weronica Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Do konca nie wiedzialam gdzie zadac to pytanie :P ale mam nadzieje ze moderator sie nie wkurzy. Otoz mam problem, kupilam ostatnio w Ebay discmana. Niestety nie znam na tyle dobrze niemieckiego i nie moge znalezc opcji "pokaz dane sprzedajacego". Chcialam skontaktowac sie telefonicznie, bo facet na @ narazie nie odpowiada a mnie sie sie spieszy. Prosze zeby ktos napisal, gdzie moge znalezc dane. Wg mnie Ebay jest malo przejrzysty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 spieszy ci sie a korzystasz z e-bay'a? po co kupowac cos na e-bay skoro mozna tez tanio w PL dostac ? porywasz sie na e-bay nawet nie wiedzac dobrze jak funkcjonuje , jakie ich sa regulaminy, zasady - a przede wszystkim nawet nie umiesz znalesc danych sprzedajacego... yyyy.... a jak chcialas gadac z nim przez tel. ? po Polsku ? ze tak powiem : :lol: radze korzystac z naszego smiesznego e-baya = allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Wejdz w ta aukcje co ja wygralas i przepisz wszystkie napisy to moze ci pomoge bo konta tam nie mam ;p Albo po prostu ponaciskaj wszystko? :o ps. jak sie doagadalas z gosciem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 nie sadze zebym mogla kupic na allegro Discmana Philipsa Expanium 511 (nowego) za 63 ojro. To raz, a dwa bede rozmawiala z kolesiem po angielsku. Reguly na Ebay'u sa napewno podobne do allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 A powiedział Ci, ze zna angielski ? Powiem tak : wprawdzie dużo niemców zna angielski, ale jednak są kapke lepsi w tym od Polaków i nie zdziw się jak napisze Ci "Ich nicht ferstehen" (Nie rozumie) . Na ebay'u są okzaje tak jak na allegro, ale tak ogólnie mówiąc tam się logują Ci coś chociaż w podstawówce łykneli niemca :-) Wogóle pytałeś się go o versand kost? Jak Ci da tak dla jaj 100EUR to możesz się zdziwić, bo wie, że nie skumasz o co mu chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 A powiedział Ci, ze zna angielski ? Powiem tak : wprawdzie dużo niemców zna angielski, ale jednak są kapke lepsi w tym od Polaków i nie zdziw się jak napisze Ci "Ich nicht ferstehen" (Nie rozumie) . Na ebay'u są okzaje tak jak na allegro, ale tak ogólnie mówiąc tam się logują Ci coś chociaż w podstawówce łykneli niemca :-) Wogóle pytałeś się go o versand kost? Jak Ci da tak dla jaj 100EUR to możesz się zdziwić, bo wie, że nie skumasz o co mu chodzi. Patrzcie ludzie komu piszecie odpowiedź, wystarczy spojrzeć na nick lub opis (który jest stylowy - różowy). :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ops pardon :) ah te przyzwyczajenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Maq: nie zebym sie czepial... ale "Ich verstehe nicht" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 ~~>do Maq ja po angielsku mowie jak po polsku juz sie ucze 10 lat, wiec nie sadze by napisal Ich verstehe nicht. Tak sie sklada ze w podstawowce uczylam sie niemieckiego, (nawet ja to wiedzialam ze poprawnie pisze sie "Ich verstehe nicht" ) ale niestety chodzi o to ze ebay jest dosc rozbudowany i nie czaje gdzie to mozna znalezc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Faktycznie, lay ebay'a nie jest zbyt przejrzysty - Allegro ma znacznie lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Maq'owi niechodziło o twoje umiejętności posługiwania się angielskim tylko o umiejętności twojego "kontrahenta". Bo co będzie jak się nie dogadacie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 napisalam tez po niemiecku mail'a. Tzn. ojciec mi napisal, a on zna perfekt niemiecki. Wczoraj wyslalam @ a do dzis nie mam odpowiedzi. Zaczynam sie troche niecierpliwic, :? moze koles sie "odmyslil" :(:( to by bylo straszne... taka okazja. Najwyzej dostanie negatywa :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 To czemu ojciec ci nie powie ktory przycisk to 'Pokaz dane sprzedajacego"? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 mzesz skozystac z babelfish.altavista.com ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 To czemu ojciec ci nie powie ktory przycisk to 'Pokaz dane sprzedajacego"? :o Yeah right :D BTW: ja nawet nie miałem ani jednej lekcji w szkole itd. ucze się z książek no i fakt wpadka , ale wpadki przy rozmowie w cztery oczy nie zdarzaja mi się :) W każdym bądź razie weronica lecisz w kulki. Twój ojciec zna niemiecki perfekto, a ty nie wiesz który nacisnąć guzik .