snaczu Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam stare wygi :) nie dawno dowiedzialem sie o tym programie, instalnolem sobie, ale nie wiem czy dobrze wszystko ustawilem. Moj kompik to ** Atlon XP2000+, Abit Guru NForce chipset, DDR 512MB ** podkrecony na zegar 1,88GHz po instalacji i zanzaczeniu "ENABLE BUS DISCONNECT" nie dzieje sie nic :( nie wiem czy tymi sowaczkami trzeba cos poprzesowac? kumpel mi powiedzial ze pierwszy HALT DISCONNECT DIVISORS zostawiamy na 8, a STOP GRAND DIVISORS dajemy na 512, czy to jest prawidlowe ustawienie ?? prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ktos moze sprawdzaB dziaBanie tego programu na Epox-ie ???????? I jak wszystko dziala (stabilnie , nic sie nie chrzani)???Od tygodnia działa stabilnie i nic się nie chrzani . Temp. w idle 8*C mniej, ustaw. 32/32. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Co chłodzi wydajnie programowo S2KControl czy CPU IDLE pro 6 na nForce2? Sprawdzał ktoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluigi Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 A czy ten program nie ma żadnych skutków ubocznych?? Bo chciałbym sie cieszyć jek najdłuższym życiem proca. Mam ustawione na 32/32 i spadło mi o 3C. UPDATE. PO WŁĄCZENIU TEGO PRGRAMU ZACZYNA MI COŚ "SYCZEĆ" NA MOBO (w podpiesie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Jest też tki programik: Central Brain Identifier W nim również można włączyć chłodzenie proca. Halt State mam nieaktywne (bladoszare) dlaczego :( A to ani S2K control nie dają ani 0,5 C różnicy. Niezależnie co ustawię zero reakcji. Czy ten progs działa we wszystkich OS'ach?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Progs spoko mi dziala, temp spadla o 6C, dzwiek sie nie chaczy na SB Live!5.1 Jedyny problem to to, ze jak go wlacze to mi cos zaczyna piszczec w mobo :/ Wie ktos o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Progs spoko mi dziala, temp spadla o 6C, dzwiek sie nie chaczy na SB Live!5.1 Jedyny problem to to, ze jak go wlacze to mi cos zaczyna piszczec w mobo :/ Wie ktos o co chodzi? Moze piszczy z bolu, ze ktos probuje ja hamowac :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluigi Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Progs spoko mi dziala, temp spadla o 6C, dzwiek sie nie chaczy na SB Live!5.1 Jedyny problem to to, ze jak go wlacze to mi cos zaczyna piszczec w mobo :/ Wie ktos o co chodzi? No i umnie to samo :/ Więc chyba muszę zrezygnować z tego narzędzia... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Jest też tki programik: Central Brain Identifier W nim również można włączyć chłodzenie proca. Halt State mam nieaktywne (bladoszare) dlaczego :( A to ani S2K control nie dają ani 0,5 C różnicy. Niezależnie co ustawię zero reakcji. Czy ten progs działa we wszystkich OS'ach?? U mnie tez w CBI Halt State jest nieaktywne. Ktos moze wie dlaczego? Do tego, po wlaczeniu S2K lub podobnego programu (znalazlem na stronie z CBI taki maly programik, ktory robi to samo) charczy dzwiek, a temperatura spada tylko max o 3*C w idle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio1 Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Jeśli dobrze pamiętam to nforce2 i tak nie obsługuje tego HALTA ale to kwestia biosu czy ta funkcja jest aktywna czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 A czy wie ktos czemu plyta mi zaczyna piszczec po aktywowaniu tego programu i jak temu zaradzic? Czy to piszczenie moze byc niebezpieczne? Bo jak zamkne obudowe to go nie bedzie slychac, a zawsze to z 8C mniej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 u mnie brak piszczenia, temperaturki w idle 24-26*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Witam wszystkich :) Przepraszam przeczytalem temat od początku do końca (troche to zajęło). Na stronie ruskiej nie moge sciągnać programu o którym tu mowa. Również przejżałem google i niestety z marnym sktukiem. Bardzo prosze o podanie namiarów. Dziękuje KAMIL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 http://www.stargaz0r.nm.ru/ tu http://www.stargaz0r.nm.ru/files/s2kctl12b53.