Skocz do zawartości
k2

Neostrada a usługi...

Rekomendowane odpowiedzi

Hey

Niestety mój operator sieci radiowej zmusil mnie do zrezygnowania z jego usług [gwarantuje 128kb/s a ledwo sie na 64 wyrabia]

Postanowilem założyc neostrade plus 640kb/s.

Stąd moje pytania:

-Jak neostrada wspópracuje z sieciami P2P, interesuje mnie głownie emule. Czy na neo otzrymam low czy hi id. Jakie macie transewery dzenne, ok.

-Czy jak brać nostrada to z tym modemem co daja czy brać inny lepszy, czy ma to jakieś znaczenie?

-wem ze neo ma zmienne IP, czy jest jakiś sposób by postawić na tym serwer??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Jak neostrada wspópracuje z sieciami P2P, interesuje mnie głownie emule. Czy na neo otzrymam low czy hi id. Jakie macie transewery dzenne, ok.

Chyba tak jak każde inne łącze , normalnie . a Hi ID przecież zależy od forwardowania portów a nie od łącza

-Czy jak brać nostrada to z tym modemem co daja czy brać inny lepszy, czy ma to jakieś znaczenie?

Według mnie nie ma znaczenia bo i tak masz ograniczenie , więc szybciej ci nie pójdzie a nawet SAGEM dobrze sie sprawuje.

-wem ze neo ma zmienne IP, czy jest jakiś sposób by postawić na tym serwer??

www.no-ip.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Jak neostrada wspópracuje z sieciami P2P' date=' interesuje mnie głownie emule. Czy na neo otzrymam low czy hi id. Jakie macie transewery dzenne, ok. [/quote']

Chyba tak jak każde inne łącze , normalnie . a Hi ID przecież zależy od forwardowania portów a nie od łącza

ta ale ja u mnie gość na radiówce przekierował mi porty to nic to nie dało. A jak jzu program wszedl na HI ID to nic nie zassał. Mysleme ze hi czy low id otrzymuje sie od tego czy jest sie widocznych na "zewnątrz" czylki bez firewall, proxy ze stałym IP. To na neo ma sie low czy hi ID??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie nie ma znaczenia bo i tak masz ograniczenie , więc szybciej ci nie pójdzie a nawet SAGEM dobrze sie sprawuje.

Taka moja uwaga - te modemy z neostradą są kiepskie na słabych liniach - mam daleko do centrali i jak miałem Thomsona to się rozłączał często a po zmianie na router Planet jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli sam bedziesz mial neo to Hi id jak w mordrke strzelil a jak bedziesz miec na 2 to przekierowanie portow i tez masz hi id.

No o to samo chodziło ;) przekierowanie = forwardowanie

Mysleme ze hi czy low id otrzymuje sie od tego czy jest sie widocznych na "zewnątrz" czylki bez firewall, proxy ze stałym IP

Święte słowa , Hi ID dostajesz jeżeli masz przekierowane porty lub jeżeli masz publiczne IP (nie jesteś w sieci) i na drodze na stoi firewall z wyciętym portem 4662 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi