danielos Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Mam problem :( Na wstępie odrazu mówie że nie jestem w tym temacie za bardzo obeznany. Mam Athlona 2,4XP na płycie A7V8X-X grafika to GeForce4 128, 512MB RAM PC2700. Po pierwsze w biosie nie mogę ustawiś Fsb większego niż 149 (co daje 149*15=2235), powyżej komp wogóle nie odpala, a po drugie gdy zwiększam mnożnik (powyżej 15)po odpaleniu kompa programy typu Aida32 wogóle nie zauważają zmian w parametrach procesora. No i ostatni problem: Bios zapamiętuje zmiane FSB tylko po 1 restarcie kompa, gdy go wyłącze w Aida pokazuje już normalnie taktowanie czyli 2,0GHz?? Czy jest możliwość podkręcenia powyżej 2235MHz?? Jeśli "NIE" to jaka płyta dała by radę wycisnąć "fabrykę" z tego procka?? Z góry dzięki za odpowiedż !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Poczytaj regulamin i zmien temat na jakis konkretny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 w asusie jest tak ze nawed jak zmienisz mnoznik to i tak wcpui dalej bedzie pokazywał athlon 2400+.Sprzadź czy sie zmieniło taktowanie.Jaki mnożnik ustawiałęś?Ustaw mnożnik na 13 i fsb odrazu na 166 mhz.Zmniejsz timingi ramu na cas 2.5 3 4 11.Profilaktycznie dla proca daj 1.7V bo przypuszcam ze on ma standard vcore na 1.65 tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 danielos, użyj przycisku "zmień" w swoim poście i nadaj topikowi inny tytuł, bo "Problem !!!" jest nieregulaminowy. II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy: 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Z tego co piszesz jednym z Twoich problemów jest zablokowany mnożnik proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Tak ma w standardzie Vcore 1,65V. Obecnie nie mam neta w domu więc sprawdze jak wróce.Dzięki za odpowiedż!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...