Skocz do zawartości
danielos

Problem z podkręceniem Athlona 2,4XP na płycie A7V8X-X !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem :( Na wstępie odrazu mówie że nie jestem w tym temacie za bardzo obeznany. Mam Athlona 2,4XP na płycie A7V8X-X grafika to GeForce4 128, 512MB RAM PC2700. Po pierwsze w biosie nie mogę ustawiś Fsb większego niż 149 (co daje 149*15=2235), powyżej komp wogóle nie odpala, a po drugie gdy zwiększam mnożnik (powyżej 15)po odpaleniu kompa programy typu Aida32 wogóle nie zauważają zmian w parametrach procesora. No i ostatni problem: Bios zapamiętuje zmiane FSB tylko po 1 restarcie kompa, gdy go wyłącze w Aida pokazuje już normalnie taktowanie czyli 2,0GHz?? Czy jest możliwość podkręcenia powyżej 2235MHz?? Jeśli "NIE" to jaka płyta dała by radę wycisnąć "fabrykę" z tego procka?? Z góry dzięki za odpowiedż !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w asusie jest tak ze nawed jak zmienisz mnoznik to i tak wcpui dalej bedzie pokazywał athlon 2400+.Sprzadź czy sie zmieniło taktowanie.Jaki mnożnik ustawiałęś?Ustaw mnożnik na 13 i fsb odrazu na 166 mhz.Zmniejsz timingi ramu na cas 2.5 3 4 11.Profilaktycznie dla proca daj 1.7V bo przypuszcam ze on ma standard vcore na 1.65 tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

danielos, użyj przycisku "zmień" w swoim poście i nadaj topikowi inny tytuł, bo "Problem !!!" jest nieregulaminowy.

II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy:

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...