nogal Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 co sądzicie na temat tego zasilacza ??? Warto się interesować tym czy nie .... http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6936203 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 no to jak ... macie jakieś opinie na temat firmy ATD (takiej jest ten zasilacz ) Czy polecacie raczej coś innego. Możecie podać jakieś adresy gdzie najlepiej i najtaniej kupić zasilacz 350W??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 raczej nie parametry ma takie jak przeciętna 300w więc sie nie opłaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :) ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł) Grupa: Obudowy/Zasilacze/ ale wybór należy do Ciebie :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :) ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł) Grupa: Obudowy/Zasilacze/ ale wybór należy do Ciebie :) :) :) Ale to Codegen... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :) ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł) Grupa: Obudowy/Zasilacze/ ale wybór należy do Ciebie :) :) :) codegan lepszy???? chyba nie codegan jest lepszy chyba zupełnie od niczego(parafrazując Tyma z "Misia") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 (parafrazując Tyma z "Misia") [OT] - no taa.... Miś + Rejs wymiatają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] (parafrazując Tyma z "Misia") [OT] - no taa.... Miś + Rejs wymiatają... abstraciach!ąc od wątku-kupiłeś tego xp i mobo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Taaa. Ale był problem z Gigabyte'm więc wyszło na MSI KT3 ale Ultra2. Płytka chodzi spox. To tego doszedł 1700+ z AGOIA. Narazie bez krecenia - niech się proc wygrzeje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Taaa. Ale był problem z Gigabyte'm więc wyszło na MSI KT3 ale Ultra2. Płytka chodzi spox. To tego doszedł 1700+ z AGOIA. Narazie bez krecenia - niech się proc wygrzeje :) a co z gb?? nie było?? i jak wrażenia w porównaniu z intelkiem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 a co z gb?? nie było?? i jak wrażenia w porównaniu z intelkiem?? Gigabyte'a nie było. Tzn. później się okazało, że był tylko w jednym stoisku. Jak wrażenia? No kolega miał wcześniej też AMD więc... Ale moje spostrzeżenie jest takie samo jak zwykle - czemu tak ciepło ?? Tak się przyzwyczaiłem, że mój procesor jest niewiele cieplejszy od. temp. w obudowie, że jak widze na procku 48*C to wydaje mi się, że to za dużo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :) ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł) Grupa: Obudowy/Zasilacze/ ale wybór należy do Ciebie :) :) :) codegan lepszy???? chyba nie codegan jest lepszy chyba zupełnie od niczego(parafrazując Tyma z "Misia") tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze - ich parametry są idealne w 99% a i elementy wsadzone w zasilacz nie są kiczowate. Miałem okazje widzieć zasilacz codegena z przezd 2 lat i to był straszny widok - wszystko prawie latało koncówki nieodcinane. Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony. Wszystko ładnie powiązane, splecione, końcówki zarobione. Parametry trzyma super mimo podkręcenia sprzętu - zresztą partz stopka :) np 12V jest 12,2V 5V jest 4,99V 3,3V jest 3,3V więc nie można juz powiedzeć że to kicz. Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :) Pe eS: dziś dowaliłem jeszcze 4 baraqudy 60 Gb i wsio trzyma idealnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :) ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł) Grupa: Obudowy/Zasilacze/ ale wybór należy do Ciebie :) :) :) codegan lepszy???? chyba nie codegan jest lepszy chyba zupełnie od niczego(parafrazując Tyma z "Misia") tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze - ich parametry są idealne w 99% a i elementy wsadzone w zasilacz nie są kiczowate. Miałem okazje widzieć zasilacz codegena z przezd 2 lat i to był straszny widok - wszystko prawie latało koncówki nieodcinane. Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony. Wszystko ładnie powiązane, splecione, końcówki zarobione. Parametry trzyma super mimo podkręcenia sprzętu - zresztą partz stopka :) np 12V jest 12,2V 5V jest 4,99V 3,3V jest 3,3V więc nie można juz powiedzeć że to kicz. Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :) Pe eS: dziś dowaliłem jeszcze 4 baraqudy 60 Gb i wsio trzyma idealnie :) wiesz jak ktoś ma szczęscie to i moskwiczem pojedzi 10 lat ale czy dalej moskwicz to dobry samochód??!!! ja miałem dwa codegany 300w i zgroza-żaden nie trzymał napięcia a delikatne próby podkręcania proca i grafy ,montaż dwóch dodatkowych coolerów sprawiały że nie wyrabiał i były non stop zwisy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze ... Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony...no tak jezeli wyciagasz wnioski na podstawie 1 zasilacza ... BTW gratuluje farta z tym Codegenem - na pewno wiele osob Ci zazdrosci bo nie mieli takiego szczescia z tymi zasilaczami ... Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :)nic sie nie utarlo tylko tak jest - zadam pytanie czy miales (a przynajniej widziales w dzailaniu) jakis niekiepski zasilacz (nie mowie o Enermaxach ale chociaz jakiegos Chiefetca czy cus) bo chyba nie BTW zycze szczescia z tymi zasilaczami (serio) i napisz jak sie sprawuja Pe eS: dziś dowaliłem jeszcze 4 baraqudy 60 Gb i wsio trzyma idealnie :)to zrob male doswiadczenie i dowal na chwile Radeonka 8500 zamiast Twojego GF - jak obedzie sie bez zwieszek to faktycznie trafiles na dobry egzemplaz zasialcza tej firmy - pisze o tym daletego ze niektorzy nabywcy tego Radeona mieli problemy z niestabilna praca kompa a po zmianie zasilacza na "firmowy" problemy znikaly (i nie chodzi o mocniejszy zasilacz bo znam przypadek ze zmiana z 300W Codegena na 250W Enlighta dala zauwazalna poprawe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 problemy znikaly (i nie chodzi o mocniejszy zasilacz bo znam przypadek ze zmiana z 300W Codegena na 250W Enlighta dala zauwazalna poprawe)a ja znam przypadek jak mojemu szwagrowi spaliły się dwa ATHLONY 8O dzięki wspaniałemu zasilaczowi firmy ENLIGHT i to tak inteligentnie, że po pierwszym razie nie kapnął się, że to wina zasilacza /bo jeszcze w nim nie skwierczało :) / - jednak co firma, to firma. Co do CODEGENA to nie mówie, że jest super tylko, że to 400 Watt no i pewnie może być albo git albo syf jak każdy /nawet ENLIGHT/ :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 ...Co do CODEGENA to nie mówie, że jest super tylko, że to 400 Watt no ...to 400W o niczym nie swiadczy - np jak bawilem sie HunKey 350W to okazal sie minimalnie ale jednak slabszy od 300W Enlighta - np przy duzym obciazeniu nastepowaly wieksze wachania +5V, mial mniejsza calkowita moc na sumie napiec +5V i +3.3V, itd a przeciez to byl 350W zasilacz - wiec znajac Codegena to jego 400W bedzie warte gora tyle co 300W "pozadnej" firmy (moze byc slabszy niz ten 350W HunKey bo jest od niego tanszy - czyli poczyniono wieksze oszczednosci przy projektowniu tego 400W zasialcza) bo chyba nie zaprzeczysz ze akurat w zasilaczach cena (i waga zasilacza) idzie w parze z wydajnoscia i jakoscia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 benek: Tak się składa że miałem doczynienia z innymi zasilaczami i wiem jak działają. (jestem elektronikiem ale o tym za chwile) Miałem i testowałem wiele zasilaczy. Jeśli tylko mi się uda dorwać kilka różnych zasilaczy to zrobie test z wykresami i różnymi diagramami. Wtedy nie omieszkam Cię poinformować o rezultatach. Zresztą tu nie chodzi nawet o zasilacz. To jest tak samo jak z samochodami renomowanych firm tez się zepsuć mogą :) . Z moich notatek serwisowych winika że Codegen 300W zamontowałem 14 sztuk (ostatni 7 miechów temu) i nie było reklamacji na niestabilną pracę czy killniety :twisted: zasilacz. Wynika z tego że musiało się poprawić produkja i części w zasilaczu. Zresztą jak mi się uda dorwać jakiegoś graficiaka w stylu Ati czy NV z wyższych lotów to zobaczymy wtedy ale nie śadzę by praca była niestabilne. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oto oferta w ''ACTION'' tańsza no i zasilacz chyba lepszy :) :) :) ZASILACZ CODEGEN ATX 400W UNIWERSALNY Producent: Codegen Kod produktu: ZASSILA ATX01 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 79,00 zł (brutto: 96,38 zł) Grupa: Obudowy/Zasilacze/ ale wybór należy do Ciebie :) :) :) oglądałem i nic ... nie ma ceny ani opisu - możesz przesłać dokładnego linka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 ... Zresztą tu nie chodzi nawet o zasilacz. To jest tak samo jak z samochodami renomowanych firm tez się zepsuć mogą ...nie zaprzeczam :) ... Zresztą jak mi się uda dorwać jakiegoś graficiaka w stylu Ati czy NV z wyższych lotów to zobaczymy wtedy ...chodzilo mi dokladenie o Radeona 8500 - bo to on jest najbardziej "wyczulony" na wachania napiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 [quote="ENIGMA tak się właśnie ostatnio składa że codegen robi dobre zasilacze - ich parametry są idealne w 99% a i elementy wsadzone w zasilacz nie są kiczowate. Miałem okazje widzieć zasilacz codegena z przezd 2 lat