=Dawid= Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Witam! Mam taki problem,chciałem podkręcić sobie karte His Radeon 9200 przy pomocy programu RivaTuner. Przeczytałem juz wiele opisów (nawet w najnowszym Ekspercie 3/2004 jest szczegółowo opisane jak to robić) i niestety karta nie reaguje na ustawienia w RivaTuner tzn. karta niby jest podkręcona i wszystko jest ok dopuki nie uruchomie np. 3DMark03 lub HARDINFO 2003 Pro. aby sprawdzić jej poprawe, wtedy wraca do ustawień fabrycznych. Niewiem dlaczego tak się dzieje?. Dodam że w PowerStrip 3.49 zapamiętuje ustawienia i daje się podkręcić więc niewiem dlaczego nie pamięta ustawień RivaTuner? Pozdrawiam :!: Sterowniki: ATI Catalyst 4.4 Windows XP Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 niestety niektóte karty nie chce sie podkręcać riva tunerem tak samo miałem 2 fx 5200 Prolnika ... został ci Power strip... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Jeszcze możliwe ze te sterowniki są zbyt nowe na riva tuner, np. dla nv obsługiwanie są poprawnie fw do 53.03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Rage 3D Tweaker najleprzy do każdej ATI :) Ale, żeby odblokować podkręcanie, musisz mieć zmodowane sterowniki. Z tego, co wiem, zmodyfikowane sterowniki DNA maja już to wbudowane w instalator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...