Skocz do zawartości
JoTgiE

MSI MegaStick 128MB problem.POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wtam.

Jest to zabawka wszystko w jednym (MP3,Dyktafon,Pendrive,Radio..)

Problem polega na tym ze podczas zgrywania z tej "zabawki" jakiegokolwiek pliku komp sie przymula i zwiesza do czasu gdy nierozłącze MegaStica.Co ciekawsze komunikacja w drugą strone tzn. z kompa do Megastica jest bezproblemowa...Cały proces zgrywania i nagrywania odbywa sie oczywiscie przez port USB 1.1 :-) i tutaj chyba jest cały problem, ponieważ urządzenie na innych kompach działa bezproblemu w obydu kierunkach więc obstawiam porty w swoim kompie. Podpinam inne urządzenia usb i niema problemów więc niemam pojęcia o co chodzi... podczas jednej z prób wgrania nowego softu do Megastica otrzymałem taki komunikat: "przekroczony czas semafora". Probowałem powłączać jakieś usługi systemowe, ustawić porty usb ale tam niema zabardzo co ustawiać.... i nic..

Czy ktos sie spotkał juz takim problemem i komunikatem ?? O jaki "semafor" chodzi?? Czy mozna zmieniać i regulowac parametry pracy portu usb??

Dodam jeszcze że OS to Win XP Profesional z SP1 i całą masą łatek.

Za info Dzięki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy masz przydzielone IRQ dla USB, zrob screenshota z menedzera urzadzen albo opisz tutaj jakie masz urzadzenia moze nie masz np jakis sterow dla usb 2.0 lub cos w tym stylu, masz zainstalowany driver do tego megasticka? mozesz probowac wymienic firmware

Sprawdz liste FAQ

http://www.msi.com.tw/program/service/faq/...A%20Stick%20128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są przydzielone IRQ do usb ,a nawet współdzielone z dzwiekiem na przerwaniu 20,21,22 ale nawet jak dźwięk wyłącze i działają samodzielnie to nic niezmienia.

Menadżer wygląda tak:

Dołączona grafika

Co do sterów to nie są one wymagane pod xp ale i tak zaistalowałem je sciągając oczywiscie najświeższe ze stronki msi; firmwear oczywiśćie też zaktualizowałem do najnowszego ale to juz musiałem wykonać na innym kompie bo u mnie w połowie wyskakiwał wcześniej wspomniany komunikat. Urządzenie niewymaga sterów pod usb 2.0 bo jest w standardzie 1.1 ale juz wyprobowałem na włączonym usb 2.0 i wyłączonym i bez rezultatów.

Co ciekawsze zdesperowany zainstalowałem swieżutki system i dalej to samo......postanowiłem sprawdzić jak sie zachowa pod Linuxem Knopixem i o zgrozo ten sam motyw...

Może to mobo ma coś uwalone, bo z servisu przyjechała jakiś czas temu i był wymieniany mostek południowy i podobno jakieś inne częsći w koło niego....No ale jak tak by było to inne urządzenia usb by niedziałały a działają....mam cyfrówke i bezproblemu zgrywam z niej fotki...

POMOCY!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi