Slayer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zainteresowałem się tematem. Mój model Techniksa nie jest już produkowany co prawda, ale nie zamierzam go wyżucać bynajmniej na śmietnik 8O 8O Chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy. 1. Amplifier SE-CA 1080- ma wskaźniki magnetyczne tak jak w modelu http://www.technics.pl/tech_item.php?id=18 Do niego są podłączone wszystkie głośniki, ale jakbym chcial mieć głośniki np. Dolby 5.1, to czy to oznacza, że muszę go wymienić? I czym jest to coś na nim??!!! Tuner?! 2. Tuner- tutaj sprawa jest taka, że do niego podłączone są inne urządzenia np. gramofon, TV i tak dalej. Stanowił dodatek do Amplifiera. Dlatego właśnie się pogubiłem- co trzeba zmienić, by móc odtarzać dźwięk 5.1?!!!! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 I co myślicie o głośnikach SC-CA 1060 60 W DIN + małe SB-S1080 7W DIN??!!! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 to cos u gory to wg mnie przedwzmacniacz...podlaczasz tam wszystek uzadzen a potem z niego sygnaly leca do wlasciwego wzmacniacza.. Ps swojego czasu chcialem kupic to urzadzonko ( z VU meerami bo fajnie sie "kiwaly" w rytm muzyki :) ale zrezygnowalem bo kasy nie mialem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 No własnie...a umnie jest tak że do tego i do tego są podłączenia....i co mam robić??!!! 8O U mnie to na górze jest także tunerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 do tego i do tego masz podłączenia? kupiłes to razem czy składałeś? są dwa wyjścia: 1. masz przedwzmaciacz z tunerem i do tego końcówke mocy. 2. masz amplituner i zwykły wzmacniacz :) jakie masz wejścia/wyjścia z tyłu (chinche) na jednym i na drugim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Dobra, najpier to coś na górze :wink: wyjścia: Video Monitor TV-out - po co są te złącza???!!!!!! Są żółte VCR1out x1 Video in x1 VCR2 in x1 VDP x1 Audio VCR 1 in 2x1 VCR1 out 2x1 VCR1 in 2x1 VDP 2x1- nie wiem czy in, czy out- po co jest to złącze?!?!! Jakieś pokrętło GND - po co to jest??!!!! Phone 2x1 chyba in DCC - po co to jest??!!!! Rec -out 2x1 Play -in 2x1 + jakieś wyjścia antenowe -2 Teraz wzmacniacz- Amplifier- to coś na dole :wink: port na głośniki przednie- takie jak w starych wierzach- + -( czarne i czerwone złącza) 2 x wyjścia na prawy i lewy głośnik tylni + jedno dodatkowe na głośnik surround Ztyłu jest jakby wieli radiator?!?!!! Jak w jakimś monitorze. Tylko włączenie wzmacniacza pozwala na odpalenie/wyłączenie reszty. Tylko tutaj jest Power on/off 8O Oba są połączone przez taką taśmę przez porty A1-A2....a potem z resztą B1-B2. Co wy na to??!!! 8O 8O 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Dobra, najpier to coś na górze :wink: wyjścia: Video Monitor TV-out - po co są te złącza???!!!!!! Są żółte VCR1out x1 Video in x1 VCR2 in x1 VDP x1 Audio VCR 1 in 2x1 VCR1 out 2x1 VCR1 in 2x1 VDP 2x1- nie wiem czy in, czy out- po co jest to złącze?!?!! Jakieś pokrętło GND - po co to jest??!!!! Phone 2x1 chyba in DCC - po co to jest??!!!! Rec -out 2x1 Play -in 2x1 + jakieś wyjścia antenowe -2 Teraz wzmacniacz- Amplifier- to coś na dole :wink: port na głośniki przednie- takie jak w starych wierzach- + -( czarne i czerwone złącza) 2 x wyjścia na prawy i lewy głośnik tylni + jedno dodatkowe na głośnik surround Ztyłu jest jakby wieli radiator pod plastikową obudową?!?!!! Jak w jakimś monitorze. Tylko włączenie wzmacniacza pozwala na odpalenie/wyłączenie reszty. Tylko tutaj jest Power on/off 8O Oba są połączone przez taką taśmę przez porty A1-A2....a potem z resztą B1-B2. Co wy na to??!!! 8O 8O 8) Macie teraz czarno na białym 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Dobra, najpier to coś na górze :wink: wyjścia: Video Monitor TV-out - po co są te złącza???!!!!!! Są żółte VCR1out x1 Video in x1 VCR2 in x1 VDP x1 Audio VCR 1 in 2x1 VCR1 out 2x1 VCR1 in 2x1 VDP 2x1- nie wiem czy in, czy out- po co jest to złącze?!?!! Jakieś pokrętło GND - po co to jest??!!!! Phone 2x1 chyba in DCC - po co to jest??!!!! Rec -out 2x1 Play -in 2x1 + jakieś wyjścia antenowe -2 Teraz wzmacniacz- Amplifier- to coś na dole :wink: port na głośniki przednie- takie jak w starych wierzach- + -( czarne i czerwone złącza) 2 x wyjścia na prawy i lewy głośnik tylni + jedno dodatkowe na głośnik surround Ztyłu jest jakby wieli radiator?!?!!! Jak w jakimś monitorze. Tylko włączenie tego elementu wierzy pozwala na odpalenie/wyłączenie reszty. Tylko tutaj jest Power on/off 8O Oba są połączone przez taką taśmę przez porty A1-A2....a potem z resztą B1-B2. Co wy na to??!!! 8O 8O 8) GND - Ground - uziemienie - weż jednożyłowy kabel, zbrechtaj farbe z kaloryfera, i podłącz tam ten kabel, a drugi koniec - odkręć to pokrętło w włóz tam ten kabel i zakręć - bedziesz miał pewność że cie prąd nei dupnie jak bedziesz miał jakieś przebicie i sie dotkniesz sprzęty :) DCC - Digital Compact Casette - Cyfrowe magnetofon (moge się mylić z rozszyfrowaniem skrótu) z Twoich opisów wynika że na dole masz końcówke mocy, a na górze to będzie jakiś przedwzmacniacz. mówiąc wprost nei widze tu raczej możliwości odplalenia dzwięku 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Więc co robić??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 aj bym qpił jakiś amplituner technicsa. oczywiście moge się mylić w ocenie Twojego problemu - troche zagmatwałeś te wejścia/wyjścia na tym u dołu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Hmm, bardziej mi ten wątek pasuje na oślą - tam zaraz go przeniosę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...