JoTgiE Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Wtam. Jest to zabawka wszystko w jednym (MP3,Dyktafon,Pendrive,Radio..) Problem polega na tym ze podczas zgrywania z tej "zabawki" jakiegokolwiek pliku komp sie przymula i zwiesza do czasu gdy nierozłącze MegaStica.Co ciekawsze komunikacja w drugą strone tzn. z kompa do Megastica jest bezproblemowa...Cały proces zgrywania i nagrywania odbywa sie oczywiscie przez port USB 1.1 :-) i tutaj chyba jest cały problem, ponieważ urządzenie na innych kompach działa bezproblemu w obydu kierunkach więc obstawiam porty w swoim kompie. Podpinam inne urządzenia usb i niema problemów więc niemam pojęcia o co chodzi... podczas jednej z prób wgrania nowego softu do Megastica otrzymałem taki komunikat: "przekroczony czas semafora". Probowałem powłączać jakieś usługi systemowe, ustawić porty usb ale tam niema zabardzo co ustawiać.... i nic.. Czy ktos sie spotkał juz takim problemem i komunikatem ?? O jaki "semafor" chodzi?? Czy mozna zmieniać i regulowac parametry pracy portu usb?? Dodam jeszcze że OS to Win XP Profesional z SP1 i całą masą łatek. Za info Dzięki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Sprawdz czy masz przydzielone IRQ dla USB, zrob screenshota z menedzera urzadzen albo opisz tutaj jakie masz urzadzenia moze nie masz np jakis sterow dla usb 2.0 lub cos w tym stylu, masz zainstalowany driver do tego megasticka? mozesz probowac wymienic firmware Sprawdz liste FAQ http://www.msi.com.tw/program/service/faq/...A%20Stick%20128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Są przydzielone IRQ do usb ,a nawet współdzielone z dzwiekiem na przerwaniu 20,21,22 ale nawet jak dźwięk wyłącze i działają samodzielnie to nic niezmienia. Menadżer wygląda tak: Co do sterów to nie są one wymagane pod xp ale i tak zaistalowałem je sciągając oczywiscie najświeższe ze stronki msi; firmwear oczywiśćie też zaktualizowałem do najnowszego ale to juz musiałem wykonać na innym kompie bo u mnie w połowie wyskakiwał wcześniej wspomniany komunikat. Urządzenie niewymaga sterów pod usb 2.0 bo jest w standardzie 1.1 ale juz wyprobowałem na włączonym usb 2.0 i wyłączonym i bez rezultatów. Co ciekawsze zdesperowany zainstalowałem swieżutki system i dalej to samo......postanowiłem sprawdzić jak sie zachowa pod Linuxem Knopixem i o zgrozo ten sam motyw... Może to mobo ma coś uwalone, bo z servisu przyjechała jakiś czas temu i był wymieniany mostek południowy i podobno jakieś inne częsći w koło niego....No ale jak tak by było to inne urządzenia usb by niedziałały a działają....mam cyfrówke i bezproblemu zgrywam z niej fotki... POMOCY!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 No skoro tak piszesz to chyba muszę się z Tobą zgodzić, też bym wnioskował że mobo jest uszkodzone, to bardzo prawdopodobne o ile kłopoty są tylko na niej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...