miro_x Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Witam zakupilem takowa plytke i mam problem z napieciami, Domyslnym napieciem na plycie jest 3,45. i teraz jak wloze proce napiecie ustawie na 3.3 to plyta nie startuje a z napieciem 3,45 startuje z tym ze np aida mi pokazuje ze jest to juz 3,52V nie wiem w ogole o co biega w tych napieciach i jak powinno byc moze sie wypowie ktos ? i czy takie napiecie moze niekorzystnie wplywac na karte dzwiekowa bo jakos tak gorszy dzwiek mam chyba odkad wlozylem ta plyte, karta sb128. mowa o napieciu I/O a z tego co czytam wszystko wymaga napiecia 3.3 wiec moze przez to dzwiek mi sie kaszani :? tylko co zrobic jak na 3.3 nie chce sie wlaczac plytka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Przestaw zworke, ktora znajduje sie przy gniezdzie zasilania wentylatora obudowy (obok zasilania plyty). Masz dostepne trzy opcje 3,45 3,3 i cos jeszcze ale nie pamietam. Daj na 3,3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 to wiem przeciez pisalem ze ustawiam na 3.3 i plyta nie wstaje . chccialem sie dowiedziec czy komus athlon 1.8xp dzialal z takim napieciem (3.3) i na jakich ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Sorki jakos mi sie przczytalo. Czy w takim razie masz najnowszy mozliwy bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 1010 beta czyli chyba najnowszy. co w ogole powoduje takie napiecie ? jakie sa konsekwencje podniesienia napiecia ? z 3.3 na 3.45 (w mbm pokazuje mi 3.52) chipset sie bardziej grzeje procesor ? moze to powodowac zaklocenia pracy karty graf ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...