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 u mnie na 2500@2,09Ghz na 1,75v boxowy cooler "chłodzi" do 45C przy otwartej obudowie, po wlaczeniu programiku spada do nawet 34C przy idle, jak cos robie 36-38C przy czym moj asrock zaczyna robic cichutkie "szzzzzzzz" i nie wiem co to, dochodzi z okolic proca :| (aha, uzywam CPU Idle Extr.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluigi Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 u mnie na 2500@2,09Ghz na 1,75v boxowy cooler "chłodzi" do 45C przy otwartej obudowie, po wlaczeniu programiku spada do nawet 34C przy idle, jak cos robie 36-38C przy czym moj asrock zaczyna robic cichutkie "szzzzzzzz" i nie wiem co to, dochodzi z okolic proca :| (aha, uzywam CPU Idle Extr.) U mnie dokładnie to samo, też słysze pisk, albo syczenie. Dawało to efekt, więc wolał bym z tego korzystać, ale jeśli ma to spowodować uszkodzenie płyty głównej to zrezygnuje. Może kondensatory tak piszcza, tylko jak wyłąćże program i zrestartuje kompa, przestaje piszczeć! Bardzo Prosze o odp.! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 moze cewki piszcza tylko troche dziwne bo przy dzialaniu programu spada pobor pradu przez procesor i to radykalnie wiec moze w asusach przy malym obciazeniu cewki wpadaja w rezonans i halasuja u mnie na Abicie nie zauwazylem tego zjawiska a z wylaczonym wentylem na chlodnicy komp chodzi cicho nie sadze by mialo to sie przyczynic do uszkodzenia plyty glownej -bardziej by mi przeszkadzal sam dzwiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jeżeli ten program chłodzi proca w sposób taki, że wyłącza nie używane rejony proca i NB to ja dziękuję za taki szajs przecież żeby znowu włączyć dany obszar proca potrzeba chwilę czasu, to są milisekundy, ale jednak są... poprostu nie chce mi się wierzyć, że tweakowcy uwierzyli w taką mrzonkę :lol: :lol: jestem w szoku! HAHA! i jeszcze te teksty, że któryś ma 24*C na procku :lol: ludzie... jak program który częściowo blokuje dostęp komendom do procesora może nie zwalniać jego pracy?! przecież to jest oczywiste, że tak!!! dobrym przykładem może być jakość odtwarzania mp3 podczas włączonego tego badziewia... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Piszczenie wystepuje nie tylko na Asusach, bo na moim Gigabycie tez :( A szkoda, bo fajnie chlodzilo w idlu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio1 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jeżeli ten program chłodzi proca w sposób taki, że wyłącza nie używane rejony proca i NB to ja dziękuję za taki szajs przecież żeby znowu włączyć dany obszar proca potrzeba chwilę czasu, to są milisekundy, ale jednak są... poprostu nie chce mi się wierzyć, że tweakowcy uwierzyli w taką mrzonkę jestem w szoku! HAHA! i jeszcze te teksty, że któryś ma 24*C na procku ludzie... jak program który częściowo blokuje dostęp komendom do procesora może nie zwalniać jego pracy?! przecież to jest oczywiste, że tak!!! dobrym przykładem może być jakość odtwarzania mp3 podczas włączonego tego badziewia... Chyba nie do końca rozumiesz sens działania tego programiku. Jego działanie polega na chłodzeniu procka w IDLE!!! Pod pełnym obciążeniem (przynajmniej teoretycznie) program nie ma żadnego wpływu na wydajność czy też temperaturę bo procesor nie wchodzi w