Interloper Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Mam Athlona Xp1800 i zastanawiam sie czy warto składać WC chciałbym poznać opinie wszystkich użytkowników posiadających chłodzenie wodne czy są z nie go zadowoleni (lub nie) i czy warto na to wydać 500zł jako że ostatnio spotkałem się z różnymi opiniami i jestem w kropce czy naprawdę warto brać czy nie. Jedni są zadowoleni inni zdecydowanie odradzają juz sam nie wiem co mam o tym myśleć. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 WC jest klopotliwe i dosc drogie to jest minus. Zaleta to bardzo wydajne chlodzenie praktycznie bez halasu. Sam musisz zdecydowac co jest dla Ciebie wazniejsze. Jezeli nie masz duszy eksperymentatora to sobie odpusc i kup porzadny coolerek V7+ albo cus. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 WC jest klopotliwe i dosc drogie to jest minus. Zaleta to bardzo wydajne chlodzenie praktycznie bez halasu. Sam musisz zdecydowac co jest dla Ciebie wazniejsze. Jezeli nie masz duszy eksperymentatora to sobie odpusc i kup porzadny coolerek V7+ albo cus. Pozdro Dexter V+ to już ma.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 jakie ku....... 500 zeta - ja swoje zlozylem za 80 zeta i dziala spoko - tylko chlodnicy nie mam ale to gora 10 zloty.......... no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 ale przeciez mozna tanio kupic " zestaw do chłodzenia wodą 12 dB " o takiej ogolnikowej nazwie calosc 99 zl po malych przerobkach zestaw wspaniale spelnia role WC,a nawet i bez przerobek jest oki na 1700xp mam 49 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Owszem mozna i za 80zł złożyć ale ja myślę o czymś porządnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 ale przeciez mozna tanio kupic " zestaw do chłodzenia wodą 12 dB " o takiej ogolnikowej nazwie calosc 99 zl po malych przerobkach zestaw wspaniale spelnia role WC,a nawet i bez przerobek jest oki na 1700xp mam 49 stopni Ja ma taką samą temp przy chłodzeniu powietrzem AXP1600+@2100+@1.85V- głośność wentyla 30dBa, więc nie wiem czy jest sens się bawić w WC -chociaż sam się zastanawiam :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 jakie ku....... 500 zeta - ja swoje zlozylem za 80 zeta i dziala spoko - tylko chlodnicy nie mam ale to gora 10 zloty.......... no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: tylko z czego masz blok na procku ??? bo chyba nie z miedzi, moze z cienkiej blachy miedzianej ??? i nie podniecaj sie tymi 500zl - bo np niekiepski firmowy blok miedziany na procka potrafi kosztowac z 80$ (sam blok) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 jakie ku....... 500 zeta - ja swoje zlozylem za 80 zeta i dziala spoko - tylko chlodnicy nie mam ale to gora 10 zloty.......... no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Barana to sobie kolego poszukaj w najblizszym otoczeniu ! To ze poskladales cos za 80 zeta, nie znaczy ze nie warto za 500 Kupujac pozadne komponenty i to nowki wydasz mniej wiecej tyle, i nie mowie tu o blokach made by you, i pompce 5l/h tylko o konkretnych rzeczach. Ja za swoje dalem ponad 500 i nie zaluje. Temp maxymalna mialem 38*C w najwieksze upaly i to w stresie, o ciszy nie wspomne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 jakie ku....... 500 zeta - ja swoje zlozylem za 80 zeta i dziala spoko - tylko chlodnicy nie mam ale to gora 10 zloty.......... no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Barana to sobie kolego poszukaj w najblizszym otoczeniu ! To ze poskladales cos za 80 zeta, nie znaczy ze nie warto za 500 Kupujac pozadne komponenty i to nowki wydasz mniej wiecej tyle, i nie mowie tu o blokach made by you, i pompce 5l/h tylko o konkretnych rzeczach. Ja za swoje dalem ponad 500 i nie zaluje. Temp maxymalna mialem 38*C w najwieksze upaly i to w stresie, o ciszy nie wspomne 8) popieram, ja za swoje dalem tez ponad 500 zeta a wszystko sam skladalem i projektowalem. i tez mam maxymalnie 38 st w stresie przy wentylu na 5V puszczonym, jak puszcze na 12V to mam 35 *C na tym sprzecie co w opisie mam. no i idealna cisza - za samo to warto dac te 500 zl :). dodam ze moje chlodzonko nie jest tylko na procesorze, jest rowniez na grafice i dysku twardym :D. mysle ze na zachodzie trzeba by bylo za takie cos dac conajmniej 1000-1500 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...