i to był straszny widok - wszystko prawie latało koncówki nieodcinane. Sam posiadam Codegena 300W i jestem z nigo super zadowolony. Wszystko ładnie powiązane, splecione, końcówki zarobione. Parametry trzyma super mimo podkręcenia sprzętu - zresztą partz stopka :) np 12V jest 12,2V 5V jest 4,99V 3,3V jest 3,3V więc nie można juz powiedzeć że to kicz. Utarło się że Codegen jest badziewny a jest to teraz nieprawda. Zreszta sam będę zamawiał z Actiona z 10 zasilaczy 400W z czego sam wymieniam sobie :) Pe eS: dziś dowaliłem jeszcze 4 baraqudy 60 Gb i wsio trzyma idealnie :) no nie wiem ja mam codegena 300W i na tym co poniezej + 2x wiatraki w obudowie 80mm na napieciu 3,3V mam 3,07; takze nie wydaje mi sie zeby to byl dobry zasilacz 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Ja mam codegena 300W i Radeona 8500 i jak kupowałem Radka to bałem się czy będzie ok. ale wszystko chodzi idealnie ( 2 tygodnie grania i ani jednego zwisu) a odczyt napięć wcale nie wygląda różowo (12V to ok 12,1; a 5V to ok 4,73-4,78) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalaf10r Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 ja mam zasilacz NoName made in CCCP z jakiejs badziewnej obudowy ( zasilka tak samo badziewna) ale nie ma z nim zadnych problemuff dziala jak jakis bardzo dobrej firmy. napiecia nie skacza i nie odchodzą od normy wiec chyba z nim ok:D wytrzymuje 3x 92x92 zalmany puszczone na 12v durnia 1.2 nie kreconego gf3ti200@t500 2hdd wiatrak z Titana. wszystko dziala jak radziecka elektrownia atomowa:D a to wszystko juz od ponad 2.5 roq wczesniej trzymal p3 450@525 i vd3 2000 :D........mam nadzieje ze nie wybuchnie jak czarnobyl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 http://www.mediatech.akw.com.pl/zasilacze.html jeszcze ich nie sprawdziłem ale niedługo sobie kupie z wyglądu robią dobrze wrażenie ( ciężkie i dużo wtyczek) ten 350 ma chyba 2 wentylatory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Ja mam codegena 300W i Radeona 8500 i jak kupowałem Radka to bałem się czy będzie ok. ale wszystko chodzi idealnie ( 2 tygodnie grania i ani jednego zwisu) a odczyt napięć wcale nie wygląda różowo (12V to ok 12,1; a 5V to ok 4,73-4,78):) tylko jest 1 ale - AGP ciagnie z 3.3V (chyba dobrze pamietam) i jezeli tu masz maly spadek moze nastapic zwis (podkreslam moze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 oglądałem i nic ... nie ma ceny ani opisu - możesz przesłać dokładnego linka ???Sorki, ale nie za bardzo mogę bo żeby wejść w cennik ''ACTION'' musisz mieć hasło no a nie mam zamiaru udostępniać publicznie swojego, to chyba normalne. Poszukaj na jakichś stronkach o zasilaczch 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalaf10r Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 hmmmmmmm co do tego cennika to chyba jest tylko jedno haslo?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 oglądałem i nic ... nie ma ceny ani opisu - możesz przesłać dokładnego linka ???Sorki, ale nie za bardzo mogę bo żeby wejść w cennik ''ACTION'' musisz mieć hasło no a nie mam zamiaru udostępniać publicznie swojego, to chyba normalne. Poszukaj na jakichś stronkach o zasilaczch 8)po 1 odnosnie opisu na stronie Actiona - to jest tam tylko . [kropka] na srodku 1 wiersza :o 8O i to jest caly opis po 2 nie ma co szukac na roznych stronach bo np na rynek zachodni zasilacze dla Codegena robia "niezalezne" firmy i tylko naklejane sa naklejki z napisem Codegen - dodam na marginesie ze te "zachodnie" Codegeny sa calkiem niezle - jak ktos nie wierzy niech sprawdzi na tych 2 stonach i porowna np parametry 300W: - http://www.dealsonic.com/codpowsupamd.html - http://www.fancycase.com/codegen.html niestety w Polsce mozemy kupic te z niebieska naklejka znamionowa :( i ta 400W tez sie pod to lapie chociazby ze wzgledu na cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Taaa. Ale był problem z Gigabyte'm więc wyszło na MSI KT3 ale Ultra2. Płytka chodzi spox. To tego doszedł 1700+ z AGOIA. Narazie bez krecenia - niech się proc wygrzeje :) Cholera, jak bym Cie znal to pomyslalbym ze se ze mnie jaja robisz. Ja tez kupilem AXP 1700+ AGOIA i MSI KT3 Ultra2 jako drugiego kompa 8O Tyle ze ja docelowo bede kupowal AXP 2400+ 0,13um + KT400 a ten sprzet pojedzie do znajomego, ktory juz dosc dawno chcial zeby zlozyc mu cos sensownego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 a ja mam sasonic 200W to co w podpisie i cd... cdr.... siecowka....karta-tv....dodatkowy wentyl ach on ma termicznie regulowane obroty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...