pionaj Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 kirk to teraz ciebie pytam ,,(usatwiwnia 16/16 ),, co ustawiłes gdzie i dlaczego taka wartosć ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiecz Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 a teraz mam temperaturke 39 stopni po wylaczeniu winampa!! zadziwiajacy jest ten program Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 lukpiecz no juz się tak nie dziw pare lat temu byl Vcool i robil to samo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiecz Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ciekawe jest to ze po wylaczeniu programu temp proca mi nie wzrosla!!! wciaz mam 39 stopni!! a po restarcie kompa znow powrot do 54!! Uruchamiam program na minutke, spadek do 39 stopni, wylaczam go i temp sie trzyma na takim samym poziomie!!! Ktos mi wyjasni dlaczego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 dlatego że jak odpalisz programik to zmienia on pewne wpisy ale w danej sesji (ustawienia te są resetowane po restarcie)dopiero jak dasz opcje autostart bedziesz miał go czynnym po każdorazowym włączeniu kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ciekawe jest to ze po wylaczeniu programu temp proca mi nie wzrosla!!! wciaz mam 39 stopni!! a po restarcie kompa znow powrot do 54!! Uruchamiam program na minutke, spadek do 39 stopni, wylaczam go i temp sie trzyma na takim samym poziomie!!! Ktos mi wyjasni dlaczego?? Bo go faktycznie nie wyłączasz, tylko zamyksz ikonę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiecz Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 ale w procesach go nie mam, wiec gdzie on sie ukrywa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 jak go zamykasz to faktycznie go wyłączasz ale fukcje NB które odłaczaja nieużywane bloki procka dalej działają.. więc w sumie fajnie by było jakby ktoś zrobił wersje któa sie uruchamia.. wlącza co trzeba.. i usuwa z pamieci.. ;] heh ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 kisio, tak dziala wpcredit , a dokladniej wpset - i jest w tym topicu link do pliku razem z opisem i dziala, wiem bo wczoraj mialem reinstall windy i wlasnie wpcreditem sobie zrzucam temperaturke i dziala praktycznie tak samo ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 fajnie by było jakby ktoś zrobił wersje któa sie uruchamia.. wlącza co trzeba.. i usuwa z pamieci.. ;] heh ;] Włąściciele Asrocków k7s8x(e)(sis 746 i 748) mają to w biosie. :D Kisio ty masz ECS L7S7A2 na sis 746 więc może też jest taki bios do twojej płytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 hmm.. może może.. ale ja tam wole sój stabilny ;) n0rbi> a ma toto suporcik do mojego chipsetu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 kisio, hmm no co do supportu to niestety nie wiem czy ma do sisa .... sprobowac warto, ale chyba z tego co mi sie zdaje to nie ... ale moze warto poeksperymentowac z biosem ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ja już dawno sobie wpcreditem zrobiłem co i jak i się nie dziwię że u mnie nie działa. Jednakże po przeczytaniu dwóch pierwszych stron podekstutowanych użytkowników liczyłem na coś więcej. Ale cudów nie ma... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Oj chłopcy, chłopcy! (i dziewczynki?) nie pomnę jak nazywa się ta funkcja, ale jest sprzętowa- obsługiwana przez CPU istnieje toto chyba od czasu K6... Nic dziwnego więc, że jak wyłączycie programik, to nie ma procesu (bo go wyłączyliście), a działa! Po prostu ta funkcja procka jest dla OS-u "przezroczysta"! