Gość Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Jak zrobic tak, aby jakiś plik na serwie był zahasłowany? Czyli jak ktos chce to sciagnac to dostaje monit o haslo. Szukalem juz na forum ale nie znalazlem niczego konkretnego. Thx z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Na servie FTP ?? a moze www ?? a moze wrozka nam powie :]. Jezeli chodzi o www to mozesz zrobic ze bedzie taki monit gdy ktos bedzie chcial uzyskac cos z folderu. Zrobisz to naprzyklad przez .htaccess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 sajmon a może RomanX chodzi o server lokalny w sieci LAN - hmm ciekawe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 To jest miejsce udostepniane przez mojego ISP :) www. A jak chce zabezpieczyc jeden plik a nie caly folder? Zresztą z .htaccess mi nie idzie: AuthType BasicAuthName "Podaj hasło albo zgiń!"AuthUserFile *sciezka do pliku z hasłami*require valid-userA co do .htpasswd to tez nie wiem: user:*zakodowane_hasło*Co tu jest źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...