Skocz do zawartości
rootors

AMD ATHLON XP 2400+ T-bred Problem z mnożnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Hm... Mam Athlona XP 2400+ T-bred. Chodzi o to iż mostki z Grupy L1 są połączone (fabrycznie) a mnożnika i tak nie da się regulować?

Miał może ktoś taki przypadek?

Nie jest to wina płyty głównej, bo inny T-bred 2400+ pięknie na niej zmienia mnożnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz, z jakiego tygodnia - na 99% jest po 39 tyg. 03 roku, w takim wypadku tylko mod na Mobile i CPUMSR- zmiana mnożnika softem, dostępne tylko na chipsetach VIA i SIS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest z 2004 Roku:( czyli po 39 tygodniu 2003 :x . Hm... mod na mobile powiadasz, niestety mam nForce2 400 Ultra czyli Kicha całkowita ze zmiany mnożnika?

Czy może jest jeszcze jakiś inny sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Innego sposobu chyba nie ma. Ja by ci radził sprzedać płytkę na nForce2 i wziąć coś na kt600. Chyba, że ten XP2400+ jest od kumpla, czy kogoś, komu go sprawdzasz.

Na www.allegro.pl dostaniesz za niż dobrą cenę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanko. Mam w tej chwili Athlona 2400+ posiada on mnożnik 15 czyli wysoki jak szlag!!!Do O/C nie nadaje sie z tym mnoznikiem praktycznie wogole!!A na mojej plycie MSI k7n2 Delta ILSR max mnoznik ktory mozna ustawic w Biosie to 13. I tu moje pytanie....czy jeśli przeskocze od razu z 15 na 13 mnożnik to nic mi sie nie skopci??!!Pytam bo w tej akurat kwestii jestem zielony jak dolar!!!!Zmieniłem mojego thortona 2000+@2350Mhz na tego T-berda 2400+ na razie max@2400Mhz(mnoznik15)i powoli zaczynam żałować podobnie jak zmiana 2*256 Kingston PC 3200 na 512 Hynix D43 PC 3200.... Ludzie pomóżta!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ktoś pisał na forum że na N fore 2 U DDR 400 da rade pokrecić sobie mnożnikiem na A 2400 XP+ ale tylko jeżeli posiada sie płyte ABIT z tym chipsetem.Niewiem ile z tego prawdy.Co do regulacji mnożnikiem to spoko nic sie nie stanie jak z 13 na 15 ale monituj temp , bo neiwiem jakie masz chłodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...