Snooze Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 3 dni temu przesiadlem sie na XPprof.Czasami zdaza mi sie ze komp sie "scina" klikanie na ikony nic nie daje.W czasie takiego sciecia dalem sobie alt +ctrl + del po dluzszej chwili uzyskalem dostep i patrze a tam uzycie proca 100% nic wtedy takiego nie robilem...Kompa scanowalem mksem i panda (scaner online) i w tej chwili nie mam juz zadnego vira a czasami sie to zdaza...Ktos ma jakas koncepcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 A zobaczyć co zajmuje te 100% to już nie mogłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 no jak pisalem winde xp mam od 3 dni teraz widze ze w procesy tez jest zuzycie procka...anyway to i tak dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 A zainstalowałeś SP1??? jeśli nie to zainstaluj XP na nowo i wtedy na such bez stetow walnij SP1 to powinno rozwiązać problem Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 mam sp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 a zainstalowanego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 System Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 to zrob pełen format i zobaczymy co będzie mi to kiedys pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Daj spokuj system mam nowy od ~3 dni format nic nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 tyż prowdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 człowieku ja kiedys instalowałem 3 x XP w jeden dzien i wtedy, a raczej teraz mi komp chodzi jak jeszcze nigdy (tzn. dobrze sprawnie i szybko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 te a jak ty dziwnie podkreciles tego swojego bartka chyba lepiej by bylo 11x200 co nie(tak poza tematem-wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 no dziwnie pewnie dlatego ze mi zasilacz nie wydala...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 _HuBi_ - istnieje taki przycisk "Zmień" :!: Nie pisz post pod postem w takim krótkim odstępie czasowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Zainstaluj sobie program Taskinfo i zobacz jaki proces zajmuje ci 100% procesora. te a jak ty dziwnie podkreciles tego swojego bartka chyba lepiej by bylo 11x200 co nie(tak poza tematem-wiem) A moze kolega woli miec agresywne timingi i 180Mhz niz slabe i 200Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Ja też coś takiego miałem u brata na kompie. Non-stop 100% zuzycia i nie wiedziałem co jest grane bo CTRL-ALT-DEL nie działało ! Dopiero późnoej wpadłem, ze to pewnie jakiś wirus. U ciebie nie wiem co ejst grane, ale jak koledzy mówią, zrób pełny format (pełny... nie szybki) i zainstaluj Windowsa ponownie. A tak w sumie, ja też robiłem 3 dni formata, a komp nie wiedzieć czemu działa zabójczo kiepsko (nie ma w pamieci adresów stron, co chwile coś się sypie.. ogólnie stracił stabilność). Rozwiażanie jest proste - FORMAT dobry na wszystko :).. eee.. chociaż jak miałem rozwalony dysk to śmieci w koszu po Formacie pozostawały!!!! Ale to była jazda, 8x instalka systemu w jeden dzień. Aż mi się na wymioty zbierało :D (:( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 EE tam format,,, sprawdz jaki proces sie tak aktywnie upomina o procka i tyle, a poza to XP jak kazdy sys ms az prosi sie o odchudzanko,,, przygodę możesz zacząć od choćby programu Tweak XP,,, _HuBi_ napisał bym że niezły z ciebie lol i ze piszesz głupoty ale to by był ofens więc napisze tylko - zastanów się co piszesz,, ty wieżysz w ta mityczną siłę formata że robiłes aż 3 by wreszcie zaskoczyło jak trzeba ?? ROTFL! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 EXPLORER.EXE zuzywa mi tak procka...co jest grane ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 cześć mam to samo:) 5 dni temu zainstalowalem windows xp profesional z dodatkiem sp1 polski wszystko jest orginalne itd. sciagnalem sobie poprawiki z update i zainstalowalem systemworks 2004 rok i kurka jest teraz identycznie jak w opisywanym przypadku, komp dziala maksymalnie wolno - jakbym mial 2 mb ramu:) - nie mam adwarow/spywarow na dysku - komp jest wolny od wirusow na dzien 22 maja:) - teoretycznie wszystko dziala jak nalezy - windows xp zostal zainstalowany na kompletnie nowy dysk - sformatowany nie jest to fat , ani fat 22 tylko ten nf(costam) nie jestem idiotą ale cos tu mi nie gra wlasnie exploer pochlania 100 procka , dodatkowo zabiera cala pamiec ram ( nie wazne czy wloze 1 kosc 256 czy 3 kosci ) to jakaś katastrofa!!!! pomożcie:) , w serwisie microsoftu powiedzieli ze nie wiedza:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Miałem ostatnio podobne problemy, niby świeży system, po formacie, sprzęt nówka a chodził b. wolno. Rozwiązaniem okazał się bios - przed instalacją pomyłkowo wyłączyłem cache procesora. Może coś masz nie tak z ustawieniami pamięci w biosie albo pliku wymiany? Kombinuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 ja juz odkrylem:) otoz , czesto sciagam cos przez dc - sciagnalem jakis plik widoe ( avi ) , ktory nie wiedziec czemu sciagal sie wyjatkowo szybko ( 18 mb/s ) a lacze mam 1 mb/s:) , w niewyjasniony sposob, po jego wykasowaniu komp dziala jak kiedys - czyli wery szybko:) indeed zaiste:) popatrz czynie masz jakis plikow niedokonczonych, albo dziwnych avi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 taa wszysko sie laczy w piekna calosc http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73611 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ja też coś takiego miałem ....... FORMAT dobry na wszystko :).. eee.. chociaż jak miałem rozwalony dysk to śmieci w koszu po Formacie pozostawały!!!! Ale to była jazda, 8x instalka systemu w jeden dzień. Aż mi się na wymioty zbierało :D (:( ) oddrazu muche z bazooki zabijac....... jakie formaty.. robicie sobie obraz ghostem, 10 minut robienia obrazu, 10 minut przywracania systemu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 tez mialem to samo wlaczcie start>uruchom>wpisz"msconfig>daj ok>uruchamianie i odznaczcie "soundman" (cos takiego) daj ok i restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 nie mam czegos takiego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 napisz wszystkie procesy jakie masz uruchomione moze cos wymysle:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Siema, ja też mam taki problem, ale w Windku 2000 i użycie procka w 100% jest zawsze wtedy, kiedy zacznę używać nagrywaki - po włożeniu płyty i np. gdy robię jej obraz na dysku to użycie procka jest 100% - zawsze było w granicach 12-25% a teraz cały czas 100 i nic przez to nie mogę robić na kompie przez ten czas... Korzystam z Windka 2000 z SP3 prawie wszystkimi poprawkami z Windows Update, a nagrywarka to LG 52x/32x/52x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 No już rozwiązałem swój problem...wystarczyło zainstalować nowe stery do IDE i wszystko chodzi tak jak powinno - teraz przy odczycie płyt użycie procka to max. 23% 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 CZE!!No dobra ale skad wziales te stery do IDE??Mam sprzet jak w opisie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Ze strony producenta płyy głównej :) w twoim przypadku będzie to http://www.abit-usa.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...