CeglA Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Kupilem dzisiaj wszystkie potrzebne akcesoria i zlozylem WC. Mam kilka pytan ,jako debiutant w tej dziedzinie. Jezeli wszystko chodzi poza kompem od godziny i nic nie przecieka ,mozna podlaczac ,czy lepiej odczekac z 24h :?: Jak powinnien byc umiejscowiony pojemnik z woda? Nad obudowa,pod, obok? Tak aby najlepszy byl przeplyw wody. Obecnie uzywam zwyklej wody "mineralnej" ,co dolac ,aby nie powastwaly zadne "glony" ? Jaka i gdzie najlepiej kupic chlodnice w stolicy? Dzieki z gory za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 ... Jaka i gdzie najlepiej kupic chlodnice w stolicy?... a moze jako wymiennika ciepla uzyjesz "kaloryfera" - zobacz do Modyfikacji na Tweaku - komp goscia o nicku JOJO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Borygo - żadne glony się nie pojawią - na dodatek masz ładny , różowy płyn w rurkach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Borygo - żadne glony się nie pojawią - na dodatek masz ładny , różowy płyn w rurkach :DJa bym radzi wlac zwykla wode destylowano (lepiej sie sprawuje niz borygo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 A chłodnicę na szrocie albo złomie - odczyścisz i masz za grosze rewelacyjny wymiennik ciepła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Borygo - żadne glony się nie pojawią - na dodatek masz ładny , różowy płyn w rurkach :DJa bym radzi wlac zwykla wode destylowano (lepiej sie sprawuje niz borygo).Wiesz z doświadczenia czy słyszałeś od kogoś? Ja mam WC od października i metodą prób i błędów doszedłem do wniosku że borygo jest najlepsze - pół roku i żadnych zanieczyszczeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Borygo - żadne glony się nie pojawią - na dodatek masz ładny , różowy płyn w rurkach :DJa bym radzi wlac zwykla wode destylowano (lepiej sie sprawuje niz borygo).Wiesz z doświadczenia czy słyszałeś od kogoś? Ja mam WC od października i metodą prób i błędów doszedłem do wniosku że borygo jest najlepsze - pół roku i żadnych zanieczyszczeń Grzesio, a czy zwrociles uwage na to czy sa jakies roznice w temperaturach ? Tez chce zmienic wode na cos innego i nie wiem co wlac (poza ekspanzyna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Niestety są - około 2-3 st więcej przy borygo. Poza tym borygo jest lepkie, więc przepływ jest sporo mniejszy. Chyba że masz naprawdę wydajną pompkę. BTW: Co to jest ekspanzyna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Niestety są - około 2-3 st więcej przy borygo. Poza tym borygo jest lepkie, więc przepływ jest sporo mniejszy. Chyba że masz naprawdę wydajną pompkę. BTW: Co to jest ekspanzyna? Grzesio nie bede pisal jeszcze raz (sorry) Wyszukaj posty OK ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 WC juz w kompie ,na idle temp nizsza o jakies 11C ,z tym ,ze woda sie caly czas nagrzewa,chlodnicy brak :cry: Jeszcze jedno pytanie. Pompka ma chodzic 24h czy wylaczac ja razem z kompem :?: No i w takiej sytuacjii mam [censored !] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 lepiej jak bys odczekal 24h ale jak wlozyles to trudno pojemnik z woda obojetnie, ja wolalem umiesic pod spodem jako plynu uzywam wody destylowanej 75% i plynu do chlodnic dynagel 25% chlodnice najlepiej na szrocie i najtaniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Jak uważasz - może chodzić 24/7 , możesz włączać razem z kompem. Ja podlutowałem do wejścia 220V w zasilaczu, więc mam pewność że gdy komp chodzi to pompka też. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...