Skocz do zawartości
pjotrek

karta do 700zl

Rekomendowane odpowiedzi

po pierwsze nie mowcie mi ze nie szukalem w innych postach, bo wiekszosc na ten temat (a bylo ich sporo) przeczytalem i w koncu juz mam taka chu... w glowie ze kompletnie nie wiem co kupic

ale zacznijmy od tego ze zamierzam zrobic porzadny upgrade kompa i reszte rzeczy juz mniej wiecej wybralem:

AMD Athlon XP 2500+ BARTON

EPOX 8rda3i

2x 256 ram

i do tego jakas karta do powiedzmy 700zl (moze byc troche wiecej), zastanawialem sie nad:

Ati Radeon 9600pro (ten od fic'a albo gigabyte'a)

FX 5600 ultraII (ten od creative'a za 559)

FX 5700

a moze cos innego w tej cenie (tylko nie mowcie o radeonie9500 bo nowego juz nie kupie, a z allegro nie zamierzam sie bawic)

od karty wymagam tak mniej wiecej zeby aktualne gry chodzili na srednich rozdzielczosciach w full detal i zeby tak z 2-3 lata jeszcze pochodzila (niekoniecznie na full ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radka 9500 jeszcze gdzieniegdzie można kupić, przynajmniej teoretycznie - np. tutaj. Możesz też zapolować na Ti4200 - dostępne np. tutaj. A z kart dostępnych bezproblemowo, niezłą ofertą jest FIC R9600 Pro. Ewentualnie, z droższych rzeczy jest też jeszcze 9800SE, podobno podatny na odblokowanie 4 potoków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli to ma byc nowa grafa to w tej cenie tylko Radek9600Pro . IMO wedlug mnie juz lepiej dozbierac te 200zl i kupic o niebo lepszego 9800SE z gwarancja modowalnosci za 899zl . Roznica w wydajnosci jest ogromna a w cenie niewielka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi glownie o to jak sie ma fx5700 do fx5600ultraII i do radeona9600pro, co najlepiej z tych 3 kupic

Jezeli to ma byc nowa grafa to w tej cenie tylko Radek9600Pro

Czy ja juz Ci nie napisalem co masz kupic ? FX5700 i 5600Ultra prawie dorownuja Radkowi w DX 8.1 w DX 9 dostaja ostro po [gluteus maximus] . Szczegolnie jesli chodzi o jakosc obrazu to radek jest niepokonany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi