Skocz do zawartości
mefju

FX 5900XT vs 5900Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Sorry krootki, poniosło mnie, sam widzisz jak oni się zachowują... 

PawelNowak: chcesz dalej tego biosa? mogę Ci wysłać

Raczej spojrz jak ty sie zachowujesz , nikt Ciebie tu nie obrazal , to wlasnie ty zaczales . Dalej nie dales linka do wynikow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

jak oni sie zachowują

lol i respect 4u

co do wynikow to czekamy juz dosc dlugo. testy trwają zaledwie pare minut a wiec chyba nie szkoda ci na to czasu....

co do mojego wspanialego kolegi to chyba go usadzilem jakos :D nie dalem mu jeszcze linka do tematu ale trzeba bedzie to zrobic niedlugo :D:D:D

teraz zaczela sie kolejna klutnia :lol: otoz powiedzialem ze na zadnej plycie nie osiagne fsc 330mhz bez modow :D a on na to ze abit ic7-max3 przeciez ma do 400MHZ! buhehe nic juz niem mowie klutnia trwala jakies 15 minut ale nie udalo mi sie go przekonac :) amd-guide.com - ciekawe jakie informacje bedzie tam pisal :lol: buheheheeeeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

jak oni sie zachowują

lol i respect 4u

co do wynikow to czekamy juz dosc dlugo. testy trwają zaledwie pare minut a wiec chyba nie szkoda ci na to czasu....

No wiesz mefiu , ale On nie ma 3Dmarka :lol: :lol: Moze podkrecenie sie nie powiodlo :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kombinuj kombinuj ;) dystkietka startowa to az taki wielki problem? jak bedzie dyskietka to nie bedzie biosu? czy karta sie popsuje i kupisz nową ktora sie juz tak dobrze nie bedzie sie krecic :)

nie no dobra spoko juz sie nie smieje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Powiodlo sie, przeciez wam juz mowilem.  

Teraz znowu nie mam dyskietki startowej zeby zmienic biosa :D ale cos wykombinuje ;P

:lol: :lol: Czyzby dyskitka startowa w dzisiejszych czasach byla az tak nieosiagalna ? :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ty... poczekaj... bo w tej sprzeczce zabrakło jednego ważnego czynnika...

22:13:21 ja (1001326)

jakiego?

22:13:37 Esco (2615779)

że FX 5900XT to kręcą się tak ze zmianą.. tylko firm: MSI i Leadtec

kawalek rozmowy gg jest powyzje

czy to oznacza, za np gigabyte albo gainward nie jest podatny na podkrecanie i zmiane biosu? czy gainward i gigabyte robi gorsze karty od msi i winfasta?

znam kolesia co na gainwardzie ma podobny wynik do tego od winfasta :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od pamięci, niektóre firmy dają do swoich kart 3 ns, więc mało podkręcisz.

Chyba tylko Leadtek dał do swoich kart te magiczne Hynixy 2.8 śmigające na 1000 Mhz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq
  Cytat

Zależy od pamięci, niektóre firmy dają do swoich kart 3 ns, więc mało podkręcisz. 

Chyba tylko Leadtek dał do swoich kart te magiczne Hynixy 2.8 śmigające na 1000 Mhz :)

te 2.8ns Hynixa to naprawdę 2.2ns Hynix z napisem 2.8ns, taki myk zafundował Leadtek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

te 2.8ns Hynixa to naprawdę 2.2ns Hynix z napisem 2.8ns, taki myk zafundował Leadtek :)

No tutaj bym polemizowal. Leadtek wydal dwie edycje 5900xt - jedne na pamiatkach 2,2 (prawie nieosiagalne - sam chcialem dostac), a drugie na 2,8ns. Ale moze to zarcik z Twojej strony co piszesz, bo nie jestem w temacie, wiec jak tak to sorx ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest seria 2.2 ns, prawie nieosiągalna - ale zapomniałeś dodać "w Polsce" . Bo w Niemczech idziesz do sklepu i kupujesz:) (sam taką kartę widziałem).

W Polsce są same 2.8, ale zobacz co napisał Winter - te 2.8 to są 2.2 z innym napisem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

AAAAAAAAAAa no tak racja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no widzisz SKINER to takie sa teraz triki marketingowe :D:D:D w drugą strone - klient leci na wyzsze cyferki a nie nizsze :lol: :lol: :lol: :lol:

lol i jeszcze raz loooooollllll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jest seria 2.2 ns, prawie nieosiągalna - ale zapomniałeś dodać "w Polsce" . Bo w Niemczech idziesz do sklepu i kupujesz:) (sam taką kartę widziałem).

Cytat

W Polsce są same 2.8, ale zobacz co napisał Winter - te 2.8 to są 2.2 z innym napisem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

TAAAAKKKKK!!!!!!!!!! oczywiscie !! RESPECT!! POWAGA itp itd...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tak jak pisalem wyzej napisali to dlatego zeby zniechecic ludzi od KUPNA SWOICH PRIDUKTOW??!! dlaczego inni tak nie pisali??

kurde czlowieku ty w to naprawde uwierzyles czy sie smiejesz tak jak kolega ktory to napisal?> :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

To jak inaczej wytłumaczysz 1000 MHz wyciągnięte z "palcem w [gluteus maximus]" na pamięciach 2.8 ns?

no dobra ja wycisnalem z pamieci 3ns 1500mhz i co ty na to? to moze na mojej karci napisali specjalnie 3 ns a w rzeczywistosci to jest 2ns???

kurde czlowieku o czym ty gadasz?

z palcen w dupi** powiadasz? zrobiles juz test czy nadal nie masz czasu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro AMD wypuszcza procka niby "1700+" , który działa na 2.5 GHz, ATI robi Radeona 9500, który jest Radeonem 9700 (a nawet 9700 pro) to czemu Leadtek miałby nie dać pamięci 2.8 które są w rzeczywistości 2.2 ns ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mefju daj mi spokój z tym testem. Zrobie Ci jak bede mial czas, nie chce mi sie teraz znowu biosa zmieniac.

nawet jak ci dam wynik 500/1000 to zaraz powiesz, ze pewnie mam artefakty ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

skoro AMD wypuszcza procka niby "1700+" , który działa na 2.5 GHz, ATI robi Radeona 9500, który jest Radeonem 9700 (a nawet 9700 pro) to czemu Leadtek miałby nie dać pamięci 2.8 które są w rzeczywistości 2.2 ns ?

Ja tez myslalem, ze zartujesz. Powaznie tak myslisz? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi