Skocz do zawartości
nogal

opłaca się czy nie ???

Rekomendowane odpowiedzi

no to jak ... macie jakieś opinie na temat firmy ATD (takiej jest ten zasilacz ) Czy polecacie raczej coś innego. Możecie podać jakieś adresy gdzie najlepiej i najtaniej kupić zasilacz 350W???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :)

ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen

Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy

cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł)

Grupa: Obudowy/Zasilacze/

ale wybór należy do Ciebie :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy  :)  :)  :)  

cena netto: 79,00  zł   (brutto: 96,38  zł)  

ale wybór należy do Ciebie  :)  :)  :)

Ale to Codegen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

codegan lepszy????

chyba nie

codegan jest lepszy chyba zupełnie od niczego(parafrazując Tyma z "Misia")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z gb?? nie było??

i jak wrażenia w porównaniu z intelkiem??

Gigabyte'a nie było. Tzn. później się okazało, że był tylko w jednym stoisku. Jak wrażenia? No kolega miał wcześniej też AMD więc... Ale moje spostrzeżenie jest takie samo jak zwykle - czemu tak ciepło ?? Tak się przyzwyczaiłem, że mój procesor jest niewiele cieplejszy od. temp. w obudowie, że jak widze na procku 48*C to wydaje mi się, że to za dużo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

codegan lepszy????

chyba nie

tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze - ich parametry są idealne w 99% a i elementy wsadzone w zasilacz nie są kiczowate. Miałem okazje widzieć zasilacz codegena z przezd 2 lat i to był straszny widok - wszystko prawie latało koncówki nieodcinane. Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony. Wszystko ładnie powiązane, splecione, końcówki zarobione. Parametry trzyma super mimo podkręcenia sprzętu - zresztą partz stopka :) np 12V jest 12,2V 5V jest 4,99V 3,3V jest 3,3V więc nie można juz powiedzeć że to kicz. Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :)

Pe eS: dziś dowaliłem jeszcze 4 baraqudy 60 Gb i wsio trzyma idealnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

codegan lepszy????

chyba nie

tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze - ich parametry są idealne w 99% a i elementy wsadzone w zasilacz nie są kiczowate. Miałem okazje widzieć zasilacz codegena z przezd 2 lat i to był straszny widok - wszystko prawie latało koncówki nieodcinane. Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony. Wszystko ładnie powiązane, splecione, końcówki zarobione. Parametry trzyma super mimo podkręcenia sprzętu - zresztą partz stopka :) np 12V jest 12,2V 5V jest 4,99V 3,3V jest 3,3V więc nie można juz powiedzeć że to kicz. Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :)

wiesz

jak ktoś ma szczęscie to i moskwiczem pojedzi 10 lat ale czy dalej moskwicz to dobry samochód??!!!

ja miałem dwa codegany 300w i zgroza-żaden nie trzymał napięcia a delikatne próby podkręcania proca i grafy ,montaż dwóch dodatkowych coolerów sprawiały że nie wyrabiał i były non stop zwisy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze ... Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony...

no tak jezeli wyciagasz wnioski na podstawie 1 zasilacza ...

BTW gratuluje farta z tym Codegenem - na pewno wiele osob Ci zazdrosci bo nie mieli takiego szczescia z tymi zasilaczami

... Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :)

nic sie nie utarlo tylko tak jest - zadam pytanie czy miales (a przynajniej widziales w dzailaniu) jakis niekiepski zasilacz (nie mowie o Enermaxach ale chociaz jakiegos Chiefetca czy cus) bo chyba nie

BTW zycze szczescia z tymi zasilaczami (serio) i napisz jak sie sprawuja

to zrob male doswiadczenie i dowal na chwile Radeonka 8500 zamiast Twojego GF - jak obedzie sie bez zwieszek to faktycznie trafiles na dobry egzemplaz zasialcza tej firmy - pisze o tym daletego ze niektorzy nabywcy tego Radeona mieli problemy z niestabilna praca kompa a po zmianie zasilacza na "firmowy" problemy znikaly (i nie chodzi o mocniejszy zasilacz bo znam przypadek ze zmiana z 300W Codegena na 250W Enlighta dala zauwazalna poprawe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problemy znikaly (i nie chodzi o mocniejszy zasilacz bo znam przypadek ze zmiana z 300W Codegena na 250W Enlighta dala zauwazalna poprawe)

a ja znam przypadek jak mojemu szwagrowi spaliły się dwa ATHLONY 8O dzięki wspaniałemu zasilaczowi firmy ENLIGHT i to tak inteligentnie, że po pierwszym razie nie kapnął się, że to wina zasilacza /bo jeszcze w nim nie skwierczało :) / - jednak co firma, to firma.

Co do CODEGENA to nie mówie, że jest super tylko, że to 400 Watt no i pewnie może być albo git albo syf jak każdy /nawet ENLIGHT/ :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Co do CODEGENA to nie mówie, że jest super tylko, że to 400 Watt no ...

to 400W o niczym nie swiadczy - np jak bawilem sie HunKey 350W to okazal sie minimalnie ale jednak slabszy od 300W Enlighta - np przy duzym obciazeniu nastepowaly wieksze wachania +5V, mial mniejsza calkowita moc na sumie napiec +5V i +3.3V, itd a przeciez to byl 350W zasilacz - wiec znajac Codegena to jego 400W bedzie warte gora tyle co 300W "pozadnej" firmy (moze byc slabszy niz ten 350W HunKey bo jest od niego tanszy - czyli poczyniono wieksze oszczednosci przy projektowniu tego 400W zasialcza) bo chyba nie zaprzeczysz ze akurat w zasilaczach cena (i waga zasilacza) idzie w parze z wydajnoscia i jakoscia :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek:

