Głąb Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Witam. Ostatnio dorwałem radiator z coolera Titan'a i pociąłem go żeby schłodzić pamiątki na grafie (GF4 Tt 4200 64MB). Radiatory są niby duże, czyli możnaby nieźle kręcić, tylko nie wiem za bardzo jakim sposobem je przykleić... Kupiłem nawer miedzianą taśmę termo AXA (jest na cooling.pl), ale ona jakoś słabo trzyma, jest w ogóle mało elastyczna... Może jakimś klejem, ale wtedy straciłbym gwarancję :) A może po prostu jakiś sposób lepszy z tą taśmą?? Może ją jakoś podgrzać żeby była bardziej elastyczna? Pamiątki bez radiatorów idą max@587mhz (bo to 4ns) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 po jedenej stronie karty masz pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Nie wiem... ja czytalem gdzies... ze ktos zrobil taki myk: na srodek dal paste, a na rogach rzucil klej i podobno do dzisiaj trzyma. Ogolnie to CHYBA malo kto poleca tasmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 taśma od rosia trzyma super, wystarczy kostkę pamięci papierkiem 320 lub drobniejszym minimalnie zmatowić i przetrzeć rozpuszczalnikiem, trzyma jak głupie. bez tego zabiegu kostki są tłuste i śliskie. oczywiście zmatowić a nie trze cna wylot, napis na się nie zetrzećdo końca. spróbuj tak głąb (ale żeś ze ksywę wyrał). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 on ma gware na tą karte, a jak pojeżdzisz na pamieciach papierem ściernym to napewno w servisie się niekapną ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 A co powiecie na silikon? Używał ktoś? Ja kiedyś przykleiłem wntyla do TNT2, ale ona to pewnie bez niego by poszła :) Nawet nei wiem czy ten silikon był termoprzewodzący - a tu raczej taki trzebaby zasosować. Jak ktoś się już tym bawił to proszę o komentarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 ta bardzo dobrze trzyma http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37951 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 taśma od rosia (mam polecam) + ewentualnie jakies zaciski z drutu (watpie czy beda potrzebne).. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 thermopox, ale ciezko oderwac i nie wyczyscisz jakis docisk i zwykla pasta- latwo sciagnac i wyczyscic, trudniej zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 ja mam silikon i trzyma jak cholera, chociaz nie wyglada ale dziala na rogach po kropelce silikonu po srodku mam paste termoprzewodzacą i trzyma, polecam i mysle ze silikon tez zejdzie fajnie jak się bedzie chciało :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Tasma termoprzewodzaca firmy 3M sporo ostatnio bylo na allegro cena to 7zł za 15cm szerokosc 3cm. Super sprawa polecam. Tasma sprawdzona na mojej R9700. Widze ze Rosio ma taniej :) Nie wiem... ja czytalem gdzies... ze ktos zrobil taki myk: na srodek dal paste, a na rogach rzucil klej i podobno do dzisiaj trzyma. Ogolnie to CHYBA malo kto poleca tasmy. Ja :) na karcie R9100. Ale nie polecam jak pozniej bedziesz chcial zdjac radiatory bo zostale slad po kleju. A w ogóle temat wałkowany tysiac razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 mozna dostac te tasmy teraz na Allegro duzo taniej, wlasnie zamawialem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumianko Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 jesli ktos proronuje klej na rogach a w srodku paste to zupelnie tego odradzam bo tak wlasnie uwalilem mojego starego radeona 9700 :( chcialem zdjac radiatory i jeden oderwal pamiec od pcb i zostal na radiatorze :( jak co to tylko uzywac tej tasmy 3M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 A ja przykleiłem klejem silikonowym termoprzewodzącym i jest git. Trzeba tylko pamięci odtłuścić i i po kłopocie. W razie czego da się oderwać bez specjalnych problemów. A elementy które kleiłem są pokaźnych wymiarów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 thermopox, ale ciezko oderwac i nie wyczyscisz jakis docisk i zwykla pasta- latwo sciagnac i wyczyscic, trudniej zrobic spokojnie gorącą wodą wyczyścisz i oderwiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ja mam silikon i trzyma jak cholera, chociaz nie wyglada ale dziala na rogach po kropelce silikonu po srodku mam paste termoprzewodzacą i trzyma, polecam i mysle ze silikon tez zejdzie fajnie jak się bedzie chciało :D Uzywam tej metody od dawna i sprawdza sie dobrze (nawet na tak malych kostkach jak BGA) A silikon fajnie przyspiesza schniecie jak mu sie robi goraco :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ja mam silikon i trzyma jak cholera, chociaz nie wyglada ale dziala na rogach po kropelce silikonu po srodku mam paste termoprzewodzacą i trzyma, polecam i mysle ze silikon tez zejdzie fajnie jak się bedzie chciało :D Uzywam tej metody od dawna i sprawdza sie dobrze (nawet na tak malych kostkach jak BGA) A silikon fajnie przyspiesza schniecie jak mu sie robi goraco :lol: Silikon jest dobry ale trzeba być szybkim bo cholernie szybko twardnieje a jak nie dociśniesz puki jest ciepły to robi się placek. (przynajmniej łatwo schodzi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...