mariolife Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 potrzebuje cos do schlodzenia xp1700 palomino ,czy te coolery sa dobre,chodzi mi o chalas i o wydajnosc bo go moze podkrece ,lubie arctica bo mialem kiedys na celeronie 1,7 i byl super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 www.pclab.pl wpisz w wyszukiwarce test 22 coolerów będziesz miał najlepsze 3 testy jakie widziałem wszystkie wykonane na jednej platformie. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Z tego co sie orientuje, to obydwa maja mega duze branie. Ale podobno arctic jest glosniejszy :roll: . Dlatego chyba zaopatrze sie w whisper rock4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolife Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 cos,mi sie wydaje, ze po przejrzeniu tego SUPER TESTU wybiore glacialtecha cooper silent breeze 2,tylko gdzie go kupic na cooling.pl go nie maja :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Z tego co sie orientuje, to obydwa maja mega duze branie. Ale podobno arctic jest glosniejszy :roll: . Dlatego chyba zaopatrze sie w whisper rock4. własnie kupilem WS4 i powiem że jest cichy słychac może nie nieśłyszalny ale dosyć cchy słychac szum powietra i jeszcze troszeczku wentyl temperaturki na AXP 1,7+@166x12,5(1,55V niestety kedyś było 1,5 v przy tych ustawieniach ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 ja mam tego glacialtecha silent breeze 462 na 1700 palomino noi temp 60 stopni . jest cichy ale moglby lepiej chlodzic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Polecam WR4 naprawde jest cichy, w moim zestawie bardziej slychac zasilacz niz coolera :) Temperature przy idle trzyma na poziomie 46C a w stresie max to 53C (gry, Prime95), procek caly czas krecony 1.6@2.1, wiec z wydajnoscia nie jest tak zle :D . No i cena tez jest plusem bo na allegro juz za 40 zeta mozna go kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 wr4 jest cichy, ale na dole strasznie nie rowny. szlifowanie spodu wymagane :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 ja mam arctica i moge potwierdzic, ze jest baaaardzo cichutki. polecam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 ja mam arctica i moge potwierdzic, ze jest baaaardzo cichutki. polecam :] No cichutki... a jaka masz temperature i na jakim sprzecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Z tego co sie orientuje, to obydwa maja mega duze branie. Ale podobno arctic jest glosniejszy :roll: . Dlatego chyba zaopatrze sie w whisper rock4. własnie kupilem WS4 i powiem że jest cichy słychac może nie nieśłyszalny ale dosyć cchy słychac szum powietra i jeszcze troszeczku wentyl temperaturki na AXP 1,7+@166x12,5(1,55V niestety kedyś było 1,5 v przy tych ustawieniach ) klejny dodatek 200x10,5@1,65 44-45 w pełnym stersie ( seti ) szkoda że mam takie wujowe pamieci srobowałebym na 220 niby twinmosy a szajs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_24 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Pojawilo sie w sieci porownanie tych coolerow na twojepc.pl http://twojepc.pl/artykuly.php?id=zestawie...oolerow_05_2004 Jednym slowem arcticki najcichsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 No noooo piekny tescik. Wlasnie na takim mi zalezalo - nareszcie porownanie spire IV i arctica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike7801 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Mam Arctic'a 2 TC rev. 2 na prawdę jest bardzo cichy można powiedzieć niesłyszalny do ok 1800 rpm, z ciekawości kupiłem kiedyś WR4, aby przetestować jednak szybko oddałem. Whisper jest wg. mnie dość głośny, choć ma opinię cichego. Wierzcie mi miałem w ręku oba i różnica jest ogromna. Co wydajności to ta trochę na korzyść WR4, ale tylko ze względu na obroty, gdyby oba kręciły się z identyczną prędkością przypszczam, że wynik byłby zbliżony. Zdecydowanie polecam Arctic'a jest w stanie schłodzić taką konfigurację jak w podpisie, na więcej już niestety nie wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Chyba ja mam inny słuch albo potrzeby :). Co z tego że Arctic przy 1800 rpm jest cichy skoro nie chłodzi a jak chłodzenie rozpoczyna około 2800 rpm a wtedy na pewno nie jest cichy. Dodatkowo mój egzemplarz był ciety z płyty winylowej (rowki na paznokieć ). Ogólnie spodziewałem się więcej po Arcticu ale skoro inne są głośniejsze od niego to aż boję się pomyśleć jak one dają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...