Pablo1234 Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Witam Czasami czytam że płyty EPOX na NF2 padają. Czy spotkaliście się z takimi przypadkami ? Co było powodem ? Kolega chce kupic płytę EPOXA na NF2 i nie wiem czy mu polecać. Chodzi mi tylko o awaryjnośc tych płyt. Pzdr Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Witam Czasami czytam że płyty EPOX na NF2 padają. Czy spotkaliście się z takimi przypadkami ? Co było powodem ? Kolega chce kupic płytę EPOXA na NF2 i nie wiem czy mu polecać. Chodzi mi tylko o awaryjnośc tych płyt. Pzdr Paweł Mi nie padła i jeszcze nie słyszałem żeby jakaś padała :D Poleć mu to dobre płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 padaly kiedys kosci biosu ale teraz powymieniali na SST (albo STT nie pamietam) i dzialaja spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Ostatnio Epoxy ponoc mają problemy z kondensatorami. Ja bym brał te płyty, zwłaszcza, jesli nie chcesz mocno podkręcać (vCore powyżej +0,1). Wtedy ewentualnie kondek puści po kilku latach, jak sprzęt już nie będzie się do niczego nadawał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 jak masz zamiar kupic epoxa to sprawdz ja dobrze bo ja mam czwarta plyte bo: 1 - procek wg biosu smigal na 13,5x250 a win dalej 1800 i zero wzrostu wydajnosc (dziwne nie? ale prawdziwe) 2 - totalna padaka od poczatku blad C1 i koniec 3 - nie dalo sie ustawic napiecia na ramie powyzej 2,63V (jak ustawialem wiecej dalej bylo 2,63V) 4 - jak narazie wszystko ok niezla plyta jezeli mialbym dzisiaj kupowac plyte to kupilbym taka sama czyli epox 8rda3i rev3.1 pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mój kumpel mial Epoxa 8rda3+ i wymieniali mu co chwile bo mial z nia problemy- ja nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeyBall Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja tam mam Enmica8NAX+ (Epox 8RDA+) i wcale nie narzekam - nie spotkalem sie jeszcze z RZADNYMI problemami ze strony tej plyty od ok. 1,5 roku. Moja rada - niech twoj kumpel wezmie Enmica - bedzie mial Epoxa RDA+ za toche (ok 90 zl) mniej pieniedzy. Dla porownania: Wyglad Enmica: http://enmic.de/default.php?pg=downloads&dl=4&pid=163 Wyglad Epoxa: http://www.epox.nl/english/products/mother...board/8rda+.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm! ja słyszałem od cioci że Asusy padają :) :) taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe.... miałem 3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd... epoX to dobra firma i nie trzeba się jej bać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mam ta plytke od 1.5 roku , procek smiga jak w podpisie i zero problemow ze stabilnoscia , jestem w 100% zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm! ja słyszałem od cioci że Asusy padają :) :) taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe.... miałem 3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd... epoX to dobra firma i nie trzeba się jej bać :) Nie wiem czy zauwazyles ale kolega chcial zasiegnąc rady na temat firmy epox i jej plyt i wypowiadaja sie ludzie jakie mieli dosawiadczenia z plytami.Nie musisz byc zlosliwy i kpic sobie swoimi glupimi tekstami z kogos kto chce zasiegnąc rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm! ja słyszałem od cioci że Asusy padają :) :) taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe.... miałem 3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd... epoX to dobra firma i nie trzeba się jej bać :) a czy ja nie napisalem: jezeli mialbym dzisiaj kupowac plyte to kupilbym taka sama czyli epox 8rda3i rev3.1 mialem jak widac 4 szt. epox-a 8rda3 (3szt to 8rda3i i jedna 8rda3G) w ciagu dwoch tygodni a ludzie w sklepie gdzie to kupilem na moj widok dostaja nerwicy :wink: ale place to wymagam co do tego ze epox to b.dobra plyta to nie mam najmniejszych watpliwosci ale trzeba uwazac i dokladnie sprawdzic wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 ja mam epoxa, płyta lux, ale właśnie roz*ebał mi się kontroler IDE i mnie troche wkurzyła !!! ogólnie to polecam, zwłaszcza do OC ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Co do Epoxow to tez takiego posiadam :D i nie narzekam ale mialem z nim raz problem - mianowicie padl mi bios, ale teraz juz wszystko jest ok. Ogolnie super sie na niej kreci. Polecam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm! ja słyszałem od cioci że Asusy padają :) :) taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe.... miałem 3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd... epoX to dobra firma i nie trzeba się jej bać :) Nie wiem czy zauwazyles ale kolega chcial zasiegnąc rady na temat firmy epox i jej plyt i wypowiadaja sie ludzie jakie mieli dosawiadczenia z plytami.Nie musisz byc zlosliwy i kpic sobie swoimi glupimi tekstami z kogos kto chce zasiegnąc rady. ty nie miałeś do czynienia z tą firmą więc nie masz tu nic do gadania!