Sid Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Witam! Mam troche głupie pytanie(może nawet bardzo): jak zrobić żeby po włączeniu kompa, jak bootuje komp z dyskietki uruchomił się mój program(coś takiego jak dysk startowy win98 > uruchamia się command.com)... Nie chodzi mi o to, żeby zrobić to na podstawie dysku startowego tylko wszytsko własne... Jak coś niejasno to pytajcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 To ja może napisze nie jak zrobić tylko co musisz zrobic. To co chcesz zrobić nazywa się "System operacyjny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 @sgj: To to wiem :) Mi chodzi tylko o sam proces ładowania tego OSa... Bo co do prostego OSa to wyszła jedna część tekstu, gdzie był prosty kernel który tylko wyświetlał napis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...