Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

..a ja daje glowe ze nie jeden nasz krajan pracuje na sukcesy nv czy ati. polskie GPU - ale po co? rzecz w tym ze tylko ta bardziej niedowartosciowana czesc naszego spoleczenstwa musi doopingowac swoje ego zle pojetym patriotyzmem. mielismy tego dowood podczas pierwszych sukcesoow Adama M. kiedy polska czesc publicznosci dala popis swoich nacjonalistycznych pogladoof. na szczescie ten kraj to kopalnia indywidualnosci i dzieki takim autorytetom daje sie jakos utemperowac cala reszte. przeciez nie chodzi o to by miec tylko.. no wlasnie :) materializm to zludna ideologia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płytek marki COBIAN MERCURY to na pewno polskie nie są, chociaż lansował je PROCOMP, a jedną pod AMD na kt 133a mogłem przetestować i ECS przy niej to jak Cadillac przy maluchu.

Co innego SONO podobno były dobre.... wg. CHIPA :)

Widziałem tylko 1 wersję płyty tej firmy na kt133.

Do tego pomysłu to:

Najważniejszy problem to znaleźć inwestora strategicznego. Najłatwiej poszukać wśród firm typu VENTURE CAPITAL (ekonomiści wiedzą o co chodzi), część polskich portali internetowych jest finansowana przez te korporacje.

Najpierw trzeba mieć bardzo dobrze teoretycznie opracowany projekt takiego układu. Do tego potrzebny jest zespół ludzi, których, tego jestem pewien, znalazło by się w Polsce i za naszą wschodnią granicą.

Następnie marketing, to rzecz równie ważna, marketingowców w Polsce nie brakuje, sam jestem jeadnym z nich.

Podpisać umowy z odpowiednimi kanałami dystrybucji.

Potem wystarczy zlecić jakiejś fabryce na Tajwanie wyprodukowanie tego w krzemie.

Zapłacić CHIPOWI za testy :) :) :)

No i gotowe.

I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapłacić CHIPOWI za testy :) :) :)

No właśnie :lol:

Pewnie malo wezma bo duzo tekstow u nich wyglada na sponsorowane . Lancer co do fabryk , chodzilo mi o w pelni polskie GPU z pieczatka Made in Poland a nie Taiwan :wink: Oczywiscie mozna zlecic robote azjatom ale to mniej satysfakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Zielonce jest taka jedna firma (ADB) projektująca i produkująca dekodery tv cyfrowej (produkują na tajwanie) i oprogramowanie do odbiorników DVB. Siedziby mają chyba na wszystkich kontynentach. Właśnie w mojej skromnej mieścinie jest główne centrum ADB. Światowa firma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietamy historie z polskimi plytami glownymi SOYO sie chyba nazywaly byly niestabilne slabo wyposazone i ogolnie beznadziejne i nikt ich nie kupowal i juz dawno firma upadla

zapewniam Cie ze SOYO to nie polska firma :) ich plyty sa bardzo dobre ale strasznie drogie

montowalem na nich jeszcze i486 , dawniej Optimus je dystybuowal

http://www.soyousa.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...