Skocz do zawartości
mefju

FX 5900XT vs 5900Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Hajmon3 co do tego "2200GHz" to była moja pomyłka-oczywiście 2200MHz.....a jeżeli chodzi o 550/1025MHz to grafa chodzi na takich ustawieniach przy standardowym chłodzeniu ale nie napisałem ,że nie ma krzaków....bez krzaków chodzi na 530/1000MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hajmon3 co do tego "2200GHz" to była moja pomyłka-oczywiście 2200MHz.....a jeżeli chodzi o 550/1025MHz to grafa chodzi na takich ustawieniach przy standardowym chłodzeniu ale nie napisałem ,że nie ma krzaków....bez krzaków chodzi na 530/1000MHz

co tu dożo mówić. Sami magicy i cudotwórcy na tym forum, a linków jak nie ma, tak nie ma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu czyli 5900 Vs 5950:

Zgadzam sie z kilkkoma przedmówcami że bios 5950 daje słabsze wyniki w 3dmarku i aquamarku przy takich samych taktowaniach - u mnie też tak jest, chociaż różnice są niewielkie.

Naatomiast zdziwiła mnie jedna rzecz - przy załadowanym orginalnym biosie (5900) moja karta ma 53 st w idle,

poz zmianie biosu na 5950 jest 41 st w idle.

Ciekawe...

Rozumiem że sterowanie wiatrakami może być inne ale 12 st różnicy w idle to dla mnie zagadka.

To w sumie był powód dla którego zostałem przy biosie od 5950 bo innych korzyści jakoś nie widzę.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z kilkkoma przedmówcami że bios 5950 daje słabsze wyniki w 3dmarku i aquamarku przy takich samych taktowaniach  - u mnie też tak jest, chociaż różnice są niewielkie.

U mnie to była różnica gigantyczna, ok. 4,000 w Aquamarku i 700 pkt w 3dmark2003

Naatomiast zdziwiła mnie jedna rzecz - przy załadowanym orginalnym biosie (5900) moja karta ma 53 st w idle,

poz zmianie biosu na 5950 jest 41 st w idle.

To w ogóle masz dziwne temperatury, moja w idle ma 35 st...

Moze po prostu błędny odczyt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi