sham4n Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Temp na normie mam 40, ale jak daje przez godzine test to skacze mi do 66 stopni! Druga sprawa jest taka: czy może być tak, że cooler(TITAN TTC-A1MB za 75zl,wiatraczek okrążony miedzią) chybotał się na sockecie jak go lekko dotkne!!! Mam go oddać i kupić inny?! Wcześniej 3d mark mi kompa wyłączał(temp przekraczała 70 st), ale po poruszeniu coolera temp jest teraz 66.... mi sięwydaje, że coś nie tak z tym coolerem!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 zdejmij go i zaloz jeszcze raz [sprawdz czy wszystko jest podokrecane itd.], a co do temp. to daj jakas paste ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 pasta jakaś jest, ale tym się nie martwie! wszystko jest podokręcane, a co ciekawe cooler jest montoawy jak śruba tzn. umieszcze się go na uchwytach socketu i potem przekręca! A to się kręci na rdzeniu i bojęsię troszke o niego! A wydaje mi się, że takim "dokręceniem" nie będzie on dobrze przywierał do procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 włożyłem dla testu stary cooler z mojego durnia800 i się bardzo zdziwiłem!!! Testując teraz w stresie po tym czasie jak wtedy były 66 stopnie teraz jest 58!!! Tak więc cooler do wymiany!!! Biorę Whisper Rock IV! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 No widzisz :). A paste masz firmowa? Czy jakiegos syfa ze sklepu elektronicznego? Czasem sa takie, ze po 2 tygodniach kruszeja i nie przewodzi ciepla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Hehe, skąd wyciągnąłeś tego Titana? Ja takie coś widzialem ostatni raz jakies ... 2 lata temu. i już wtedy nie był zbyt wydajny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Heh, właśnie, które pasty nie "kruszeją?" Moja np. nie kruszeje, ale po 2-3 tygodniach już słabo działa (arctic silver 5). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 pasta chyba nie skruszała w 3 godziny...:))) ale fakt jest to jakiś syf za 3 złote, bo u mnie niestety nie słyszeli chyba o lepszych pastach! Nawet wentylatorów nie mają dobrych! Syf w tych Żarach... Ale woodstock mięliśmy!!! :D ide dzisiaj to sklepu opieprzyć sprzedawce i niech mi kase oddaje! :) A co do tego Titana to gostek mówił "spokojnie BArton 2500 chodzi) a ja mu na to"a ja chce do 3200"a on "nie jestem zwolennikiem podkręcania-wydajność spada"! A to [ciach!]o nawet 2500 nie wytrzymuje!!! Zajebiści ludzie pracują w tych sklepach!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Heh, właśnie, które pasty nie "kruszeją?" Moja np. nie kruszeje, ale po 2-3 tygodniach już słabo działa (arctic silver 5). Twierdzisz ze acrtic silver 5 jest slaby po 2 tygodniach? Hmm, nie wiem... ale dotychczas nikt z moich znajomych nie narzekal na ta paste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 sham4n - ten sprzedawca to chyba jakiś zwolniony z Optimusa/ Vobisu/ podobnych - czyli kut... jakich mało. Oni zawsze tylko patrzą na to, żeby jak najdroższego CPU ci sprzedać, a najlepiej Intela - bo wiadomo P4 2,6 - 800zł, AXP 2600+ - 400, a o różnicy w cenie mobo nie wspomnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 No i poszedłem do sklepu i daje sprzedawcy ten radiator i mówie, że jest za słaby na AXP2500, a on do mnie " nie wymienie go panu"!A ja mu mówie, że jak nie wymieni skoro jest za słaby na 2500, a ja chciałem nawet na 3200! A on do mnie, że ma ileś tam obrotów więc powinno wystarczyćna 2500! Wtedy myślałem, że mu przypier****, ale sie powstrzymałem, bo podeszła właścicielka i powiedziała, że jej mąż go sprawdzi! Tylko nie wiem co tam sprawdzać... Powaleni Ci ludzie!!! :[[[ hehe A teraz mam mój stary, głośny cooler i temp 38^C! eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 No wiesz, moj kumpel zaskarzyl kiedys sklep, na takiej postawie ze sprzedawca podal mu nieprawidlowe dane o SPRZECIE. Wiec wiesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 no i co?!?!?!?! Wywalczył coś?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 No jak kolesie dostali wezwanie, to wtedy poszli na ugode i wymienili mu ta grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 hehe no i ja teżtak zrobie jak coś! :))) Ale myśle, że nie będą debilami... :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...