Szulik Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Witam! Kupiłem zewnętrzną obudowę HDD na USB 2.0 i transfer z dysku zewnętrznego nie przekracza 1MB/s. Nie wiem czy to wina tego urządzenia czy płyty głównej. Intel do tej płyty nie przewidział dodatkowych driverów USB dla Windowsa XP. W Biosie włączyłem opcję USB High-Speed. Po tym zabiegu zewnętrzny dysk nadal chodzi bardzo powoli, zaś odniosłem wrażenie, ze zdjęcia z aparatu cyfrowego ściągają sie szybciej (nie znam jednak prędkości). Na USB posiadam jeszcze drukarkę ale to nie wiele mi pomaga w "pomiarach" prędkości. Moje pytanie: jak sprawdzić czy usb chodzi pod Windowsem XP jako 2.0 czy 1.1? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 a sciagnales poprawke malego i miekkiego ?? jak nie to ----> windows update to powinno rozwiazac problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Windowsa mam uaktualnionego. W Windows Update nie ma już nic co mógłbym doinstalować. Chodzi mi przede wszystkim o to, w jaki sposób mogę sprawdzić czy usb idzie na 2.0 czy 1.1. W Managerze Urządzeń niestety nie ma tej informacji podanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...