Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Na dniach mam zamiar kupić tego Bartona z odblokowanym mnożnikiem :) No ale nie za bardzo wiem jaką płytę główną do tego dobrać :/ Chcę go podkręcić na 3200+ albo więcej :) Myślałem nad Asusem A7V8X-X ale czy on jest dobry do podkręcania :?: :? Jak nei to jaką płytę polecacie do podkręcania, tak za około 300 zł :) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 widac ze malo po forum smigasz, popatrz sobie na to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=62713 i przyjrzyj sie uwazniej podpisom osob ktore wycisnely najwiecej ze swojego procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Jak chcesz to kręcić na 3200+ to nie kupuj "M", tylko zwykłego Bartona :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 widac ze malo po forum smigasz, popatrz sobie na to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=62713 i przyjrzyj sie uwazniej podpisom osob ktore wycisnely najwiecej ze swojego procka. No to co, Epox 8RDA+ albo Abit NF7-S v2.0 bedzie dobry? :D Tylko że ten Abit jest strasznie drogi :/ A może by tak bez tego "S" ??:) Jak chcesz to kręcić na 3200+ to nie kupuj "M", tylko zwykłego Bartona :lol:Ale M ma odblokowany mnożnik przecież od razu :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Ja mam w 2ch pozostałych kompach A7V8X-X i powiem tylko tyle że jest to bardzo dobra i stabilna płyta. FSB max. bez żadnego kombinowania 175Mhz więc w zupełności wystarczy żeby ładnie wykręcić tego mobilka :) Jedyne do czego można się doczepić to BEZNADZIEJNA dźwiękówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ale do 3200+ nie potrzebujesz mnoznika ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ale do 3200+ nie potrzebujesz mnoznika ...Ale ja napisałem "albo więcej" :D Kwiecień >> mi tam dźwiękówka nie potrzebna i tak nie używam zintegrowanej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 zeby wykrecic tylko do 3200 to kazda plyta sie nada, no i mnoznika odblokowanego nie potrzebujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ja uzywam a7v8x-x bardzo stabilna platforma :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 A do takiego cacka podkręconego na 3200+ jaki będę musiał cooler kupić ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No to jaką płytę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wkońcu?:) Proszę o szybką odpowiedź bo to ważne :) Mam mało czasu:) Jeszcze matka się rozmyśli i nie pożyczy pieniędzy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 wez kup abita albo epoxa, ale lepiej abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Albo A7V8X-X i dobry cooler jak ci więcej niż 3200+ nie potrzebne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Ja mam w 2ch pozostałych kompach A7V8X-X i powiem tylko tyle że jest to bardzo dobra i stabilna płyta. FSB max. bez żadnego kombinowania 175Mhz więc w zupełności wystarczy żeby ładnie wykręcić tego mobilka :) Jedyne do czego można się doczepić to BEZNADZIEJNA dźwiękówka.całkowicie sie z tym zgadzam rowniez miałem tą płyte i bylem bardzo zadowolony lecz dzwiek sie co chwila walił, trzeszczał, pierdzil itp wiec jezeli masz kupic tą plyte to jeszcze przydała by sie jakas dzwiekowka moze byc nawet jakas tandetna za 40 zł bo klasa ta sama lecz nie trzeszczy i nie pierdzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Mam SB Live :) Abita nie wezmę bo za drogo Teraz pytanie... Asus A7V8X-X czy o ok. 100 zł droższy Epox 8RDA+ :?: :lol: Lepsza wydaje mi się ta pierwsza opcja, bo mam ograniczone fundusze a jeszcze jakiś cooler muszę kupić jeszcze do procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 W takim wypadku bierz Asusa. Mysle ze bedziesz zadowolony bo plytka nawet fajna i pokrecic mozna. Trzeba ryzykowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 W takim wypadku bierz Asusa. Mysle ze bedziesz zadowolony bo plytka nawet fajna i pokrecic mozna. Trzeba ryzykowac :DNo a te 100 zł to na jakiś dobry cooler do chłodzenia się wyda :D Co poleciacie tanie a dobre do takiego podkręcania ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Spire Whisper Rock IV chyba bedzie idealny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 nie caje, dlaczego polecacie mu mobo na kt400 :?: 8O Dołuż doc zegoś co obsługuje fsb 200 mhz czyli coś na kt600 albo nf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 nie caje, dlaczego polecacie mu mobo na kt400 :?: 8O Dołuż doc zegoś co obsługuje fsb 200 mhz czyli coś na kt600 albo nf2ale to jest na kt 600 a nie kt 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 bierz NF7 bez S bedziesz zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 A7V8X-X - http://sklep.benchmark.pl/pelny_3814.html że na jakim chipsecie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 A7V8X-X - http://sklep.benchmark.pl/pelny_3814.html że na jakim chipsecie?? a no faktycznie, tak wiec sorry wydawalo mi sie ze jest na kt 600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Coś drogo w KTR ;) W PROLINE masz ją za 259zł :D Do tego Zalman 7000A-AlCu za 99zł i masz 3200+ a nawet więcej jak w banku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 No to co ja mam wkońcu kupić, chcę płytę dobrą do podkręcania a przy tym dość tanią bo kasa jest ograniczona :) Epox 8RDA+ http://sklep.benchmark.pl/pelny_5164.html Abit NF7 (bez S :) ) http://sklep.benchmark.pl/pelny_6438.html Asus A7V8X-X http://sklep.benchmark.pl/pelny_3814.html Asus A7N8X-X http://sklep.benchmark.pl/pelny_7396.html :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Jak nie chcesz zbytnio szaleć to weź A7V8X-X. Spokojnie 2300Mhz wyciągniesz na niej. A jak chcesz uzyskać wysokie FSB to Epox 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Jak nie chcesz zbytnio szaleć to weź A7V8X-X. Spokojnie 2300Mhz wyciągniesz na niej. A jak chcesz uzyskać wysokie FSB to Epox 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Jak nie chcesz zbytnio szaleć to weź A7V8X-X. Spokojnie 2300Mhz wyciągniesz na niej. A jak chcesz uzyskać wysokie FSB to Epox 8RDA+To chyba tego Epoxa weznę... cena nawet mi odpowiada a nawet będzie taniej bo kupię u znajomych w hutrowni :) Ile na takim bartonku będę wyciągał w 3DMarku 2001 ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...