Skocz do zawartości
miro_x

Radek 7500 problem z tv-out

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki.

po podlaczeniu do wyjscia tv przejsciowki z s-video na chinch przy starcie kompa obraz jest zmniejszony na 1/3 ekranu do biosa nie da sie wejsc bo black screen. normalnosc wraca dopiero po wejsciu w tryb graficzny windy . przy tym okienku co leci pasek jeszcze jest tak zmniejszona i odswieznie jakies bardzo niskie bo miga jak cholera. to samo sie dzieje jak wlacze wyjscie tv juz w windowsie.

juz nie wiem co jest grane czy karta jest skopana czy ja cos zle robie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam zmniejszone odswiezanie do 50Hz od momentu wlaczenia komputera do chwili ukazania pulpitu. Problem u mnie jest tego typu, ze jest tak caly czas, nawet gdy kabel od TV jest zdjety calkowicie.

Tak jak jest u ciebie - to chyba normalne. Mialem tak na R9000Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie kabelek jest wpięty w kompa non-stop i wszystko jest OK. oczywiście odświażanie przy starcie kompa jest ok 60Hz bo wtedy system używa sterowników uniwersalnych i dopiero po wgraniu pulpitu przechozi na te włąściwe od grafy.

może monitor tak zniekształca obraz przy dziwnej rozdzielczości ?? stery mam omegi 2522 ale na innych teżmiałem zawsze looz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel ma 9000pro podejde do niego jak bede mial czas z przejsciowka i zobacze co bedzie robilo.

ale z kolei inny kolega ma taka sama karte jak ja r7500 i u niego wszystko gra nie ma takich problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi