Skocz do zawartości
MARIUSZC

PROBLEM Z PLYTA ASUS A7N8X-X

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte ASUS A7N8X-X i nie moge odpalic kompa mam durona 1,2 / 256Ram DDR 400Mhz wszystko tak jakby dzialalo procek sie grzeje ale nie odpala sie monitor czy to wina karty mam GeForce2 MX/MX 400 ??

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam plyte ASUS A7N8X-X i nie moge odpalic kompa mam durona 1,2  /  256Ram DDR 400Mhz wszystko tak jakby dzialalo procek sie grzeje ale nie odpala sie monitor czy to wina karty mam GeForce2 MX/MX 400 ??

Prosze o pomoc

komputer do wymiany :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze napisz tytul tematu tak zeby byla w nim nazwa plyty .. w tedy ci którzy taka plyte maja zainteresuja sie prędzej .. i wejda a wtedy moze uzyskasz pomoc

po drugie

komputer do wymiany

zajebista pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie pomocnicy sie zlecieli od siedmiu bolesci...

po pierwsze zresetuj bios - zworka jest na plycie - opis w instrukcji obslugi.

po drugie: z glosnika w obudowie powinny dobiegac jakies piski.

jesli nie slychac zadnego pisku mimo krecenia sie wentylatora na procku, oznacza to ze albo pamiec blokuje plyte albo plyta nie wiedzi procka. wyjmij pamiec i posluchaj czy nie bedzie piskow mowiacych ze nia ma pamieci - 2 sekundowe co pare sekund.

jesli beda oznacza to ze plyta widzi procka. jesli nie oznacza to ze nie widzi procka i trzeba go sprawdzic - moze jest ukruszony a wtedy potrzebny nowy. czasem pomaga wyjecie i wlozenie go ponownie (najlepiej uruchomic w miedzyczasie plyte bez procka na 15 sekund).

jesli to nie pomoze: mozesz wyjac karte graficzna i wlaczyc plyte - plyta powinna zapiszczec: 1 sygnal krotki i dwa dlugie. jesli zapiszczy - moze to byc wina grafiki.

zrob te rzeczy i daj znac czy sie cos udalo zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...