Tak się składa że miałem doczynienia z innymi zasilaczami i wiem jak działają. (jestem elektronikiem ale o tym za chwile) Miałem i testowałem wiele zasilaczy. Jeśli tylko mi się uda dorwać kilka różnych zasilaczy to zrobie test z wykresami i różnymi diagramami. Wtedy nie omieszkam Cię poinformować o rezultatach. Zresztą tu nie chodzi nawet o zasilacz. To jest tak samo jak z samochodami renomowanych firm tez się zepsuć mogą :) . Z moich notatek serwisowych winika że Codegen 300W zamontowałem 14 sztuk (ostatni 7 miechów temu) i nie było reklamacji na niestabilną pracę czy killniety :twisted: zasilacz. Wynika z tego że musiało się poprawić produkja i części w zasilaczu. Zresztą jak mi się uda dorwać jakiegoś graficiaka w stylu Ati czy NV z wyższych lotów to zobaczymy wtedy ale nie śadzę by praca była niestabilne. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądałem i nic ... nie ma ceny ani opisu - możesz przesłać dokładnego linka ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Zresztą tu nie chodzi nawet o zasilacz. To jest tak samo jak z samochodami renomowanych firm tez się zepsuć mogą ...

nie zaprzeczam :)

... Zresztą jak mi się uda dorwać jakiegoś graficiaka w stylu Ati czy NV z wyższych lotów to zobaczymy wtedy ...

chodzilo mi dokladenie o Radeona 8500 - bo to on jest najbardziej "wyczulony" na wachania napiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote="ENIGMA

no nie wiem ja mam codegena 300W i na tym co poniezej + 2x wiatraki w obudowie 80mm na napieciu 3,3V mam 3,07; takze nie wydaje mi sie zeby to byl dobry zasilacz 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam codegena 300W i Radeona 8500 i jak kupowałem Radka to bałem się czy będzie ok. ale wszystko chodzi idealnie ( 2 tygodnie grania i ani jednego zwisu) a odczyt napięć wcale nie wygląda różowo (12V to ok 12,1; a 5V to ok 4,73-4,78)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zasilacz NoName made in CCCP z jakiejs badziewnej obudowy ( zasilka tak samo badziewna) ale nie ma z nim zadnych problemuff dziala jak jakis bardzo dobrej firmy. napiecia nie skacza i nie odchodzą od normy wiec chyba z nim ok:D wytrzymuje 3x 92x92 zalmany puszczone na 12v durnia 1.2 nie kreconego gf3ti200@t500 2hdd wiatrak z Titana. wszystko dziala jak radziecka elektrownia atomowa:D a to wszystko juz od ponad 2.5 roq wczesniej trzymal p3 450@525 i vd3 2000 :D........mam nadzieje ze nie wybuchnie jak czarnobyl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam codegena 300W i Radeona 8500 i jak kupowałem Radka to bałem się czy będzie ok. ale wszystko chodzi idealnie ( 2 tygodnie grania i ani jednego zwisu) a odczyt napięć wcale nie wygląda różowo (12V to ok 12,1; a 5V to ok 4,73-4,78)

:) tylko jest 1 ale - AGP ciagnie z 3.3V (chyba dobrze pamietam) i jezeli tu masz maly spadek moze nastapic zwis (podkreslam moze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądałem i nic ... nie ma ceny ani opisu - możesz przesłać dokładnego linka ???

Sorki, ale nie za bardzo mogę bo żeby wejść w cennik ''ACTION'' musisz mieć hasło no a nie mam zamiaru udostępniać publicznie swojego, to chyba normalne. Poszukaj na jakichś stronkach o zasilaczch 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, ale nie za bardzo mogę bo żeby wejść w cennik ''ACTION'' musisz mieć hasło no a nie mam zamiaru udostępniać publicznie swojego, to chyba normalne. Poszukaj na jakichś stronkach o zasilaczch 8)
po 1 odnosnie opisu na stronie Actiona - to jest tam tylko . [kropka] na srodku 1 wiersza :o 8O i to jest caly opis

po 2 nie ma co szukac na roznych stronach bo np na rynek zachodni zasilacze dla Codegena robia "niezalezne" firmy i tylko naklejane sa naklejki z napisem Codegen - dodam na marginesie ze te "zachodnie" Codegeny sa calkiem niezle - jak ktos nie wierzy niech sprawdzi na tych 2 stonach i porowna np parametry 300W:

- http://www.dealsonic.com/codpowsupamd.html

- http://www.fancycase.com/codegen.html

niestety w Polsce mozemy kupic te z niebieska naklejka znamionowa :( i ta 400W tez sie pod to lapie chociazby ze wzgledu na cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Taaa. Ale był problem z Gigabyte'm więc wyszło na MSI KT3 ale Ultra2. Płytka chodzi spox. To tego doszedł 1700+ z AGOIA. Narazie bez krecenia - niech się proc wygrzeje :)

Cholera, jak bym Cie znal to pomyslalbym ze se ze mnie jaja robisz. Ja tez kupilem AXP 1700+ AGOIA i MSI KT3 Ultra2 jako drugiego kompa 8O

Tyle ze ja docelowo bede kupowal AXP 2400+ 0,13um + KT400 a ten sprzet pojedzie do znajomego, ktory juz dosc dawno chcial zeby zlozyc mu cos sensownego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...