się z Bmw i MC pomyliło :P.

Aż sam marze o sprowadzeniu Golfa ]I[ VR6 :), mam nadzieje, że zniosą akcyze :].

jak nie jak tak.Wiekszosc mlodych kierowcow golfow to albo drechy,albo kolesie z zelem na wlosach prosto z solarium (tzw.dysko-muly :wink: )Co ich laczy poza tym ze sa smiechni przynajmniej dla mnie to jak juz powiedzial Pitt zamilowanie do umc umc umc (niewazne czy jest zima,bo przeciez zawsze na "zimny lokiec jechac" trzeba)

moze troche uogolniam,ale to jest tylko moje zdanie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Niemczech na 100% są porsche 911(w krajach belenuxu również) oraz BMW M3. Napewno są też inne np. BMW5 (mam zdjęcia nowej 530d w służbie policji).. W Angli mają kilka Lancerów Exolution VI i VII(ale co do tego drugiego to nie jestem pewien). A co do viperów w Polizei to czy ma ktoś na to dowody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bylem naocznym swiadkiem prawdziwego polskiego poscigu, nie wiem chyba juz to gdzies pisalem moze nie, jak tak napisze jeszcze raz.

Stoje sobie na cos jakby balkonie, mam szeroki widok na dlugi odcinek prostej, no i slysze jak cos warczy, wrrrrrrrrr polecial Golf 4 z jakies 180-200 (po miescie) no i nic mysle sobie - wariat kompletny (tam strach jechac 100), po minucie dwoch slychac cos jakby sygnal! o dzizas i jedzie 120-130 Transit... :-)

Z tego co mi wiadomo bylo nie byl to poscig a'la poscig, lecz poscig za jakimis bandziorami co dokonali napadu. Mniejsza z tym.

Moim zdaniem auto to tylko auto, rozchodzi sie o koszty jego utrzymania czyli musi byc kogo scigac, pewnie ze ten Lambo to resorak ale co z tego to tylko "pokazowka", jesli we Wloszech jest duzo majetnych potencjalnych piratow to pewnie takie auta sie zwrocą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do viperów w Polizei to czy ma ktoś na to dowody?

Powołuje sie na nieoficjalne informacje od osoby, mieszkającej na stałe w Niemczech - ponoć widział jednego przy autostradzie kilka dni temu. Gość jest godny zaufania, raczej nie ściemniał. Wpisałem w googlach "polizei viper" i wyszukało kilka linków, ale (jak narazie?) żadnych wiarygodnych zdjęć - podobno mają te vipery od niedawna. Faktycznie, przydało by sie jakieś oficjalne info :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam vipery. Przecież za cenę 2 takich viperów można kupić np. 3 Audi RS6, które ma napęd na 4 koła, jest lżejsze i po złapaniu można jeszcze przewieźć wariata na komisariat.

Co do tego Gallardo to jest on lekko do d... bo jak na lambo ma szajskie przyspieszenie (zwykle ok 3.6), moment obrotowy (zwykle z 750NM).

Michalak:nie Belenux, tylko Benelux.

A teraz ja wam pokażę jaki samochód powinni mieć policjanci:

Bugatti

16.4 Veyron

Poj. - 7993 cm

Moc max - 1001 KM!!!!

Moment obrotowy 1250 NM!!!

16 cylindrów DOHC 4 zawory na cylinder (razem 64)

Quattroturbo (4 turbosprężarki)

Skrzynia 7 biegowa manualna

Stały napęd na 4 koła

Cena ok. 1mln $

MARZENIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak veyron dla policji... 3,6 s szajskie przyspieszenie, Veyronem lepszego nie zrobisz to wszystko tylko cyferki na papierze z najlepszego przyspieszenia kierowcy wyscigowego w specjalnie przygotowanym do tego aucie (opony, trasa itd) a zreszta to wszystko jest bezsensu bo policja nigdy nie sciga do upadlego wrecz przeciwnie reaguja wylacznie w sytuacjach zagrozenia, wystarczy poogladac przerozne poscigi, wiekszosc wyglada jak eskorta policja trzyma duzy dystans i nie prowokuje jadacego np raz widzialem jak facet uciekal porsche i co z tego ze uciekal jakims cieniasom jak sam sie rozpieprzyl po pol godziny taki byl chojrak i wiele wiele innych poscigow, dzis sa helikoptery sa radia i policji czy to tym czy tamtym sie nie ucieknie nie ma wiec potrzeby jakis wyscigow po drugie do sportowego prowadzenia takiego auta nie wystarczy legitymacja i stroj policjanta, co tu duzo mowic ruch uliczny to nie sa wyscigi po torze. Po co wiec takie auta? Ja mysle ze tylko dla podkreslenia sytuacji, bo kierowca jadacy np porsche 911 sie grzecznie zatrzyma widzac murcielago, zatem po to aby wiekszosc sytuacji wyeliminowac a nie do nich doprowadzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autko bardzo fajne trzeba przyznac ;)

Ale w Szczecinie przynajmniej policjanci tez nie maja nagrorzej - ostatnio mieli wymiane aut i Poldkow juz nie ma - maja Skody Octavia i Fordy Focus Combi wszystkie z Tablet PC i VW Transportery, Konie, Rowery (a niektorzy tramwaje ;P - pozdrawiamy Tarczowych spod stadionu - takiego numeru jeszcze nie bylo :P).

Chociaz najbardziej mi sie micha cieszy jak czesto widze w okolicy Giedroycia straz miejska wcisnieta w kaszla i mysle ze jest jakas sprawiedliwosc na tym swiecie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi