osteotom Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Witam Miałem Chiefteca 360W DualFan i po kupnie P43.0GPrescott zmieniłem zasiłkę na Be-Quiet 450W. Na obu (!!) napięcie na +5V jest ciągle grubo za niskie tj. na Chiefie było ok.4.22-4.27, na nówce Be-Quiet 4.27-4.30. Pozostałe napięcia są dobre /Be-Quiet lepiej trzyma 12V od Chiefa/ O co tu chodzi ? Help :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No dobra ale jak sprawdzales jak przez MBM albo speedfan'a to lipa!!! Programy te odczytuja z czujnikow na plycie i czasem a nawet dosc czesto sa one przeklamane wiec lepiej uzyj uniwersalnego miernika aby zobaczyc napiecia i to obciazeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osteotom Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Niestety nie mierzyłem miernikiem/nigdy nie ma czasu kupić.../-dane wg speedfan 4.12. Nie chciało mi się wręcz wierzyć,że było nie było i Chieftec i Be-Quiet to badziewie nie trzymające napięć... :oops: Szczególnie Be-Quiwt chwali się wręcz stabilnością +3.3 i +5V . Sorry za zamieszanie - powinienem najpierw zdjąć napięcia miernikiem, ale sądziłem że mobo podaje dobre wyniki.W biosie przy napięciach jest tylko " OK "- bez podania wartości,więc zgłupiałem i stad to pytanie.THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 to jest poprostu blad odczytu :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...