Skocz do zawartości
Pablo1234

EPOX na NF2 a bezawaryjność

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czasami czytam że płyty EPOX na NF2 padają. Czy spotkaliście się z takimi przypadkami ? Co było powodem ? Kolega chce kupic płytę EPOXA na NF2 i nie wiem czy mu polecać. Chodzi mi tylko o awaryjnośc tych płyt.

Pzdr Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

Czasami czytam że płyty EPOX na NF2 padają. Czy spotkaliście się z takimi przypadkami ? Co było powodem ? Kolega chce kupic płytę EPOXA na NF2 i nie wiem czy mu polecać. Chodzi mi tylko o awaryjnośc tych płyt.

Pzdr Paweł

Mi nie padła i jeszcze nie słyszałem żeby jakaś padała :D

Poleć mu to dobre płyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio Epoxy ponoc mają problemy z kondensatorami.

Ja bym brał te płyty, zwłaszcza, jesli nie chcesz mocno podkręcać (vCore powyżej +0,1). Wtedy ewentualnie kondek puści po kilku latach, jak sprzęt już nie będzie się do niczego nadawał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz zamiar kupic epoxa to sprawdz ja dobrze bo ja mam czwarta plyte bo:

1 - procek wg biosu smigal na 13,5x250 a win dalej 1800 i zero wzrostu wydajnosc (dziwne nie? ale prawdziwe)

2 - totalna padaka od poczatku blad C1 i koniec

3 - nie dalo sie ustawic napiecia na ramie powyzej 2,63V (jak ustawialem wiecej dalej bylo 2,63V)

4 - jak narazie wszystko ok niezla plyta

jezeli mialbym dzisiaj kupowac plyte to kupilbym taka sama czyli epox 8rda3i rev3.1

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam Enmica8NAX+ (Epox 8RDA+) i wcale nie narzekam - nie spotkalem sie jeszcze z RZADNYMI problemami ze strony tej plyty od ok. 1,5 roku. Moja rada - niech twoj kumpel wezmie Enmica - bedzie mial Epoxa RDA+ za toche (ok 90 zl) mniej pieniedzy. Dla porownania:

Wyglad Enmica:

http://enmic.de/default.php?pg=downloads&dl=4&pid=163

Wyglad Epoxa:

http://www.epox.nl/english/products/mother...board/8rda+.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm!

ja słyszałem od cioci że Asusy padają :) :)

taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe....

miałem 3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd...

epoX to dobra firma i nie trzeba się jej bać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm!

ja słyszałem od cioci że Asusy padają :)  :) 

taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe....

miałem  3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd...

Nie wiem czy zauwazyles ale kolega chcial zasiegnąc rady na temat firmy epox i jej plyt i wypowiadaja sie ludzie jakie mieli dosawiadczenia z plytami.Nie musisz byc zlosliwy i kpic sobie swoimi glupimi tekstami z kogos kto chce zasiegnąc rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem  3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd...

a czy ja nie napisalem:

jezeli mialbym dzisiaj kupowac plyte to kupilbym taka sama czyli epox 8rda3i rev3.1

mialem jak widac 4 szt. epox-a 8rda3 (3szt to 8rda3i i jedna 8rda3G) w ciagu dwoch tygodni a ludzie w sklepie gdzie to kupilem na moj widok dostaja nerwicy :wink: ale place to wymagam

co do tego ze epox to b.dobra plyta to nie mam najmniejszych watpliwosci ale trzeba uwazac i dokladnie sprawdzic wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zauwazyles ale kolega chcial zasiegnąc rady na temat firmy epox i jej plyt i wypowiadaja sie ludzie jakie mieli dosawiadczenia z plytami.Nie musisz byc zlosliwy i kpic sobie swoimi glupimi tekstami z kogos kto chce zasiegnąc rady.

ty nie miałeś do czynienia z tą firmą więc nie masz tu nic do gadania!!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 8RDA rev 1.1 od roku i śmiga super. Żadnych problemów z nią nie miałem. Kilkanaście razy słyszałem ta fajną melodyjke kiedy się przecholuje z podkręcaniem ale po zresetowaniu CMOS-a zawsze wstawała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty nie miałeś do czynienia z tą firmą więc nie masz tu nic do gadania!!! :evil:

Mialem do czynienia z dwoma : epox 8rda: mialem z nia olbrzymie problemy gdy dawalem Vcore wieksze niz 1,85v - nie chciala wstawać, gdy na innej plycie przy tym samym procku dzialala na vcore wyzszym niz 1,85v

epox 8rda3+ -bardzo slaba karta dźwiekowa i tez slabe kondensatory na plycie - dwa mi polecialy i wymienilem na plyte innego producenta - wiec wiem o czym mowie kolego przeciwnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam od jakis 2-3 lat epoxa 8RDA+ rev 1.1 i jest to plyta uwazana za najtrudniejsza do zabicia na wielu forach zagranicznych miedzy innymi na extreamsystems

Mega wypas plyta i bios jakos najbardziej czytelny z tych ktore mialem na nf2 a mialem abita, epoxa, asusa, msi, ecs'a . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie podajcie jakiegos linka bo ta wyszukajka mniedo furji doprowadza, gdzie moge znalezc jakies zlote rady, czy cos takiego, bo chce duzo poczytac o tym 8rda+ i wogole o epoxach

...chociażby http://www.amdboard.com/epox8rdap.html -masz tam wiele testów tego Epoxa. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam Enmica8NAX+ (Epox 8RDA+) i wcale nie narzekam - nie spotkalem sie jeszcze z RZADNYMI problemami ze strony tej plyty od ok. 1,5 roku. Moja rada - niech twoj kumpel wezmie Enmica - bedzie mial Epoxa RDA+ za toche (ok 90 zl) mniej pieniedzy. Dla porownania:

Wyglad Enmica:

http://enmic.de/default.php?pg=downloads&dl=4&pid=163

Wyglad Epoxa:http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda+.htm

ok wszystko ladnie, masz takiego to spox, psuje sie?

a tak poza tym to gdzie go moge kupic i jk potem z gwarancja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...