stan uśpienia kiedy ma coś do roboty - logiczne chyba. Co do dźwięku to oczywiście mogą wystąpić zakłócenia różnego rodzaju, choć ja nie mam takich problemów, może dlatego że mam wyjście cyfrowe SPDIF. Ostatecznie nie ma obowiązku używania, jeśli ci nie pasuje to nie używaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 u mnie niestety program tez nie dziala. to samo z cbi :( moze to wina biosu? ktos to probowal z ta plyta ecsk7s5a i tym biosem (honey-x)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluigi Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Piszczenie wystepuje nie tylko na Asusach, bo na moim Gigabycie tez :( A szkoda, bo fajnie chlodzilo w idlu :( Ale ktoś z was sądzie że to może zaszkodzić płycie?? Bo niewiem czy używać, mam dośc wysokie temp. na procu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Tez sie wlasnie zastanawiam czy to piszczenie moze zaszkodzic... Niektorzy maja w plytach cewki, ktore normalnie zawsze piszcza, jak np moj kumpel i sie tym nie przejmuja. Z tym, ze normalnie piszczace cewki przestaja jak sie wygrzeja, a piszczenie spowodowane tym progsem watpie zeby ustalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jaka jest różnica pomiędzy tym programikiem a cpu idle extreme? bo załączyłem i nie zauważam żadnej różnicyjaka jest różnica pomiędzy tym programikiem a cpu idle extreme? bo załączyłem i nie zauważam żadnej różnicyjaka jest różnica pomiędzy tym programikiem a cpu idle extreme? bo załączyłem i nie zauważam żadnej różnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 rada dla tych którym nie działa programik: w Biosie jest opcja "CPU disconnect function", która musi być bezwzględnie ENABLED! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluigi Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Tez sie wlasnie zastanawiam czy to piszczenie moze zaszkodzic... Niektorzy maja w plytach cewki, ktore normalnie zawsze piszcza, jak np moj kumpel i sie tym nie przejmuja. Z tym, ze normalnie piszczace cewki przestaja jak sie wygrzeja, a piszczenie spowodowane tym progsem watpie zeby ustalo. Nie wiem czy ktoś udzili nam na tym forum odpowiedzi: Bardzo prosze o odpowiedź na moje pytanie, są teraz upały i na podkręconym procesorze (11*205 1,6v) mam 47/48 w idlu. Jak uruchamiam teg program, to na ustawieniach 8/8 osiagam 43C, IMHO niezły wynik. Bardzo zależy mi na odpowiedzi: Czy piszczene (czy też syczenie) na mojej płycie po uruchomieniu programu, może doprowadzić do wiekszego zuzycia podzespołu, bądź do jegouszkodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuAsAr Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 O ja cie ten tego, fajny programik z 52 stopni zrobilo sie 34 stopni :]. Ale to i tak nie program dla Audio maniakow (zwlaszcza jak ktos uzywa sluchawek, trzeszczy, ze nie mozna wytrzymac, a jak sie rusza myszka to juz wogule sie nie da :wink: ) , nic nie zwalnia, mp3 dzialaja normalnie, napiecie proca o 0,1 V poszlo do gory :? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Dobra - teraz kilka pytań odemnie 1. Czy na moim mobo i CPU (Mobile) będzie ładnie działać ? 2. Jak to działa ?? 3. Czy przy moim Audigy nie ma problemów z dzwiękiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 1 >>> Nie sprawdzisz - nie dowiesz sie :idea: :twisted: 2 >>> bylo w tym temacie pisane - przejrzyj od poczatku 3 >>> to tym bardziej musisz sam zobaczyc na wlasnej skorze :idea: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaczu Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Dobra Panowie i Panie, po zakupie Aerogate II zauwazylem ze temp. proca spada z 42.5 az do 37 stopni, wiec jest OK :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...