Rob@k Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Witam. Wczoraj odebralem przesylke ze sklepu internetowego z zimna katoda firmy Revoltec. Do dnia dzisiejszego wszystko bylo ok. Rano wlaczylem komputer i okazalo sie ze katoda nie swieci!!! Zaczyna swiecic gdy porusza sie inwetrem (nie zawsze) albo gdy dotknie sie w niektorych miejscach plytki w inwerterze (ale swieci wtedy tylko w polowie). Czy ktos mial takie problemy lub wie co to moze byc??? Pozdrawiam. _________________________________________________ Abit KV7, Barton 2500, Caviar 60 GB, 256 DDR Kingston, Redeon 9000 PRO Hercules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Wszystko wskazuje na luzne przewody w inwerterze. Rozkrec go i sprawdz co jest zle przylutowane/ nie trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 To i tak niezle np. sunbeamowe inwertery po 3 miesiacach sie spalaja przgrzewa sie żółty scalak na srodku płytki :evil: juz dwa mi tak "zeszły" Mam w sumie 5 inwerterow w kompie i uwarzam ze te od sunbeam'a sa najgorsze (ale revoltecow nie mialem) ogolnie jakos badziewiascie robia te inwerterki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Mam Sunbeam i nic sie mu nie dzieje, juz jakies 6 miesiecy. Z Revoltekiem nie mialem do czynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Mam Sunbeam i nic sie mu nie dzieje, juz jakies 6 miesiecy. Z Revoltekiem nie mialem do czynienia.kupileme w Angel'i 2 sunbeamy i dostalem 12 miechow gwarancji takze nie powinno byc problem :D nawet jak sie skopca to przynajmniej bede mogl wymienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 To i tak niezle np. sunbeamowe inwertery po 3 miesiacach sie spalaja przgrzewa sie żółty scalak na srodku płytki :evil: juz dwa mi tak "zeszły" Mam w sumie 5 inwerterow w kompie i uwarzam ze te od sunbeam'a sa najgorsze (ale revoltecow nie mialem) ogolnie jakos badziewiascie robia te inwerterki. nie masz pojecia o czym gadasz ... porownujesz sunbeam i revoltec ? przeciez revoltec to sunbeam - tylko pod inna marka ..... lipne serie sie zdarzaja - tak samo z inwerterami , zasilaczami chiefa' 300W, oplami omega ... zdarza sie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 To i tak niezle np. sunbeamowe inwertery po 3 miesiacach sie spalaja przgrzewa sie żółty scalak na srodku płytki :evil: juz dwa mi tak "zeszły" Mam w sumie 5 inwerterow w kompie i uwarzam ze te od sunbeam'a sa najgorsze (ale revoltecow nie mialem) ogolnie jakos badziewiascie robia te inwerterki. nie masz pojecia o czym gadasz ... porownujesz sunbeam i revoltec ? przeciez revoltec to sunbeam - tylko pod inna marka ..... lipne serie sie zdarzaja - tak samo z inwerterami , zasilaczami chiefa' 300W, oplami omega ... zdarza sie ... Nie porownuje revolteca(bo tak owego nie mialem skoro to to samo to fajnie) A mowie co mi sie przydarzyalo i na tyle wiem co mowie (wiec daruj sobie txt. w stylu nie wiesz o czym gadasz :? ) Teraz mam 12 miechow gwary i jestem happy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...