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Siemka Nie dziwcie sie ze jak seti dzialczy to temp proca nie spada, cudow nie ma pozatym lepiej jest wylaczyc i zresetowac kompa przed odpaleniem seti. Dalczego ? otoz dlatego ze zauwazylem ze znacznie sie wydluzaja czasy obliczen WU, wyszedlem z chaty na 1,5h i jak wychodzilem bylo 18% po powrocie 68% !!! a przeciez juz powinien robic kolejna jednostke, wylaczylem go, zrobilem reset i dostal odrazu niezlego kopa, skonczyl jednostke w 30min.... Zreszta mam ASrcoka i jak tylko zalatiwe FDD (bo sie spail) zakualizuje BIOSa i oleje te wszystkie "cudowne" progsy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiecz Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 ja z tego programu skorzystalem z czystej ciekawosci, mi tam temperatura rzedu 50-60 stopni na moim procku nie przeszkadza, poki wszystko chodzi stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 program chodzi cycus winamp i NFS5 chodza bez problemu temp w stresie taka sama jak bez programu w idle na diodie spadla z 53C do 36C ,pod socketem z 42C do 38C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Moze ktos wrzucic na ftp lub smtg bo od paru godzin probuje to sciaganc i nie daje sie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ja przy niewielkim uzyciu cpu (winamp, stronki) zanotowalem spadek ~7* (32/32) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 dzik a co to ustawiłeś 32/32 co to jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Sam konkretnie nie wiem co to jest (Halt Disconnect Divisor/ Stop Grant Divisor) ale testowalem sobie rozne opcje i te wygladaly mi na odpowiednie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 kisio : wpcredit nic mi nie dał, temp sobie rosła do standardowych 35*C a jak włączę s2kcontrol to jest ok 27*C. a chb127 rulezz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 niesamowite!!!! temp. mi spadła z 46 w idle do 40 c !!!! na jakiej zasadzie to działa??? i powiedcie mi czy w programie trzeba włączyć bus disconect ??? bo ja włączyłem a wszystkie sówaki dałem na max , dobrze zrobiłem ??(co okresla się tymi sówakami??) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Rewelacja spadek z 43C do 36C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 j.h.hudy poczytaj wątek , wszystko masz napisane. a jak dałeś na max to miłych restartów życzę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 a jak mam dać (32x32 w tych sówakach) ???? bus disconect musi byc włączony?? heh mam 39c i zero restartów :lol: aha czy ten progs może osłabic zywotnosc jakiejs czesci w pc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 no to po dlugim okresie bezuzytecznosci doszedlem do 35C dioda i 36C socket no i przy okazji odkrylem ze czujnik w sockecie jest zle wyskalowany o ten 1-2 C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 no to po dlugim okresie bezuzytecznosci doszedlem do 35C dioda i 36C socket no i przy okazji odkrylem ze czujnik w sockecie jest zle wyskalowany o ten 1-2 C :D Przy więszym obciążeniu proca (większej temperaturze rdzenia) różnice mogą sięgać do nawt 8-10*C. Więc niestety hurraoptymizm jest przedwczesny. Jak dla mnie program lipny. Powtarza wpisy po wpcredit, więc żadnej Hameryki nie odkrywa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 no to po dlugim okresie bezuzytecznosci doszedlem do 35C dioda i 36C socket no i przy okazji odkrylem ze czujnik w sockecie jest zle wyskalowany o ten 1-2 C :D Przy więszym obciążeniu proca (większej temperaturze rdzenia) różnice mogą sięgać do nawt 8-10*C. Więc niestety hurraoptymizm jest przedwczesny. Jak dla mnie program lipny. Powtarza wpisy po wpcredit, więc żadnej Hameryki nie odkrywa ;)nie bardzo rozumiem o co ci chodzi temp przy obciazeniu jest wieksza na diodzie to logiczne ale jezeli rdzen jest wystudzony przez dlugi okres czasu to temp pod procem nie moze byc wieksza od rdzenia ,a powinna byc nawyzej rowna to wlasne te 1-2 C zawyzania czujnika co do programu to jest latwy w obsludze i dziala i to najwazniejsze grac nie przeszkadza ,jakbym liczyl cos na czas to bym nie wlaczal ,a tak przynajmniej wiatrak nie musi chodzic na chlodnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Chodziło mi tylko o to że wiedza o kalibracji akurat nic nie wnosi do sprawy, bo jedynie możesz stwierdzić, że temperatury są zbliżone w IDLE. A to faktycznie IMHO nic nie daje. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...