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 o widzę sprzczne zeznania... ktoś coś kręci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 ona tylko chciała iść na łatwizne (nie ładnie lecieć w kulki :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ech. Zaczynacie mi działać na nerwy ;] Podejrzewam, że takie dane nie są dostępne z powodu ochrony danych osobowych - ewentualnie po wejściu w odpowiednik 'my ebay' może coś się pojawi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 No to tak: 1. Po wygraniu aukcji dostajesz mailem potwierdzenie wygrania razem z informacja n/t sprzedajacego (jesli takie wypelnil, np nr konta). W opcjach 'Mein Ebay' masz zakladke 'Ich habe gekauft' i tam jest wylistowane co kupiles ostatnio. Klikasz na link tam bedacy (taki sam jest w mailu co dostales), ktory powoduje zfinalizowanie uakcji (Zahlungs.. cos tam, nie pamietam teraz). Potwierdzasz tam adrs (Lieferadress) itp., mozesz tez wpisac extra wiadomosc do goscia. I wysylasz - dostaje to sprzedajacy. Jesli do tej pory nie masz namiarow na goscia (numeru konta) to czekasz na maila od niego. Istnieje tez opcja Uberweisung+ (pomaranczowa ikonka) - jesli sprzedajacy to wybral, to po skonczeniu aukcji klikasz na nia (email lub MeinEbay->Kaufen) i od razu masz dane konta, na ktore masz przelac pieniadze. I tyle. Calkiem proste, tylko trzeba sie przyzwyczaic. 2. Jestes pewien, ze koles byl sklonny wyslac za granice towar??? Bardzo duzuo ludzi nie chce wysylac za granice! Poza tym eBay jest oki, nie jest zly. Ale zdarzaja sie tez naciagacze, ja juz miesiac czekam na kamerke i nic...9ojro poszlo sie walic. ALe moze jeszcze nie, kto wie. W sumie koles 100% pozytywow ma i za 9 ojro robic walka??? Ciekawe. W sumie napisal maila, ze nie mial poczty przez jakis czas i nie znal mojego adresu, ale potem zmarl :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 To czemu ojciec ci nie powie ktory przycisk to 'Pokaz dane sprzedajacego"? :o Yeah right :D BTW: ja nawet nie miałem ani jednej lekcji w szkole itd. ucze się z książek no i fakt wpadka , ale wpadki przy rozmowie w cztery oczy nie zdarzaja mi się :) W każdym bądź razie weronica lecisz w kulki. Twój ojciec zna niemiecki perfekto, a ty nie wiesz który nacisnąć guzik .... moze dlatego ze nie ma takiego przycisku?? :] a ta wpadka byla takim elementarnym bledem i ciekawe jak rozmawiasz ze nie zdarzaja ci sie wpadki. chyba stosujesz jezyk migowy :wink: otoz okazalo sie ze dane przesylane sa mailem. Tylko sama musialam prosic Ebay o taki @. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 To czemu ojciec ci nie powie ktory przycisk to 'Pokaz dane sprzedajacego"? :o Yeah right :D BTW: ja nawet nie miałem ani jednej lekcji w szkole itd. ucze się z książek no i fakt wpadka , ale wpadki przy rozmowie w cztery oczy nie zdarzaja mi się :) W każdym bądź razie weronica lecisz w kulki. Twój ojciec zna niemiecki perfekto, a ty nie wiesz który nacisnąć guzik moze dlatego ze nie ma takiego przycisku?? :] a ta wpadka byla takim elementarnym bledem i ciekawe jak rozmawiasz ze nie zdarzaja ci sie wpadki. chyba stosujesz jezyk migowy :wink: otoz okazalo sie ze dane przesylane sa mailem. Tylko sama musialam prosic Ebay o taki @. Nawet nie chodzi o ten przycisk - nie potrafisz się poruszać po ebay'u i próbujesz się wyręczyć nami, a potem mówisz, że Twój papo zna deutscha (chyba, że tato niechętnie udziela pomocy to pardon :wink: ). BTW: Jak z nimi rozmawiam ? Normalnie - podaj mi chociaż 1 różnice w niemieckim między "f" , a "v" (oprócz różnicy w kształcie :P) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 nie chodzi o literowke, tylko o to ze zdanie jest niepoprawnie zbudowane skladniowo. update: nie probuje sie nikim wyreczac, poprostu zapytalam o pomoc - chyba po to jest forum. Jesli Twoim zdaniem, jestes wykorzystywany (nie)pomagajac komus chociazby w takiej sprawie, to lepiej nic nie pisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 ja bym proponował zamknąć topic bo będzie sprzeczka... a tego nie chcemy. A i wypowiedzi raczej nie dotyczą sprawy poruszonej na samym początku. to tylko taka moja mała sugestia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Forum jest do pytania ale nie do lecenia w ciach!a :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 LoCoTe: zaraz ty polecisz za słownictwo... i to polecisz nie w penisa. :<<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...