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 U mnie nie padla, tylko wystapil konflikt sprzetowy. : P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja mam 8RDA rev 1.1 od roku i śmiga super. Żadnych problemów z nią nie miałem. Kilkanaście razy słyszałem ta fajną melodyjke kiedy się przecholuje z podkręcaniem ale po zresetowaniu CMOS-a zawsze wstawała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 bez sensu taki temat. to zależy od szcześcia, wiadomo jak jest ze sprzętem komputerowym, lubi paść bez przyczyny. i to nie tyczy się tylko EpoXa lecz wszystkich firm! ja słyszałem od cioci że Asusy padają :) :) taki kowalski przeczyta to i bedzie potem pisał na forach jakie to Asusy wadliwe.... miałem 3 abity nf7-s wadilwe i nie rozpowiadam jakie to kiepskie płyty bo tak nie jest. zalezy jaka seria się trafi, od właściwego montażu, jak płyta czy dany sprzet były transportowane itd... epoX to dobra firma i nie trzeba się jej bać :) Nie wiem czy zauwazyles ale kolega chcial zasiegnąc rady na temat firmy epox i jej plyt i wypowiadaja sie ludzie jakie mieli dosawiadczenia z plytami.Nie musisz byc zlosliwy i kpic sobie swoimi glupimi tekstami z kogos kto chce zasiegnąc rady. ty nie miałeś do czynienia z tą firmą więc nie masz tu nic do gadania!!! :evil: Mialem do czynienia z dwoma : epox 8rda: mialem z nia olbrzymie problemy gdy dawalem Vcore wieksze niz 1,85v - nie chciala wstawać, gdy na innej plycie przy tym samym procku dzialala na vcore wyzszym niz 1,85v epox 8rda3+ -bardzo slaba karta dźwiekowa i tez slabe kondensatory na plycie - dwa mi polecialy i wymienilem na plyte innego producenta - wiec wiem o czym mowie kolego przeciwnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ja mam Epoxa 8RDA+ i jestem bardzo zadowolony.Mam ją już 3 miechy (wcześniej miałem Solteka SL-75FRN2-l) i jak narazie żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ja mam Epox 8RDA3G jestem zadowlony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Od 10 m-cy mam 8RDA+ rev.2.1 (przesiadłem się z Solteka SL-75FRN2-l rev."D"). Żadnych problemów z nią nie mam. Bios stabilniejszy,FSB wyższe niż na Solteku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 ja mam od jakis 2-3 lat epoxa 8RDA+ rev 1.1 i jest to plyta uwazana za najtrudniejsza do zabicia na wielu forach zagranicznych miedzy innymi na extreamsystems Mega wypas plyta i bios jakos najbardziej czytelny z tych ktore mialem na nf2 a mialem abita, epoxa, asusa, msi, ecs'a . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 ludzie podajcie jakiegos linka bo ta wyszukajka mniedo furji doprowadza, gdzie moge znalezc jakies zlote rady, czy cos takiego, bo chce duzo poczytac o tym 8rda+ i wogole o epoxach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 ludzie podajcie jakiegos linka bo ta wyszukajka mniedo furji doprowadza, gdzie moge znalezc jakies zlote rady, czy cos takiego, bo chce duzo poczytac o tym 8rda+ i wogole o epoxach...chociażby http://www.amdboard.com/epox8rdap.html -masz tam wiele testów tego Epoxa. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Ja tam mam Enmica8NAX+ (Epox 8RDA+) i wcale nie narzekam - nie spotkalem sie jeszcze z RZADNYMI problemami ze strony tej plyty od ok. 1,5 roku. Moja rada - niech twoj kumpel wezmie Enmica - bedzie mial Epoxa RDA+ za toche (ok 90 zl) mniej pieniedzy. Dla porownania: Wyglad Enmica: http://enmic.de/default.php?pg=downloads&dl=4&pid=163 Wyglad Epoxa:http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda+.htm ok wszystko ladnie, masz takiego to spox, psuje sie? a tak poza tym to gdzie go moge kupic i jk potem z gwarancja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...