theM Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Witam Wszystkich To moj pierwszy post, wiec prosze o nie zjechanie mnie na samym wstepnie :) Mam takie pytanko, otoz podmontowalem sobie ostatnio WC, oto co mam: -3 Bloki (Cpu - Crystal C3 i NB - Abadon Lite od Mate ,Gpu - Proxima od Bloki.pl,) -Nagrzewnica od Kadetta + shroud + 2 wiatraczki na 7V -Rezerwuar 5L - Weze 12/16 no i oczywiscie pompka.... Atman 305. Teraz moje pytanie. Czy Atman 305 nie jest za slaby?? Bo wydaje mi sie ze woda cos slabiutko plynie w obiegu :? . Czy dala by cos wiecej wymiana na Atmana 306? Nie mam za duzo kasy, wiec na Eheima mnie nie stac :( I jeszcze jedno pytanko, w tej chwili mam 37C na procku przy normalnej pracy (WWW,Office, itp) a w stresie (temp sprawdzana po 8 godz stresu) wynosi 50C. Czy sa to prawidlowe temp?byly mierzone na przy pomocy programy SpeedFan... ps. mam Athlona XP 2000+ a plyta glowna to MSI KT4V uff... no i to by byl juz koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Witam Wszystkich To moj pierwszy post, wiec prosze o nie zjechanie mnie na samym wstepnie :) Mam takie pytanko, otoz podmontowalem sobie ostatnio WC, oto co mam: -3 Bloki (Cpu - Crystal C3 i NB - Abadon Lite od Mate ,Gpu - Proxima od Bloki.pl,) -Nagrzewnica od Kadetta + shroud + 2 wiatraczki na 7V -Rezerwuar 5L - Weze 12/16 no i oczywiscie pompka.... Atman 305. Teraz moje pytanie. Czy Atman 305 nie jest za slaby?? Bo wydaje mi sie ze woda cos slabiutko plynie w obiegu :? . Czy dala by cos wiecej wymiana na Atmana 306? Nie mam za duzo kasy, wiec na Eheima mnie nie stac :( I jeszcze jedno pytanko, w tej chwili mam 37C na procku przy normalnej pracy (WWW,Office, itp) a w stresie (temp sprawdzana po 8 godz stresu) wynosi 50C. Czy sa to prawidlowe temp?byly mierzone na przy pomocy programy SpeedFan... ps. mam Athlona XP 2000+ a plyta glowna to MSI KT4V uff... no i to by byl juz koniec. Zmień pompkę bo przepłyt na tym 305 jest mizerny Temp z mobo możesz sobie o kant [gluteus maximus] ... :D Temperatury za wysokie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Te 50st to torche duzo ale: ;-) - 0 AT305 na 3 bloki to za mało. 306 to minimum. Mam 305 wiec wiem z doświadczenia. - Uzyj dobrej pasty ze srebrem. - wywal coopershima jezeli takowego posiadasz - dociśnij blok - upewnij sie czy na pewno nigdzie nie są zagięte węże - czy nagrzewnica/chłodnica jest czysta w środku? jak jest usyfiona to nie oddaje tak ciepła jak powinna. więc to moze powodować wysoką temperature. Ale na 99% to wina pompki.. za małe waterflow ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 ja mam 306 niedugo podłaczam 3 blok i 2 nagrzewnice licze ze przepływ wody drastycz nie nie spadnie, jak skończe to napewno dam znać na forum jak sie sprawuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 można wiedzieć w czym przeszkadza cs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theM Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Dzieki za info... musze pomyslec o tej 306-tce. no ale jednak moje obawy sie rozwialy :) w tej chwili przy normalnym uzytkowaniu kompa mam 34C i nie idzie wyzej. A dzis zostawilem na caly dzien komp z jakims programikiem do grzania procka (AMD stability Test czy cos podobnego) i jak wrocilem to temp byla 41-42C, po wylaczeniu progamu, spadla do 38 i po woli wyrownala do 35. Po dlugich :wink: rozwazaniach, wpadlem na pomysl co bylo problemem. Pasta Arctic Ceramique, ktora uzywam :) przypomnialem sobie ze w instrukcji bylo cos o tym ze ona musi sie rozgrzac zeby zaczac dobrze cieplo oddawac., bo na poczatku to ona dziala jak izolator ciepla, czy cos w tym stylu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 a taki drobiazg jak temperatura wody ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...