Zenfist Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Mam to samo cudeńko tylko z inną nalepką niedługo zapodam linka do recenzji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Tez go jusz mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 i jak to sie sprawuje ? wejdzie to na epoxa 8rda3i (wg zalmana wejdzie, a wg coolteka ? ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Boze drogi najswietrzy , ale sie nachrzanilem aby to wsadzic na mojego Epoxa 8RDAE Kondensatory zachaczaja o gwint do mocowania sruby . Musialem bardzo na chama przekrzywiac kondensator i wlorzyc delikatnie zapinke . Ale cooler jest oki . na low lekko szura cos w nim ale mala dawka WD40 napewno pomorze . na high troche glosny jak dla mnie (cos jak standardowa 80 na 12V ale ciut glosniej ) lece teraz 2375MHz na 2.0V i w idle 50*C na zwyklej silikonowej pascie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Panowie, co z tymi recenzjami ?? P.S. Następny "look like Zalman" http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=9872&sid=1 I jeszcze tańszy, cooler FreeZone QC-80 Cu - 115zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Po kilku dniach zabawy musze stwierdzic ze cudo to to nie jest 2.0V i 2200MHz i temp w stresie rzedu 57*C :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Mam już tego coolerka: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=9872&sid=1 U mnie sprawuje się wyśmienicie. Obroty reguluję płynnie z poziomu Windowsa. A teraz coś o temperaturach: Wcześniej: P4 2.4@3.1, 1.525v, godzina Prime95 - max 58 stopni (Wentyl BOX 100% obrotów) Teraz: P4 2.4@3.3, 1.600V, godzina Prime95 - max 53 stopnie (Wentyl Pentagram 90% obrotów) Zauważcie, że wcześniej proc był niżej taktowany i miał dużo niższe napięcie. Więc spadek temperatury jest znaczny. Na boxie przy tym napięciu temp bardzo szybko dobijała do 60 stopni. Kolejna uwaga. Nowy wentyl na 50% mocy jest praktycznie niesłyszalny (1700 obr/min), przy 100% już go słychać, ale nie jest to żadna suszarka. Montaż banalnie prosty. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i zaoszczędziłem 100 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 hmm...czyli tak jak by sie troszke opłąca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Cytat Mam już tego coolerka: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=9872&sid=1 U mnie sprawuje się wyśmienicie. Obroty reguluję płynnie z poziomu Windowsa. A teraz coś o temperaturach: Wcześniej: P4 2.4@3.1, 1.525v, godzina Prime95 - max 58 stopni (Wentyl BOX 100% obrotów) Teraz: P4 2.4@3.3, 1.600V, godzina Prime95 - max 53 stopnie (Wentyl Pentagram 90% obrotów) Zauważcie, że wcześniej proc był niżej taktowany i miał dużo niższe napięcie. Więc spadek temperatury jest znaczny. Na boxie przy tym napięciu temp bardzo szybko dobijała do 60 stopni. Kolejna uwaga. Nowy wentyl na 50% mocy jest praktycznie niesłyszalny (1700 obr/min), przy 100% już go słychać, ale nie jest to żadna suszarka. Montaż banalnie prosty. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i zaoszczędziłem 100 zł :D A ile WAT wydziela Twój P4 @ 3.3GHz 1.600V ? Jaką pastę zastosowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Cytat A ile WAT wydziela Twój P4 @ 3.3GHz 1.600V ? Jaką pastę zastosowałeś? Ile Watt to nie wiem, trzeba by policzyć. Pasta którą zastosowałem to Titan (srebrna - taka sama jak w przypadku wentyla box, jest w miarę ok). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Thoom - Twój procek wydziela 118W po podkręceniu. http://www.benchtest.com/calc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Widzal ktos to cudo na wlasne oczy w Wawie?? Chial bym sie temu przyjrzec dokladnie.Jak tak to zapodajcie adres sklepu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Cytat Widzal ktos to cudo na wlasne oczy w Wawie?? Chial bym sie temu przyjrzec dokladnie.Jak tak to zapodajcie adres sklepu :D Emaliowa 28. Adres dystrybutora MMV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Kolejne ciekawe coolerki, co prawda nie w stylu Zalmana ale ładnie wyglądają. Producentem Thermaltake, http://www.sirius.pl/news.php?id=3541 . Ciekawe do czego tego Thermaltake Tower112 4in1 Heatpipe przymocować. Może dodają mocowanie do obudowy ;-) 60x60x145.5mm (59 fins) http://www.thermaltake.com/coolers/comboCo...024tower112.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Wyglądają super, tylko ciekawe jak z wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_24 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 W sklepie firmowym www.cooling.pl maja tu adres: http://www.cooling.pl/sklep.php Nie chce mi sie przepisywac :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muroll Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Widze ze juz cooltek jest za 115 zl tyle co pentagram. Tak mysle co lepiej kupic coolteka czy pentagrama, czy roznia sie jakoscia wykonania?? Niby cooltek ma 24 miesiace gwary a pentagram 12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Odświeżę temat trochę - czy ten Pentagram będzie dobrym wyborem na Bartona 2500+. Proc raczej kręcony nie będzie chociaż kto wie (bo nie dla mnie) a cena ma być maks 100zł za chłodzenie. Czy może coś innego za tą kasę - wiem że już było masę takich pytań ale ostatnio pojawiło się dużo nowych coolerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...