Skocz do zawartości
Mane

Monitory IIYAMA VS405 vs VSPro411

Rekomendowane odpowiedzi

Moniroty IIYAMA VS405 vs VSPro411

Orientuje się ktos jakiej jakosci sa monitory tej Firmy, szczegolnie chodzi mi o takie 17:

1. Vision Master 405 (S705MT)

2. Vision Master Pro 411 (A705MT)

Moze ktos ma takie monitory, jak się sprawuja ?

Moze ktos zna jakas www z testami monitorow, szczegolnie tych ?

Szukalem przez google i na www.monitor.pl, ale nic nie znalazlem, nawet samych parametrow, interesuje mnie jakosc i odswiezanie przy poszczegolnych rozdzielczosciach oraz czym się roznia te dwa przeze mnie wymienione modele, na razie udalo mi się dowiedziec, ze elektronik maja taka sama, podobno tylko kineskopy inne i w zwiazku z tym mam pytanie czy obydwa maja idelanie plaskie kineskopy ? No i cena czy odpowiedznio 299zl i 340zl (obydwa maja rok gwarancji door-to-door, nieuzywane - zapasy magazynowe) to duzo lub malo za takie sprzety ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gvcnet.pl/index.php?mod=5&id=15 tu masz o A705MT - tez chce go lyknac w tej samej cenie tylko z roczna gwarancja, gdzie ty znalazles z 3 letnia DtD??

http://www.gvcnet.pl/index.php?mod=5&id=22 - a tu mas o s705mt

na Twoim miejscu bralbym A705mt (i tak to chyba zrobie) dlatego ze jest wyposazony w kinol Diamondtrona (to samo co Trinitron od Sony) poczytaj na forach, ludzie mowia ze to najlepszy kineskop na swiecie :D

ps. daj znac gdzie znalazles swojego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie ty znalazles z 3 letnia DtD??

Przeciez pisalem ze rok gwarancji :)

A wiesz moze czym sie roznia kineskopy tych dwoch modeli.

http://www.gvcnet.pl/index.php?mod=5&id=22 - a tu mas o s705mt

na Twoim miejscu bralbym A705mt (i tak to chyba zrobie) dlatego ze jest wyposazony w kinol Diamondtrona (to samo co Trinitron od Sony) poczytaj na forach, ludzie mowia ze to najlepszy kineskop na swiecie:D  

ps. daj znac gdzie znalazles swojego

Znalazlem w tej samej firmie :) ale problem jest taki ze A705MT obecnie nie maja na stanie i nie beda mieli w najblizszym czasie.

Zdecydowalem sie kupic bo mam CTX VL700SL super monitorek ale nie plaski i pech chcial ze porysowal mi sie kineskop a naprawa wyniesie 150zl wiec chyba lepiej dolozyc te 200zl i kupic ta drozsza iiyame :)

posdrawiam i dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiesz moze czym sie roznia kineskopy tych dwoch modeli.

tak na chlopski rozum i z tego co wyczytalem (nie jestem w to biegly)

FST to zwykla banka, lany monitor=nieplaski

Diamondtron=idealnie plaski, super kolorki, geometria itd.

poszukaj jest tego na forach

Znalazlem w tej samej firmie  ale problem jest taki ze A705MT obecnie nie maja na stanie i nie beda mieli w najblizszym czasie. 

dzwonilem do nich jakos przed weekendem i facet powiedzial ze beda w poniedzialek te 17 ale w poniedzialek juz nie dzwonilem wiec nie wiem jak sprawa wyglada aktualnie, jutro albo jeszcze dzis (wtorek) chce do nich wpasc go obejrzec gorzej jak gosc powie ze nie ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwonilem do nich jakos przed weekendem i facet powiedzial ze beda w poniedzialek te 17 ale w poniedzialek juz nie dzwonilem wiec nie wiem jak sprawa wyglada aktualnie, jutro albo jeszcze dzis (wtorek) chce do nich wpasc go obejrzec gorzej jak gosc powie ze nie ma :(

A to ciekawostka bo ja pisalem e-maila w niedziele w poniedzialek rano (jak sie nie myle) dostalem odpowiedz ze w najblizszym czasie nie beda mieli :) ... obys to ty mial racje,

Mam wielka prosbe, jakbys obejrzal tego na diamondtronie to daj znac jak sie przedstawia jego jakosc, ja niestety mieszkam w Gdansku i w rachube wchodzi tylko zakup w ciemno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma problemu jak tylko uda mi sie go zlookac to przedstawie jak sprawa wyglada, tylko jest jedno ale, mianowicie teraz (sroda wieczor) wyjezdzam z wrocka i bede dopiero w poniedzialek, wiec monitorek obejrze najwczesniej na poczatku przyszlego tygodnia

tak wogole to krece ojca na inne rarytaski

-iiyama hm703ut ok 960zl

-nec fe971sb 900zl :lol:

zobaczymy jak nie wypali (ojciez poskapi z kasa) to zostaje A705MT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi