Skocz do zawartości
_dEvil

>>>>>NVIDIA BIOS HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam maly problem...chcialem uaktualnic sobie bios mojej karty graficznej (Geforce 2 Mx 400 z Tv-out Chrontel 7008). Sciagnalem wszystkie potrzebne rzeczy m.in. nowiutki referencyjny bios nvidii g2mx-4ch.rom i nvflash.Przystepuje do dzialania :

upgrade'uje bios'a poleceniem nvflash.exe -f g2mx-4ch.rom...i zaczelo sie ekran miga, komp piszczy :( ....po czym moim oczom ukazuje sie widok spadajacych literek (jak w Matrixie :)...nie tego sie spodziewalem......powrocilem do poprzednich ustawien...

Prosze pomozcie :roll: ....jesli robie cos zle , to jak powinnienem to zrobic :roll: ?

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze robisz, to tylko nieodpowiedni bios

z moją GF 2MX 400 32MB (encoder Philips) biosy z końcówką ....36?/37?

nie chciały współpracować, pasują tylko te z końcówką .......24

DZieki Jotmar , zainstalowalem z koncowka 26 i chodza ...sprobuj sam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze robisz, to tylko nieodpowiedni bios

z moją GF 2MX 400 32MB (encoder Philips) biosy z końcówką ....36?/37?

nie chciały współpracować, pasują tylko te z końcówką .......24

DZieki Jotmar , zainstalowalem z koncowka 26 i chodza ...sprobuj sam :wink:

Heh... a teraz dla mnie help - co daje zupgradowanie biosa w karcie graficznej? I skad wziac nowy bios do GF4 Ti 4200 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_dEvil zmień logo pliss tylko ja moge mieć takie paskudne 8) :wink:

a co do biosu to zasada prosta. jak coś działa to lepiej nie zmieniać jesli katra ci szfankuje wiesza to wtedy próba upgrad bios i może bedzie lepiej . czasami zdaza sie ze po wgraniu nowego softu jest gorzej i trzeba rwócić do poprzednich ustawien.

pozdrówka wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... a teraz dla mnie help - co daje zupgradowanie biosa w karcie graficznej? I skad wziac nowy bios do GF4 Ti 4200 ?

Ja upgradowalem w celu nauki , doswiadczenia i ewentualnego naciagniecia rodzicow na cos lepszego w wypadku gdyby mi sie nie udalo... :D a Ty masz gf4 Ti 4200(tez chcialbym taki miec) wiec po co upgradowac ?...chyba ze tez chcesz naciagnac rodzicow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś tesh się tym bawiłem, tyle że nie upgradeowałem, tylko zmieniłem czas wsyświetlania sigona na 0 i mi sie komp pół godziny włączał :), tera mam na 0,5 sek i nic nie widze hehehe polecam - a i manewry w biosie służa też do oc karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ofkoz z no name można zrobić Asusa  :D

....Że też wcześniej na to nie wpadlem :P __hmmm...sprobowac >?

żaden problem, jak się domyślam do edycji biosu używasz nVidia BiosEditor, więc tam wystarczy zmienić na odpowiedi ID i nawet masz Gainwarda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...