Skocz do zawartości
wierch

Athlon XP 1700 @2200 wymiana bloku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlona jak w temacie (JUHB 0304) Płyta Abit NF7-S napiecie 1.9v i na 11x200

jest po pewnym czasie niestabilny w HotCpu (po paru minutach wyskakuje blad jednego z testów) temperatura ok 46 stopni wtrakcie testu .Blok wodny to kostka 5x5x2 dwa kanalik i wzwiązku ztym mam pytanie czy Wymiana tegoż bloku na np Nukleona załatwi sprawe? Jakie macie doświadczenie w tej sprawie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to Ramy bo mam dwie 256 MB 333 Mhz napiecie 2.9 v

Myslalem o procku jakby mu troche jeszcze podniesc napiecie ale si etroche boje zeby nie wyzionął ducha a swoja drogą to jjakie napiecie dla niego jest jeszcze bezpieczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby po dlugim obciazeniu stawal sie niestabilny wtedy by te pare stopni korzysci z nukleona zapewne pomogło, mi sie podoba najbardziej w pogramach zczytujacych temp to ze robią wykresy np. cpucool ,bo mozna sobie przeanalizowac gdzie mamy luke i kiedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaryzykowalem dalem mu 1.95v i na luzie ma 44 stopne natomiast w stresie 50 stopni

obserwowalem tez napiecie spada nawet do 1.89 oczywiscie w stresie narazie jest stabilny . Boje sie o procka czy aby to napiecie mu nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecie git wytrzyma bez problemu. My tu o WC mielismy gadac a nie o kreceniu...

Zmien lepiej ten bloczek na cos lepszego, bo temperatury masz takie jak na AC za 50zl :D

taki pewny :wink:

to ja prosze o namiary coolera za 50zl ,ktory utrzyma w stresie proca z Vcore 1.95 przy 50'C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bloczek z GPU Atria spróbuje go jakos zamontowac na CPU i zobacze wtedy czy cos sie poprawi

Dokładnie ten sma bloczek tylko z innym topem nazywa się Uziel (wersja CPU). O ile pamietam to był nie wiele słabszy od Uriela 2 według testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi