Skocz do zawartości
Interloper

Water Cooling warto czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlona Xp1800 i zastanawiam sie czy warto składać WC chciałbym poznać opinie wszystkich użytkowników posiadających chłodzenie wodne czy są z nie go zadowoleni (lub nie) i czy warto na to wydać 500zł jako że ostatnio spotkałem się z różnymi opiniami i jestem w kropce czy naprawdę warto brać czy nie. Jedni są zadowoleni inni zdecydowanie odradzają juz sam nie wiem co mam o tym myśleć. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC jest klopotliwe i dosc drogie to jest minus.

Zaleta to bardzo wydajne chlodzenie praktycznie bez halasu. Sam musisz zdecydowac co jest dla Ciebie wazniejsze. Jezeli nie masz duszy eksperymentatora to sobie odpusc i kup porzadny coolerek V7+ albo cus.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC jest klopotliwe i dosc drogie to jest minus.

Zaleta to bardzo wydajne chlodzenie praktycznie bez halasu. Sam musisz zdecydowac co jest dla Ciebie wazniejsze. Jezeli nie masz duszy eksperymentatora to sobie odpusc i kup porzadny coolerek V7+ albo cus.

Pozdro

Dexter

V+ to już ma....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie ku....... 500 zeta - ja swoje zlozylem za 80 zeta i dziala spoko - tylko chlodnicy nie mam ale to gora 10 zloty..........

no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez mozna tanio kupic " zestaw do chłodzenia wodą 12 dB " o takiej ogolnikowej nazwie calosc 99 zl po malych przerobkach zestaw wspaniale spelnia role WC,a nawet i bez przerobek jest oki na 1700xp mam 49 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez mozna tanio kupic " zestaw do chłodzenia wodą 12 dB " o takiej ogolnikowej nazwie calosc 99 zl po malych przerobkach zestaw wspaniale spelnia role WC,a nawet i bez przerobek jest oki na 1700xp mam 49 stopni

Ja ma taką samą temp przy chłodzeniu powietrzem AXP1600+@2100+@1.85V- głośność wentyla 30dBa, więc nie wiem czy jest sens się bawić w WC -chociaż sam się zastanawiam :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie ku....... 500 zeta - ja swoje zlozylem za 80 zeta i dziala spoko - tylko chlodnicy nie mam ale to gora 10 zloty..........

no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

tylko z czego masz blok na procku ??? bo chyba nie z miedzi, moze z cienkiej blachy miedzianej ???

i nie podniecaj sie tymi 500zl - bo np niekiepski firmowy blok miedziany na procka potrafi kosztowac z 80$ (sam blok)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jak ktos jest baranem to niech gotowe sobie kupi za 500;))))) :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Barana to sobie kolego poszukaj w najblizszym otoczeniu !

To ze poskladales cos za 80 zeta, nie znaczy ze nie warto za 500

Kupujac pozadne komponenty i to nowki wydasz mniej wiecej tyle, i nie mowie tu o blokach made by you, i pompce 5l/h tylko o konkretnych rzeczach.

Ja za swoje dalem ponad 500 i nie zaluje. Temp maxymalna mialem 38*C w najwieksze upaly i to w stresie, o ciszy nie wspomne 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barana to sobie kolego poszukaj w najblizszym otoczeniu !

To ze poskladales cos za 80 zeta, nie znaczy ze nie warto za 500

Kupujac pozadne komponenty i to nowki wydasz mniej wiecej tyle, i nie mowie tu o blokach made by you, i pompce 5l/h tylko o konkretnych rzeczach.

Ja za swoje dalem ponad 500 i nie zaluje. Temp maxymalna mialem 38*C w najwieksze upaly i to w stresie, o ciszy nie wspomne 8)

popieram, ja za swoje dalem tez ponad 500 zeta a wszystko sam skladalem i projektowalem. i tez mam maxymalnie 38 st w stresie przy wentylu na 5V puszczonym, jak puszcze na 12V to mam 35 *C na tym sprzecie co w opisie mam. no i idealna cisza - za samo to warto dac te 500 zl :). dodam ze moje chlodzonko nie jest tylko na procesorze, jest rowniez na grafice i dysku twardym :D.

mysle ze na zachodzie trzeba by bylo za takie cos dac conajmniej 1000-1500 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...