radier Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Mam powyższego Radka i jest problem kiedy chce go podkręcić. Standardowo ma GPU-324 Memory 405. Problem w tym, że kiedy podkręcam to karta automatycznie wraca do standardowego taktowanie. Korzystałem z Rage 3D, Power Strip 3.49, RivaTuner 14.3. Udało mi sie znależć w Roiva Tunerze jedno ustawienie 351/451 przy których karta nie powraca do standardowych ustawień. Problemem nie jest brak zapasu na podkręcenie (z moich informacji te karty świetnie sie kręcą). Nawet kiedy podwyższałem o mniejsze częstotliwości niż ww i tak karta wracała do defaulta. Dodam jeśli to coś zmienia że mam Catalysty 4.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Zainstaluj Omegi powinno pomoc , przynajmniej w moim przypadku pomoglo... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 najlepszy do podkrecania radka 9600 jest Radlinker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 riva tuner 14.3 Main -> Customize -> Low Level Tweaks tam krecisz ale wczesniej klikasz tam More -> Clock Frequency .. -> HIGH dajesz OK i juz nie bedzie wracac :) EASY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radier Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 riva tuner 14.3 Main -> Customize -> Low Level Tweaks tam krecisz ale wczesniej klikasz tam More -> Clock Frequency .. -> HIGH dajesz OK i juz nie bedzie wracac :) EASY? Tak właśnie robiłem od początku. Popróbuje z Omegami i Radlinkerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...