_dEvil Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Witam wszystkich, Mam maly problem...chcialem uaktualnic sobie bios mojej karty graficznej (Geforce 2 Mx 400 z Tv-out Chrontel 7008). Sciagnalem wszystkie potrzebne rzeczy m.in. nowiutki referencyjny bios nvidii g2mx-4ch.rom i nvflash.Przystepuje do dzialania : upgrade'uje bios'a poleceniem nvflash.exe -f g2mx-4ch.rom...i zaczelo sie ekran miga, komp piszczy :( ....po czym moim oczom ukazuje sie widok spadajacych literek (jak w Matrixie :)...nie tego sie spodziewalem......powrocilem do poprzednich ustawien... Prosze pomozcie :roll: ....jesli robie cos zle , to jak powinnienem to zrobic :roll: ? Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 dobrze robisz, to tylko nieodpowiedni bios z moją GF 2MX 400 32MB (encoder Philips) biosy z końcówką ....36?/37? nie chciały współpracować, pasują tylko te z końcówką .......24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 A po co chcesz zmieniac BIOS :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 dobrze robisz, to tylko nieodpowiedni bios z moją GF 2MX 400 32MB (encoder Philips) biosy z końcówką ....36?/37? nie chciały współpracować, pasują tylko te z końcówką .......24 DZieki Jotmar , zainstalowalem z koncowka 26 i chodza ...sprobuj sam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 dobrze robisz, to tylko nieodpowiedni bios z moją GF 2MX 400 32MB (encoder Philips) biosy z końcówką ....36?/37? nie chciały współpracować, pasują tylko te z końcówką .......24 DZieki Jotmar , zainstalowalem z koncowka 26 i chodza ...sprobuj sam :wink: Heh... a teraz dla mnie help - co daje zupgradowanie biosa w karcie graficznej? I skad wziac nowy bios do GF4 Ti 4200 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 _dEvil zmień logo pliss tylko ja moge mieć takie paskudne 8) :wink: a co do biosu to zasada prosta. jak coś działa to lepiej nie zmieniać jesli katra ci szfankuje wiesza to wtedy próba upgrad bios i może bedzie lepiej . czasami zdaza sie ze po wgraniu nowego softu jest gorzej i trzeba rwócić do poprzednich ustawien. pozdrówka wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Heh... a teraz dla mnie help - co daje zupgradowanie biosa w karcie graficznej? I skad wziac nowy bios do GF4 Ti 4200 ?Ja upgradowalem w celu nauki , doswiadczenia i ewentualnego naciagniecia rodzicow na cos lepszego w wypadku gdyby mi sie nie udalo... :D a Ty masz gf4 Ti 4200(tez chcialbym taki miec) wiec po co upgradowac ?...chyba ze tez chcesz naciagnac rodzicow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 kiedyś tesh się tym bawiłem, tyle że nie upgradeowałem, tylko zmieniłem czas wsyświetlania sigona na 0 i mi sie komp pół godziny włączał :), tera mam na 0,5 sek i nic nie widze hehehe polecam - a i manewry w biosie służa też do oc karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 no i ofkoz z no name można zrobić Asusa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 no i ofkoz z no name można zrobić Asusa :D....Że też wcześniej na to nie wpadlem :P __hmmm...sprobowac >? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 no i ofkoz z no name można zrobić Asusa :D....Że też wcześniej na to nie wpadlem :P __hmmm...sprobowac >? żaden problem, jak się domyślam do edycji biosu używasz nVidia BiosEditor, więc tam wystarczy zmienić na odpowiedi ID i nawet masz Gainwarda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 a jaki bedzie efekt uboczny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...