Marcin_gps Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 ktoś na forum wcześniej napisał że ten progs moze skracać żywotność procesora bo wyłącza nieużywane bloki CPU a jak są potrzebne to je włącza , jeśli to prawda to spadnie żywotność , jak byś włączał pc np. 100 razy dziennie to na pewno by żywotność spadła :D na ABICIE AN7 ten program nie działa.... 8O co za farmazony, AFAIK to przedluza zywotnosc proca! jakim cudem niby ma skracac, wytlumacz prosze bo nie wiem a co do dyskow, to calkiem inna sytuacja przeciez tam sa mechaniczne czesci, wiec nijak sie to ma do proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek7955 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Mam płytę ECS k6s5a na sis745. Po zainstalowaniu s2k bylo obniżenie temoperatury, ale dzwięk też zaczął się psuć.Problem ten opisany jest na stronie http://www.cpuidle.de/faq.php Q: My audio is all scratchy when CpuIdle is running? A: This is a problem with certain chipsets. According to some users, either on-board sound or PCI sound might work better. If you are using a VIA chipset, or more precicely the VIA 686B southbridge, you can try the VIA latency patch, please consult Google (previously www.networking.tzo.com/net/software) for more details. If you are using a SiS chipset (tested on the ECS K7S6A board with Award BIOS), you can try changing the BIOS settings. On the K7S6A, you can choose which bus is used to connect the on-board AC97 audio device, either PCI or embedded. Changing from PCI to embedded has been reported to work, the setting can be found under Integrated Peripherals -> SiS On Chip PCI -> AC97 Access Interface. For nForce2 chipsets currently no workarounds are known. W przypadku mojej płyty jak opisane wyżej trzeba zmienić opcje w biosie, aby AC97 łączył się nie przez PCI, a embedded. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 O w morde... Nie wierzylem, ze to sie moze udac, ale jednak... Ten program dziala. Mnie temperatura na procku spadla o 9-10 stopni (z 47 do 37-38 ). Nie mam problemow z muza (sprzet jak w podpisie). Nie mam takze problemow z USB (Microcom ISDN USB Porte Plus). Po prostu rewelka. Pod koniec tygodnia dam info o tym jak sie zachowuje na innym sprzecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 A jak wygląda w stresie ten program bo w stresie nic nie pomaga mi a wam ? jedynei w spoczynku dajcie znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Bo ten program pomaga w idle..i do tego zostal stworzony.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a jest cos co pomaga w stresie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 W stresie to Ci dobre chlodzenie ma pomoc-nie ma innej drogi-ewentualnie mozesz zanizyc taktowanie proca i jego vcore jesli Ci zalezy na nizszej temp.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p@vel Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 U mnie S2Kcontrol (64/64) zbija tem. o 10 stopnie ale zmniejsza napiecia takze na procesorze wiec chyba przestane tego uzywac. PS. Do monitorowania uzywam Hmonitor'a i w okienku AUX(nie wiem dokladnie co to jest) pokazuje mi na czerwono , mam tam 2,66 . Jest za niskie napiecie czy program zle to odczytuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.ucas Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 witam mam pytanko! jak to dziala ze obniza temp nie zchodzac z wydaności... i jeszce jedno ! jak go skonfigurowac aby byl najwydajniejszy. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Było to opisane w tym temacie, Nie rozpisując się, temp spada tylko w Idle (jak nic nie robisz na kompie)bo są odłaczanie niepotrzebne części procka (gdzieś była mowa o magistrali ale nie chcę mi się szukać). Konfigurujesz tak byś nie miał problemów ze sprzętem (poprubuj, ja mam 64, 64). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 O dziwo programik mi nie obniżyl temp :blink: Jak sie dowiedziałem to fabrycznie mam juz właczone instrukcje HLT na płycie. a tak pozatym zeby nie odpalac coagle programika polecam pewną modyfikacje : pelen poradnik modyfikacji HLT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 jak ja to zainstaluję to mi chyba to mi płyn w chłodzeniu zamarznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonyy19 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 siema. czy to działa na sempronach?? probowal ktos? ja zainstalowalem i nie zanotowalem wielkich spadkow temperatury. aktualnie mam 52 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) zwyczajne wylaczanie nieuzywanych instrukcji CPU ,dziala super jesli bawimy sie tylko na necie czy word itd. w programach ktore nieobciazaja proca powyzej 75% (przy 75%++ wylaczamy progsa obowiazkowo) - inaczej zamulimy CPU wylaczajac instrukcje HALT(zatrzymujac) obnizamy wydzielanie ciepla z CPU zamiast np. 40, 60W itd.W mamy duzo mniej sprawdzcie w progsie (podaje) CBId - Central Brain Identifier (+) http://cbid.amdclub.ru/files/cbid760.zip co za tym idzie przy slabszych zasilkach mozna zauwazyc poprawe odchylen napiec Volt(CPU) to na (+) przy wlaczeniu HALT mozna zobaczyc nadmierna prace cewek ktore na siebie przejmuja niewykorzystany W(moc CPU) i czasem powoduja bzyczenie d:: efekt (-) takze przy chipsetach VIA w pracy HALT moga wystapic bledy w dzialaniu kart zintegrowanych (VIA vinyl AUDIO) AC'97 - czemu sie tak dzieje do konca niezbadane ale podejzewam nadmierna prace mostka poludniowego (-) >>>> tak dziala na wiekszosci plyt AMD >>w info masz spis a czy to Sempron czy Athlon XP, Venice itd. niema znaczenia >>>> jeszcze jedno tego typu programy zwiekszaja zywotnosc proca, chyba to jest oczywiste, przecierz CPU niechodzi wtedy na maksa i wydziela duzo mniej mocy(W) ustawienia zalecane dla wiekszosci w pracy w IDLE 16/16 32/32 64/64 mozna ustawic jak ssamy np. cosik z neta DC++, torrent na noc nic nierobimy na kompie wtedy bardzo sie przydaje funkcja 64/64 Edytowane 12 Grudnia 2005 przez XiAo_20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...