wierch Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Mam Athlona jak w temacie (JUHB 0304) Płyta Abit NF7-S napiecie 1.9v i na 11x200 jest po pewnym czasie niestabilny w HotCpu (po paru minutach wyskakuje blad jednego z testów) temperatura ok 46 stopni wtrakcie testu .Blok wodny to kostka 5x5x2 dwa kanalik i wzwiązku ztym mam pytanie czy Wymiana tegoż bloku na np Nukleona załatwi sprawe? Jakie macie doświadczenie w tej sprawie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 To nie jest wina temperatury ale raczej czegoś innego. Podnieś troche napięcia dla wszystkiego co się da, obniż timingi pamięci i zobacz co się będzie działo. A do testów polecam Prime95 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Moze to Ramy bo mam dwie 256 MB 333 Mhz napiecie 2.9 v Myslalem o procku jakby mu troche jeszcze podniesc napiecie ale si etroche boje zeby nie wyzionął ducha a swoja drogą to jjakie napiecie dla niego jest jeszcze bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 jakby po dlugim obciazeniu stawal sie niestabilny wtedy by te pare stopni korzysci z nukleona zapewne pomogło, mi sie podoba najbardziej w pogramach zczytujacych temp to ze robią wykresy np. cpucool ,bo mozna sobie przeanalizowac gdzie mamy luke i kiedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Zaryzykowalem dalem mu 1.95v i na luzie ma 44 stopne natomiast w stresie 50 stopni obserwowalem tez napiecie spada nawet do 1.89 oczywiscie w stresie narazie jest stabilny . Boje sie o procka czy aby to napiecie mu nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Napiecie git wytrzyma bez problemu. My tu o WC mielismy gadac a nie o kreceniu... Zmien lepiej ten bloczek na cos lepszego, bo temperatury masz takie jak na AC za 50zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Napiecie git wytrzyma bez problemu. My tu o WC mielismy gadac a nie o kreceniu... Zmien lepiej ten bloczek na cos lepszego, bo temperatury masz takie jak na AC za 50zl :D taki pewny :wink: to ja prosze o namiary coolera za 50zl ,ktory utrzyma w stresie proca z Vcore 1.95 przy 50'C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 ja tez poprosze - to zaoszczedzi sporo babrania sie z WC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Mam bloczek z GPU Atria spróbuje go jakos zamontowac na CPU i zobacze wtedy czy cos sie poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Mam bloczek z GPU Atria spróbuje go jakos zamontowac na CPU i zobacze wtedy czy cos sie poprawi Dokładnie ten sma bloczek tylko z innym topem nazywa się Uziel (wersja CPU). O ile pamietam to był nie wiele słabszy od Uriela 2 według testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...