Skocz do zawartości
Rob@k

Problem z katoda Revoltec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wczoraj odebralem przesylke ze sklepu internetowego z zimna katoda firmy Revoltec.

Do dnia dzisiejszego wszystko bylo ok.

Rano wlaczylem komputer i okazalo sie ze katoda nie swieci!!!

Zaczyna swiecic gdy porusza sie inwetrem (nie zawsze) albo gdy dotknie sie w niektorych miejscach plytki w inwerterze (ale swieci wtedy tylko w polowie).

Czy ktos mial takie problemy lub wie co to moze byc???

Pozdrawiam.

Abit KV7, Barton 2500, Caviar 60 GB, 256 DDR Kingston, Redeon 9000 PRO Hercules

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak niezle np. sunbeamowe inwertery po 3 miesiacach sie spalaja przgrzewa sie żółty scalak na srodku płytki :evil: juz dwa mi tak "zeszły"

Mam w sumie 5 inwerterow w kompie i uwarzam ze te od sunbeam'a sa najgorsze (ale revoltecow nie mialem) ogolnie jakos badziewiascie robia te inwerterki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Sunbeam i nic sie mu nie dzieje, juz jakies 6 miesiecy. Z Revoltekiem nie mialem do czynienia.

kupileme w Angel'i 2 sunbeamy i dostalem 12 miechow gwarancji takze nie powinno byc problem :D nawet jak sie skopca to przynajmniej bede mogl wymienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak niezle np. sunbeamowe inwertery po 3 miesiacach sie spalaja przgrzewa sie żółty scalak na srodku płytki  :evil:  juz dwa mi tak "zeszły" 

Mam w sumie 5 inwerterow w kompie i uwarzam ze te od sunbeam'a sa najgorsze (ale revoltecow nie mialem) ogolnie jakos badziewiascie robia te inwerterki.

nie masz pojecia o czym gadasz ... porownujesz sunbeam i revoltec ?

przeciez revoltec to sunbeam - tylko pod inna marka .....

lipne serie sie zdarzaja - tak samo z inwerterami , zasilaczami chiefa' 300W, oplami omega ... zdarza sie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak niezle np. sunbeamowe inwertery po 3 miesiacach sie spalaja przgrzewa sie żółty scalak na srodku płytki  :evil:  juz dwa mi tak "zeszły" 

nie masz pojecia o czym gadasz ... porownujesz sunbeam i revoltec ?

przeciez revoltec to sunbeam - tylko pod inna marka .....

lipne serie sie zdarzaja - tak samo z inwerterami , zasilaczami chiefa' 300W, oplami omega ... zdarza sie ...

Nie porownuje revolteca(bo tak owego nie mialem skoro to to samo to fajnie) A mowie co mi sie przydarzyalo i na tyle wiem co mowie (wiec daruj sobie txt. w stylu nie wiesz o czym gadasz :? )

Teraz mam 12 miechow gwary i jestem happy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi