Skocz do zawartości
kubek_wody

płyta do amd

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry rapra ale nigdzie nie napisałem żeby nie brał Epox-a. Chce gościowi tylko przedstawić mój punkt widzenie żeby miał pełny obraz. 400 punktów w 3dmark to prawie błąd pomiarowy więc to nie argument. Poza tym płyta może zawyżac fsb o kilka mhz i stąd mogą brać się różnice. Nigdy nie ma tych samych ustawień. Poskładaj dwa identyczne komputery , zainstaluj to samo na obydwach a różnice w 3dmark może być większa niż te 400 punktów więc to nie argument. Podniosłeś taktowanie procka o 133 MHZ i czego się spodziewałeś 1000 pkt? Przecież ten test z dużej mierze zależy od Karty Graficznej. Czeba było ustawić software T&L i wtedy porównać winiki obu płyt po podkręceniu.

Złożyłem kilkadzisiąt komputerów w tym kilkanaście na MSI KT6 więc jako takie rozeznanie mam.

Co do Epox na NF2 i odpowiedniej wersji to czytałem że z wcześniejszymi były problemy z portami szeregowymi itp, a 2.3 jest ostatnia i najlepiej dopracowana, wiekszosc problemów została podobno rozwiazana.

Nie mówie że MSI to najlepsz firma, miała kilka wpadek np. z MSI K7T 266 pro2 która nie obsługiwała Athlonów na rdzeniu 0,13, z Kt3 ultra rev.1.0 która nie obsługiwała FSB 166. Ale według mnie płyta Kt6 delta im wyszła.

Co do EpoX-a 8krai to trafiały się sie ferelne partie. Kumpel pracujący w sklepie musiał odesłać 5 z rzędu do serwisu -choć to nie argument bo to może się zdarzyć przy kazdej firmie w końcu kontrola jakosci nie obejmuje każdej płyty zchodzącej z taśmy tylko np. co 100. Przykład wypowiedz z Komputronika

"niestety płyta po 3 dniach padła..i niestety...nie dam jej najgorszej oceny...bo niestety super bios super stabilność i dobra wina za padnięci oceniam ją na 8 punktów ponieważ serwis epoxa jest rewelacyjny" http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8966

.Za Epox przemawia napewno cena. Szkoda że brakuje wyświetlacza o błedach post. Dober ułożenie socet procesora, ale z portem agp już się nie popisali( karta zawadza o sloty dimm), żle umieszczono port zasilania.

U Msi masz d-barket, źle ustawiony socet i dobrze agp( przesunięte o jedną pozycje w dół) oraz port zasilania.

"mialem z MSIakami wiele klopotow zwiazanych z ich niekompatybilnoscia z np kartami graficznymi oraz wymiekaniem w mocniejszych konfiguracjach. " mówisz tu konkretnie o Kt6 czy ogólnie o płytach MSI?

Czekam na kontrofensywe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z tym, ze MSI jest znacznie mniej wydajne od innych producentow, nie spieraj sie - takie sa po prostu fakty.

Mówisz o wszystkich płytach MSI? Jakoś Delta-ILSR na NF2 w testach wypada wydajniej o 2-3% w porównaniu z innymi płytami (nie wszystkimi oczywiście). Za to ma mniejsze możliwości podkręcania, które jednak większości i tak wystarczą.

edit: o ja, właśnie zobaczyłem kiedy ostatni post był w tym temacie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi