Skocz do zawartości
Kwiecień

Ogromny problem z 9800PRO !!

Rekomendowane odpowiedzi

Już nie mam siły :( Za każdym razem jak zainstaluje WINXP dzieje się to samo. Wystarczy że zainstaluje sterowniki do grafy, zrestartuje kompa i już nie wejdzie do windowsa :( Na chwile przed tym jak ma wejść (zaraz po np. scandisku) wyłącza się monitor. Do windowsa wchodzi tylko w trybie VGA. Próbowałem wiele sterowników (te z płyty i najnowsze ze strony ATI). CO JEST GRANE ?? Dodam jeszcze że w Win98Se i ME wszystko chodzi OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się nie ma z czego śmiać !! Wcześniej jak jeszcze WC miałem to wszystko chodziło bez problemu. Przesiadłem się na AC i takie cyrki zaczęły się na wszystkich kompach :(

Właśnie ściągam cały komplet uaktualnień do WinXp, może to coś pomoże :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem - a może to jakiś wirus ?? Na obu kompach to samo, pliki były kopiowane z jednego dysku na drugi ?? Wczoraj zainstalowałem antyvirusa i znalazło 187 zainfekowanych plików (jeden wirus) ale wszystkie usunęło, później przeinstalowałem windowsa i teraz już czystko jest.

UPDATE - Zainstalowałem upgrade'y ze strony microsoftu, wyłączyłęm fastwrites i agp 8x i nadal to samo :(

UPDATE 2 - DZIAŁA !! Najpierw wyłączyłem całkowicie przyśpieszanie sprzętowe, zresetowałem kompa - wlazło :twisted: Później zastosowałem przejściówkę ze zwykłego na DVI i działa !!!! Zobaczymy zaraz co na drugim kompie niech mi się tylko windows zainstaluje :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA mam to samo z grafikami w firmie :)

Zazwyczaj dzieje sie to gdy albo zmienimy grafe z nvidii na ati, lub gdy jako pierwsze sterowniki za pakowane inne niz orygnalne (np. omegi).

Problem rozwiazuje tak, wchodze w tryb VGA, zmieniam rozdzielczosc na inna niz jest ustawiona, restart i .. powininno byc git.

Prawdopodobnie jest to wina tego, ze karta ktora dziala - to secondary - czyli uaktywnione jest wyjscie TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz wyjebie tgo kompa za okno :( Chodził normalnie, z 3 razy restartowałem windowsa, aż nagle pyk i monitor się wyłączył :( uruchomiłem W VGA, wyłączyłem przyśpieszanie sprzętowe, reset i działa :) What the fuck ?!?!?!

UPDATE - przełożyłem grafe do brata kompa i tam działa 8O U niego nie działa Gf4Ti a u mnie działa 8O CO JEST <span style="color:red;">[ciach!]</span>A ?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to wygląda na problem z kartą. Najlepiej jak zwykle w takich przypadkach - jesli masz mozliwosc - sprawdzic na innym dzialajacym juz sprzecie, albo wez jakis czysty dysk zainstaluj tylko na nim xpeka i jak bedzie dalej to samo to znaczy ze karta "siada".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z wirem tez moze to miec zwiazek, dlatego takie testy sie przeprowadza na czystym kompie (clean dysk i instalka) i wtedy mozna miec pewnosc, samo usuniecie wirusa antywirem nie daje zadnej pewnosci ze jest on usuniety. A wirusa usunales i jak sie nazywal? skoro nie wiesz to skad wiesz jak dzialal i jaki mial skutek? Moze zupelnie inny. Skoro 98/me chodzil to mozliwe ze np wirus skutecznie zainfekowal tylko xp, bo obecnie sie pisze glownie pod luki xp ale to tylko domysl. Ale wlasciwie to ja juz sie pogubilem calkiem tu xp tu me tu 98, to na czym obecnie jest ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno sformatowałem brata dysk (cały) zainstalowałem XP i nadal to samo :(

Hehe, u brata jest problem na WSZYSTKIM !! U mnie tylko XP.

Czeski film poprostu :)

Teraz np. wchodzi do windowsa, odpalam jakieś demko ATI, pochodzi kilka/kilkanaście minut i już nie wyłącza monitoru tylko się komp restartuje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi